💜"Далечен град"💜 - сезон 2 / тема 2

• 111 897
  • 370
  •   19
Отговори
# 255
Спадът в рейтинга е логичен. Този сезон турците заложиха много на "лоши майки"- тук Садакат, в "Рози..." също има изоглавена майка. Как пък нещо позитивно не се случи. На фона на историята, която разказват игривите погледи между Джихан и Алия на вечерята изобщо не ми се връзват. За Боран не искам и да говоря. Както вече казахте- "да идват българите" и да спасят сценария от тази тегоба.

# 256
Благодаря за рейтинга! Както предполагах, по мое вътрешно усещане на база коментарите в темата - има спад. Не е фатален, а и той не е най-важното. Когато започваш с нежелание да гледаш следващ епизод с надеждата за някаква промяна в сюжета, това е достатъчен сигнал, че нещо не върви както трябва. Тези "българи" никога не идват навреме. Simple Smile

# 257
  • София
Не съм гледала последните серии. Кая намери ли бебето?

# 258
Гледам рейтинга е надолу, ами още пада. От няколко серии гледаме  едно и също -караници, шамари, ти си моя - не съм твоя, върни се - няма да се върна, иди ми -дойди ми. То бива, бива ама да си сценарист на даден проект и да нямаш грам въображение и да се въртиш едно и също няколко епизода си е направо за смяна на сценаристката. В предпоследният епизод пред хиликоптера, 10 мин. Садакат -качи се, Алия и се моли да не се качва. Но, най нелогично ми беше Джихан да е вътре и да знае, че майка му отвън тормози Алия, като я кара насила да тръгне с Боран и да не излезе, да спре майка си. Другото което не ми харса е, че онези „мъже“ използват малки деца за да си постигат целите.Това, психическо насилие вече ми е повече.  Снощи, Зерин беше ни жива ни умряла. Алия същата. Ами, не ми се гледа насилие над жени. Ще се окаже, че Гюла е с дълбоки, психически проблеми, които ги пренася в сериала.
За който иска да гледа с превод, Аз няма да го гледам.Снощи ми беше достатъчно.

https://playtube.tv/watch/%D0%B4%D0%B0%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%B5%D … 9Usp_7CpbrJlz3J1Q

# 259
При положение че държат оценки над 12+ няма толкова голям спад. И това че нямат конкуренция е голяма грешка. За сценаристка грам не и дреме и ще си държи Боран още.

# 260
  • София
Да не забравяме, че този понеделник имаше мач на Бешикташ...

# 261
е, да но дори и втори не е бил мача. само децата на рая качи рейт. малко но качи. докато няма добра конкуренция няма как да има промени в сериала и тази сценариска ще си пише каквото си иска.

# 262
На мен ми е много забавно да гледам как всеки път Боран тръгва да скача като петел и Садакат веднага го хваща за ръката "недей, спокойно, влез вътре, сядай" Joy Малкото бебе на мама. И стареца вече ме дразни too much. С Кадир много се забавлявах как подскочи , когато Пакизе каза , че има чувства към него, много са сладки. И сцените между Джихал вече ги прескачам. Тъпо е да гледаме как той и гали косата, тя му шепне "какво правиш" , все едно казва недей мама ще види, като ученици в 8 клас.

# 263
Изгледах епизода /пак по нощите/, малко попрескочих с мишката някои сцени с детенце /сладък е, но..../, както и сцените с галенето по косите, вече е ясно че се обичат, но не са физически заедно, терзанията на Садакат, безумието на Боран, манипулациите на Еджмел, тъпата /или "турската"/ ревност на Шахин, ехидната или самодоволна усмивка на Демир и какво друго остава, освен да чакаме. За Боран е ясно - "българите", за останалите герои - не знам, наистина сериала взе да зацикля. Сега - Алия в затвора, страданията на Зерин и Кая /доста измислена история с бебето, но кой знае, в онези земи може и това да е възможно/. Преди време някой писа, че Ялчин има връзка с мафията и май той ще информира "българите", но нещо не разбрах поради каква причина се появи това твърдение или е било предположение. Неосъщественият годеж беше приятно смешен, Кадир като голям мечок, но и като малко мече - май на никого не е лесно с тези традиции и манталитет.

# 264
Да добавя, че актрисата, която играе Наре е много красива.

# 265
Изгледах снощи и аз серията. Подкрепям мненията за зациклянето.
Наре и Зерин са много красиви. Алия в първи сезон сякаш повече я харесвах. Прическата й беше по-различна, сега не ми харесва толкова. Джихан е топ! Какво самообладание, какви нерви... Толкова ми хареса като налагаше Борето. 😁 И Кая как се правеше на ударен и не го спря. 😆 Кадир и Пакизе също бяха сладки. Пакизе има страхотно тяло и е красавица и тя, макар че с тези забрадки не личи. Дано се раздвижат нещата вече, че започна да става тъпо.

# 266
Пакизе има страхотно тяло и е красавица и тя, макар че с тези забрадки не личи.

Пакизе или Ярен Гюлдикен,  освен че е  актриса, също така е и национална състезателка по културизъм. И аз много я харесвам.

# 267
И аз виждам, че е налице забавяне на развръзката в триъгълника с Боран. Особено в контекста на следващия епизод, в който Боран ще отвлича отново Дениз, а Садакат ще повтаря, че това е единственият изход синовете й да не се избият. Очевидно е, че Боран никога не е обичал нито Алия, нито братята си. А и в тоя актьор има само един поглед... към всеки и всички - ядосва се, прегръща сина си, моли се... а очите изцъклени и никакво движение на емоции.

# 268
Аз смятам, че актьорът, който играе Боран се справя добре- налудничав поглед, първични реакции. Друг е въпросът, че образът е доста плосък и за разлика от Каан Юрганджъоглу след Кара Севдата едва ли ще може да стане любим актьор на публиката. Тази роля ще го бележи.

# 269
От предходните коментари виждам, че не съм само аз изтощена от водевилните драми и "опасни" моменти, които вече запълват основното съдържание на епизодите.
Не, че не оценявам комедийните моменти на Фидан, например. Ама и аз превъртам доста, да не кажа почти през цялото време.
Заплахи, закани, горещи молитви към Аллах, изнудване, ревове, преливане от пусто в празно. Наистина е зациклил сериала, иска ми се да поеме в по-продуктивна посока вече, че започва да додява. Харесват ми героите и в никакъв случай не мисля да го зарязвам, затова и се ядосвам на сценария напоследък.
И като споменах зацикляне - абе, този Боран е сред толкова медицински лица, толкова ли никой не прецени, че човекът е в тежка криза - та той буквално НИЩО друго не прави, освен да се пули в гневно-агресивни тиради, да блъска, чупи, да се тръшка, да се държи абсолютно неадекватно и да бълва нарцистични закани, все едно е на 5 години и някой му е отнел играчката? То бива фиксация, бива егоизъм, ама неговото минава всякакви граници, честно казано при такова хронично поведение би следвало направо да го въдворят в някое местно ЦПЗ и да го поуспокоят малко.
Толкова първично и примитивно поведение е характерно за хора с ментални задръжки - уж се предполага, че той е психически здрав, но тази обсесия показва точно обратното.
Щеше да е много по-интересно ако бяха направили образа по-балансиран - хем да се измъчва от собствената си постъпка - затова, че е завещал Джихал да се оженят, хем пък все пак да носи част от предишните си характеристики. Така и Алия и Джихан щяха да са по-раздвоени и по-сложно нюансирани страданията им.
Но не, къде ти такава дълбочина. Направиха го като карикатурен злодей.
Наблюдавам го откакто отвори очи след комата - колко време мина вече, той към никого няма сантимент, нищо не го трогва, ясно е, че дори към Дениз отношението му е с фокус към доказване и надделяване като "собственик" (така де, биологичен баща), а не от истинска обич и загриженост към детето.
Братята си, сестра си, близките си - всички са досадни мухи за него, сякаш светът на всички трябва да гравитира само около орбитата на слънцето Боран, никой и нищо друго няма значение, освен личната му драма.

Общи условия

Активация на акаунт