💜"Далечен град"💜 - сезон 2 / тема 2

• 93 858
  • 310
  •   52
Отговори
# 270
  • София
Мен и драмата с Зерин и бебето много ме натоварва, ако пак върнат Кая- Ипек и Зерин - Демир и завъртят всичко наново /че Зерин вече не иска Кая и доброволно отива при Демир / - тотално ще ми писне. За един сезон - два пъти една и също сюжетна линия - няма как да очакваме по-различни сцени от тези които сме видяли вече...

# 271
Съгласна съм, ако образът на Боран беше по-балансиран можеше да накара Джихан и Аля да изпитат различни чувства, да се замислят повече за постъпките си, особено Джихан, все пак му е по-големият брат. А и зрителите биха се отнасяли с по-голямо съчувствие. Но и не 2-3-4 епизода да гледаме наистина обсесивното му поведение. Явно за сценаристката е по-лесно да запълни времето с галене на косите и топли прегръдки /не че има нещо лошо/ отколкото да описва вътрешна борба, раздвоение, замисляне. А Зарин-Демир-Кая-Ипек..... Как Зарин ще каже на Кая, че се връща при Демир, след това изведнъж живо бебе, а пък Кая, който "цял живот" е бил влюбен в нея, изведнъж ще се хвърли в обятията на Ипек. "Изсмукано" от пръстите или професионална немощ на сценария. Всичко се плъзга по повърхността, посредствени диалози, добре че Озем и Синем успяват да предадат някакви вътрешни емоции на случващото се.

# 272
Цитат
Направиха го като карикатурен злодей.
Ъхъ, хеле в сцената с награждаването на Алия като лекар на годината. Обясняват като за малки деца каква е наградата, обясняват като какъв Джихан ще я връчи - председател на управителния съвет на болницата. Той излиза и крещи, аз трябва да дам наградата, щото тя е моя жена. Joy
Прост и ограничен. И още не мога да установя за себе си това резултат от травмата ли е или си е бил такъв и преди. Склонна съм към втората вероятност. Дениз е къде къде по-зрял от биологичния си баща.

# 273
Да създадеш такъв хубав сериал,а да поставяш двамата най - важни персонажа в девета глуха. Нали точно заради тях има толкова висок рейтинг,но сценаристката не мисли така.

# 274
Когато става дума за пари , всичко се променя.

# 275
Когато става дума за пари , всичко се променя.
Зрителите не се интересуват от парите,а от историята на ДжиАл. Така си мисля,де.
Първият сезон беше фокусиран върху тях,а сега е сезона на мамин Сополанко.

# 276
Това че зрителя не се интересува от парите , не означава че останалите от продуцент и канал не ги касае.
Няма да са първите които провалят сериал ако се стигне до това. Гледат се рейта и продажбите в чужбина.
Ако го нямаше Боран щеше наистина да стане сапунка и щеше да доскучее още повече. Нито Демир е интересен както беше сезон 1 , нито останалите. Просто този сезон е много слаб , дори и Озан и Синем не го спасяват.

# 277
Това че зрителя не се интересува от парите , не означава че останалите от продуцент и канал не ги касае.
Няма да са първите които провалят сериал ако се стигне до това. Гледат се рейта и продажбите в чужбина.
Ако го нямаше Боран щеше наистина да стане сапунка и щеше да доскучее още повече. Нито Демир е интересен както беше сезон 1 , нито останалите. Просто този сезон е много слаб , дори и Озан и Синем не го спасяват.
Аз не смятам, че сезонът е слаб. Само трябва да овладеят ситуацията и да внесат малко баланс, защото ние за Боран всъщност имаме догадки, но не и информация. Очаквам да вкарат още хора от това минало в Канада. Ипек също може да поднесе изненади. Героят Демир е също интересн образ- злодей предизвикан от собственото си нещастие.

# 278
Ами не е същия сериал както сезон 1. И ако още повече хора се вкарат заради Боран още повече ще се мрънка и ще се пише защо няма повече сцени с Алия и Джихан. Всеки 3ти коментар е защо няма повече сцени с тях двамата.
Слаб е от към сценарии, но проблема е че не могат да го променят много, защото им е удобно около врата при положение нямат конкуренция в деня си. Има ли един или два сериала може да се промени сценария и всички да са доволни, но не става , защото всяват ненужен страх за идващите сериали.

# 279
Ами не е същия сериал както сезон 1. И ако още повече хора се вкарат заради Боран още повече ще се мрънка и ще се пише защо няма повече сцени с Алия и Джихан. Всеки 3ти коментар е защо няма повече сцени с тях двамата.
Слаб е от към сценарии, но проблема е че не могат да го променят много, защото им е удобно около врата при положение нямат конкуренция в деня си. Има ли един или два сериала може да се промени сценария и всички да са доволни, но не става , защото всяват ненужен страх за идващите сериали.
Какво означава "не е същият сериал"? И защо трябва да е същият, кой ще го гледа повторението?
И
Слаб е откъм сценарий?
И ако може конкретно нещо, щото тези общи приказки нищо не казват.

# 280
spoiler
Скрит текст:
📌 Снимки на летище Мардин. Аля и Дениз летят за Истанбул. Джихан не знае за това...

Причината е страх за Дениз и Джихан.
За мен бягството без да е поговорила с Джихан е предателство. Представете си следната ситуация: мъж има жена и живее със страх в сърцето си, че един ден ще отвори вратата на дома им и тя няма да е там, за да го посрещне, защото отново е избягала. Джихан няма ли да я пусне, ако  тя говори с него и настоява? Ще го направи. Това също е трагедия, защо не?
Защо предателство? Защо тази малодушност?
Надявам се да не тръгне веднага след нея

Последна редакция: ср, 21 яну 2026, 21:57 от chavdara

# 281
Трудна ситуация - от една страна дете, от друга любим мъж, който е готов на всичко за нея. А от 3-та и 4-та - обсебен официален съпруг и властна възрастна жена, която не може да разсъждава много трезво, защото и тя е майка.

# 282
Садакат е в заблуда, че проблемът на Боран е в загубата на Алия. Тцъ, проблемът му е Джихан, който е проблем и на Еджмел.

# 283
Точно така. Аз мисля, че мъжът на Садакат /Азем?/, знаейки че Боран е син на Еджмел го е гледал, дал образование, но не е мислел да го прави бъдеш Ага, наследник. Може би още от това време и затова Боран има някакво по-отрицателно отношение към Джихан. Но, пък от друга - Боран е отмъстил за убийството на баща им, завеща на Джихан да се ожени за Алия.... Не знам, нещо в сценария не е обмислено добре, или по-скоро е направено, за да има драма, симпатии за ДжихАл, негативи за Боран. ОК, става на първо време, ама 3-4-5 епизода по 2 1/2 ч. да гледаме всичко това, поне на мен ми идва много. Но, въпросът е какво мисли "драгия" турски зрител.

# 284
Това с убийствата на Азем, а после и на чичото на Демир, доколкото се разбра е манипулация на Надир, с което го изнудва Еджмел да промени показанията си за Боран. Самият Боран не отговаря на въпроса защо е отмъщавал и защо е оставил всички да отговарят за неговото действие, млъкваше при тези въпроси. Според мен и тогава е действал както и сега, а сигурно и за да заслужи лидерството в клана, за което е готвен Джихан. Същото се отнася и за видеото с предсмъртния завет - ожени се за Алия, ако умра, но ... ти знаеш какво е любов и няма да я докоснеш... Абе извратен ум, който е планирал свое си отмъщение. Бил се влюбил след планирания брак с Алия, ами аз не го видях нито веднъж да погледне с любов нито нея, нито сина си... Водещият мотив е загуба на "моето" и отмъщение на Джихан. По нищо не се отличава от Еджмел и Демир...

Общи условия

Активация на акаунт