💜"Далечен град"💜 - сезон 2 / тема 2

• 94 602
  • 314
  •   10
Отговори
# 300
Пак сме на аерогарата, но този път Алия няма да се  обърне. Няма да има прегръдки и целувки. Денис е над  всичко. Или е само сън...Горката жена... Много ме разстрои тази серия. Как пък не се намери кой да сложи малко ред...

# 301
От повече от 2 серии не съм писала в темата на любимият ми филм - упс вече не толкова, едвам се сдържам да не съм ужасно критична и крайна. Ама тоя Борчо колко народ го зашлеви, би и никой не му намести тея чакри. Нагнетена съм, вече е мъка да гледам драма след драма. Преди издивателстваха над Алия и тя се бореше и отстояваше себе си геройски, а сега... И Зерин в същото дередже заради сбъркания Демир, Боран тормози всички наред, то от него Еджмел не може да се вреди с някоя гадория. Еми... тегав ми е вече сериала, не го чакам с нетърпение, не държа и на преводите, насищам се на гадория. Сори ако досадих с негативизма си, ама язък за добрата игра на всички, забоксува, едни и същи сцени, едно и също се повтаря заради един или друг злодей.

# 302
Стана интересно накрая. Всъщност Аля остава. Когато се обади на Садакат през нощта, след банята, Аля каза на Садакат така:- "Аз и моят син.........." Тя не довърши и всъщност не ни показаха какво казва. Аля заплака, което тогава ме наведе на мисълта, че се съгласява с предложението на Садакат да замине.После тя отиде при Джихан  и легна при него, и ми прозвуча като  последно сбогуване с нежността на една любяща жена.
После това от Кадирт, че Аля е тръгнала със Садакат и детето, летището......и Аля отново на дивана под завивката , прегръщайки Джихан. Много ми хареса цялото това "заблуждение" . Сега да видим фрагмента какво ще ни покаже.

Доста ме развълнува тази серия. Просълзих се и с Алия, и със сигурност Зерин.
Но гадостта от тези традиции, че една жена е твоя едва ли н вещ и тя не може да има свое желание и притежание, а веднъж омъжена ли е, е собственост на съпруга и рода му. Както става при Яля, Боран и Джихан.
Значи Боран завещава жена си на брат си, след евентуална смърт, защото брат му няма да я докосне.
Тоест с това видео и завещание към Джихан, Боран постави и двамата на безбрачие, тоест брак, но без консумиране. При мъжете е по-лесно те могат да имат  още бракове, които са религиозни и да имат поне още една жена, Доколкото при вдовицата това е забранено. Тя се жени за девера си, с цел да я защитава нея и детето й, но друт мъж не може да има. Страхотни традиции и оттук идва и голямото собственическо поведение на мъжете от този регион и не само. Традиции, традиции, традиции....., които очаквам Джихан и Алия заедно да победят. А това може да стане с голямо доверие помежду им и дълбока и истинска любов. Те ще променят нравите за себе си и околните и ще помогнат на много млади хора, които ще се вземат по любов, а не  по сватлък.

Новият фрагмент вече ме обърка съвсем. Тъкмо вярвах, че Алия остава, а тя пак заминава под диктовката на
Садакат. Дано е пак сън, но вече стават много сънищата. ...... Не занм, но ще чакам с нетърпение следващия епизод. Да видим утре и какъв ще е ретинга?

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 23:22 от Dimana-nova1

# 303
Димана, така беше с Алия, ама Садакат след разговора каза, че е взела правилно решение. Thinking
Този сън може би трябва да се тълкува като угризение на съвестта у Алия... Много се надявам да не предаде фронта, а Джихан всичко усеща и няма да позволи да го изненадат.
Допълвам се. Изненада ме, макар че я разбирам. Надеждата е, че камион по-лесно се спира от самолет. Blush

Последна редакция: пн, 26 яну 2026, 23:21 от Katya_I

# 304
Катя, и аз имам такава надежда, че камион по-лесно се спира от самолет. Толкова искам да вярвам, че Джихан ще е разбрал за организацията на майка си с камиона.
По-горе, което писах и ти се уточнила, че Садакате казала, че Алия е взела правилно решение, явно не съм го чула добре, защото почнах да си фантазирам по начина, който изложих. Права си, че сънят е съвестта на Алия.
Стана си доста объркано, но постигнаха ефект, накараха  зрителите да си тълкуват, поне с мен е така, особено тези, които не знаят оригиналния език и разбират диалозите в действието от преводач.
Бъдещ втори фраг ще даде повече яснота, а самата бъдеща серия не знам докъде ще ни докара, ако Алия си тръгне наистина.

Ох, много започнах да фантазирам и спирам до тук. Дано утре някоя добра съфорумка публикува рейтинга!
Лека нощ!

# 305
Не знам защо Садакат си мисли, че като отпрати Алия с детето, нейните синове пак няма да се избият един друг.
 Не мога  да повярвам, Алия как се съгласи с разсъжденията на Садакат  и реши да и повярва и да си тръгне. Даже преди  да  е пристигнала Алия , Садакат ще прати  и злобния си син Боран  при нея, само и само да не отиде при баща си Еджмел и за да му угоди на капризите.

# 306
Цитат
Не мога  да повярвам, Алия как се съгласи с разсъжденията на Садакат  и реши да и повярва и да си тръгне.

Според мен натежа аргументът на Садакат, че Джихан или ще стане братоубиец, или ще бъде убит от брат си, тя ще загуби и него. А това Алия го разбра в сблъсъците между двамата, както и от разказа му в случката с жандармерията пред фермата - Садакат се е появила там да спасява положението, защото Джихан й се е обадил и й е казал да спре любимия си син, иначе ще го убие.
Що се отнася до  първия въпрос - Садакат разсъждава въз основа на собствения си опит и въобще не й идва на ум, че злобата на Боран е с много по-далечни корени. Последното, което ще й дойде наум е, че грехът е неин.

# 307
💥🆕🆕🆕💥
"ДАЛЕЧЕН ГРАД"
Първи фрагман на 48-ми епизод 💥
ПРЕВОД :
ДЖИХАН:-Трябва да ме прегърнеш.
Знаеш това, нали?
АЛИЯ:-Знам.
АЛИЯ:-Как ще се измъкнем, госпожо Садакат?
... Тази вечер?
АЛИЯ :-Наистина ли мислиш,че ми е лесно?
АЛИЯ:-Аз, съм обичала само теб.
АЛИЯ:-Мислиш ли, че като знам колко съсипан ще бъде Джихан и го обичам толкова много, ще ми бъде толкова  лесно?
АЛИЯ:-Сбогом, госпожо Садакат.
(Реших да преведа песента)
🎶Песента която слуша Джихан в ресторанта:
ПРЕВОД :
"Ще си тръгнат ли всички?"
Тиха нощ, моите уморени стъпки.
Сякаш нямаха представа,мокрите тротоари.
Никой ли не вижда? Никой ли не чува?
Стоейки пред сърцето ти, няма ли някой, който може да те спре?
Ще си тръгнат ли всички? Ще си тръгнат ли всички?
Кажи ми, малко човече, ще свърши ли всичко това?
Не е ли твърде рано?
Не е ли твърде рано?
Кажи ми, малко човече, всички ли ще си тръгнат?
В ръката ти е изгубената карта на рая.
В сърцето ти са съкровища, на лицето ти е ключът.
Никой не вижда, никой не знае.
А ти все още трепериш...
Все още ли си сам? Просто свободен.
И нещастен? Просто си свикнал.
А какво да кажем за любовта?
Тя просто липсва.
А ти какво ще кажеш? Все още ли чакаш?
Чакането е толкова безсмислено, колкото да пееш най-красивата песен на света на някой, който не чува.
А надеждата?
Надеждата е толкова трудна и невъзможна, колкото да опишеш дъга на някой, който не вижда.
Ще си тръгнат ли всички?
Ще си тръгнат ли всички?
Кажи ми, малко човече, кажи ми, малко човече?
Не е ли твърде рано?
Не е ли твърде рано?
Кажи ми, малко човече, кажи ми, малко човече?
Ще спре ли дъждът? Ще спре ли дъждът? Кажи ми, малко човече, кажи ми, малко човече?
Всички ли ще си тръгнат?
Всички ли ще си тръгнат?
Кажи ми, малко човече, кажи ми, малко човече?🎶💢
https://www.instagram.com/reel/DT_RTOcDLXn/?igsh=MXE2NnJoOTRuZ2Jnag==

# 308
  • Сърцето ми остана в Истанбул...
Добро утро Hug
Аз още не съм гледала снощния епизод, защото още не съм изгледала изцяло предишния. Добре че бяха Кадир и Пакизе, че да си почина малко от постоянното перчене на Боран. Тоз петел на купище вече едва го изтрайвам чисто визуално. Ако имаше начин лично щях да го центрирам, че поне за малко да замлъкне . Имам още малко да догледам епизода, но поне искрено се разсмях с йенгето как професионално го подбутна Еджмел . От цял Мардин баш на него да налети и за нейн ужас попречи на Садакат да гръмне поне едното зло .

# 309
💢🆕🆕🆕💢
Рейтинга даже е много добър, има и покачване в другите две групи.
Вчера имаше футболен мач и имаше някакъв религиозен празник в Турция.

# 310
Цитат
Рейтинга даже е много добър, има и покачване в другите две групи.
Вчера имаше футболен мач и имаше някакъв религиозен празник в Турция.
Ааа, повече се дължи на третия фраг с изгонването на Боран от конака, според мен. Ама беше за кратко... Blush

# 311
Здравейте!
Албена, благодаря за превода на песента, а и за останалите преводи, които правиш и ни осветляваш с озетите, интервюта и т.н

# 312
💢🎶🎶🎶💢
ПРЕВОД НА ПЕСЕНТА ОТ
47-МИ ЕПИЗОД, КОГАТО АЛИЯ СЪНУВА, ЧЕ Е НА ЛЕТИЩЕТО И  СИ ТРЪГВА  С ДЕНИЗ-ДЖИХАН❣️
💢"ТРЪГВАМ СИ"
Време, само малко време.
Този гняв, тази амбиция, това отмъщение са временни.
Нашите болки са стари като историята,
Толкова обикновено, колкото дишането.

Време, само малко време!
Където свършва, любовта е само миг!
Около такива подобни следи.
Дори навиците ни са обикновени!

Тръгвам си, цялата любов е в сърцето ми!
Тръгвам си, ароматът ти е все още върху мен!
Оставих ти страховете!
И ново начало!
Само аз, само аз, си тръгвам!
Само аз, само аз,си тръгвам !

Време, само малко време.
Гневът ми произтича от страха ми от самотата.
Знаеш, че и аз се страхувам от тъмното, като дете.
Винаги държа лампите включени заради този страх.❣️😢🎶
https://www.instagram.com/reel/DT_PgyQjA1w/?igsh=NDVnZXV4YTZ5MzNt

💢💢💢💢💢

# 313
Аля  е голямо  разочарование за мен ,този епизод. Бях готова да си тръгне, но онава, което ни показва в епизода, е чиста глупост. Тя изобщо не се фокусира върху Джихан – думите му не значат нищо за нея. През целия епизод гледа и слуша всички около себе си, и прави само глупости. Не  показаха ДжихАл като двойка изобщо. Тя е сама, когато става въпрос за сина ,  въпреки че той е казвал „Джихан е и мой син“ сто пъти. Не, това не и беше достатъчно.       

,

# 314
Аля  е голямо  разочарование за мен ,този епизод. Бях готова да си тръгне, но онава, което ни показва в епизода, е чиста глупост. Тя изобщо не се фокусира върху Джихан – думите му не значат нищо за нея. През целия епизод гледа и слуша всички около себе си, и прави само глупости. Не  показаха ДжихАл като двойка изобщо. Тя е сама, когато става въпрос за сина ,  въпреки че той е казвал „Джихан е и мой син“ сто пъти. Не, това не и беше достатъчно.       

,

Здравейте чета ви фен съм на сериала сега се включвам:smiles:...........................
Напълно подкрепям коментара ви, само бих добавила че изчезна последните епизоди като цяло онази борбена Алия,искаше от Джихан да вземе позиция сега е той стои плътно до нея подкрепя я но тя не го чува и вижда ,предпочете да слуша тази която не спря да я тормози и крои номира срещу нея, надявам се да има някакво значение в тези сънища и да има едно общо решение с Джихан срещу Садакат и Боран.

Общи условия

Активация на акаунт