Боледуване на децата ни - тема 93

• 17 951
  • 883
  •   1
Отговори
# 45
  • shumen
Аз сиропи за кашлица не давам,а и при моя не действат.

# 46
Децата ми като бяха малки само инхалации помагаха,била съм доста упорита правех им и през ноща,ако се налага. Наскоро кашляхме с мъжа ми и аз си взех Грийнтус,той нищо. При мен поотмина, той започна повече и му казах,че вече си е за лекар. Не знам дали от сиропа,при мен мина по-леко. Имаше и един сироп с ефедрин,също помагаше,но си е химия.

# 47
Билкови не купувам вече, с тях даже стават по зле нещата май. От Силвъртус съм доволна, но не знам ефекта от него ли беше или просто бяхме към края на боледуването. Иначе като се наложи давам Димекс и ако ни изпишат Флудитек (него не смея да го давам на своя глава).

# 48
Абдурд. Страх ме е да ползвам дори до половин година след изтичането им въпреки, че фармацефт ми беше казал, че можело до 6 месеца след това да се използват.
Не може да е истина. Аз знам от фармацефти и то двама, че свърши ли месеца, който е посочен се хвърля препарата. И от лекар така знам.
Не ми пука дали е истина. Аз лично честно казано съм страхлива по отношение на тия неща и гледам да си спазвам срока включително и ако едно лекарство е отваряно.
То не е въпрос на страхливост. Това не е кисело мляко или сирене, че да се дава и след изтекъл срок на годност. И не защото ще се натрови човек, а защото най-вероятно действието или е отслабено или го няма.

# 49
  • София
Ами не желая да знам какво ще стане или не 😀Спазвам нещата на мен да ми е мирна главата. За да се слаг срок на годност има защо. Също така е важно и как се съхраняват тия лекарства. Един изкаран от опаковката пулмикорт оставен навън за мен не е годен нищо, че не е отварян.

# 50
  • shumen
Минахме преглед ние.Прегледа го заместващата педи,нищо не чу на слушалка,но за мое успокоение ни изпрати на снимка.За моя радост е чиста.Погледна и изследванията и каза,че ниските левкоцити са вирус според нея.С фаренгит е.Изписа Омникод имуно,Кависепт за смучене и Тимо сироп.Без АБ засега все още.Да пие повече течности.Остава вкъщи до Вторник.Във Вторник да го заведа пак при педи да го чуе и да прецени дали става за училище.
Давам го за първи път този сироп,но доста се разкашля.Някои давал ли го е и как се чувстваха децата?

# 51
  • София
Не знаех, че има Кависепт за смучене. Бързо да се оправя детето и да не се налага АБ

# 52
Моята втаса, със запушен нос, пресипнал леко глас и няколко пъти се закашля сухо през деня и докато спи и се чудя дали да не включа калциев глюконат ампула. На обяд ми каза че и е студено, мерих температура няма. Спа два часа и половина което за нея е супер много на обяд но я оставих да спи колко е нужно. Пръскам назик кидс и чистя носа в легнало положение с физиологичен, давам витамин д, с и марсианци и се моля само с това да се размине. А моята глава е като камбана, какво ли не пия и няма и няма. Иначе хремата си лекувам с аб капки и почти нямам вече но тази глава и това напрежение в нея ме побърква

# 53
Има ли някакви хитринки за облекчение на цистит при деца? Дъщеря ми се оплака след градина, че и пари като пишка. Ходи то тоалетната през 5 минути. Почнах веднага червена боровинка. Звъннах на педиатърката, утре сутрин ще пускам урина и ще я водя на нефролог. Киснах я в смрадлика, после я полях само със смрадлика и сода бикарбонат. Но се чудя ако и през нощта става през 5 минути какво да я правя..

# 54
# 55
  • shumen
I.R.благодаря.И аз не знаех,че има Кависепт за смучене досега.
Мимчо,дано си останете само с това.
Хоуп,за цистит аз давам Неуринал и съм доволна.
Ваня,как сте?
Дадох сиропа аз и туй дете се скъса да кашля.

# 56
И аз съм чувала за Д маноза при цистит.
Моят нали кашля. От вчера му давам сироп атусин за деца, защото имах мостра от лекаря близък. Днес бяхме на преглед при педи и каза да го продължаваме, обаче аз мисля да го сменя или с ацц или флудитек. Преди съм оставала доволна. А и за сополите ще помогнат. Даже се очудих че не го смени с нещо такова, защото обичайно изписва дори и да не кашля, а за втечняване на хремата. Той си има драми с тях ппц.
Та, мисълта ми е че не ми се играе да се влачи... остана 1 седмица до Коледа и ще пътуваме. Като се сетя, че миналата година бяхме в болница по това време... на 23 ни изписаха тогава 😔
Освен сиропа да съм го мажела с фитобалм и инхалации с кависепт. Не че вярвам в този мехлем, но го взех.. 🤷‍♀️

# 57
Дани, същото е като добавим и адски кисело настроение сега.

# 58
  • shumen
Frozen,и аз не вярвам в сиропа за кашлица,но го започнах,че и ние все по празниците сме болни.Вече страх имам чуя ли да кашля и все ми са пневмония или бронхит в главата и болница.
Ваня,и моя е крив.

# 59
  • София
Има ли някакви хитринки за облекчение на цистит при деца? Дъщеря ми се оплака след градина, че и пари като пишка. Ходи то тоалетната през 5 минути. Почнах веднага червена боровинка. Звъннах на педиатърката, утре сутрин ще пускам урина и ще я водя на нефролог. Киснах я в смрадлика, после я полях само със смрадлика и сода бикарбонат. Но се чудя ако и през нощта става през 5 минути какво да я правя..
Червена боровинка купувам аз Феминела.

Общи условия

Активация на акаунт