254 коледно-новогодишни емоции и менюта. Немската тема

• 11 606
  • 496
  •   1
Отговори
# 195
Хах диагнози от експерти в тази тема Simple Smile Голям майтап.

# 196
  • Germany
Да, де, всички си споделяме, ама някой генерализирате Wink

# 197
Питах детето за тази средна оценка, имало, пишела се на дъската, но не била важна 🙃 детето като майка си над нещата..честно, не съм се замисляла за такива неща. Заставих го да ми казва от сега нататък средната оценка. Ще се направя на по-информирана.
За самостоятелността моето дете от сега говори къде щял да ходи да учи и живее..много се е метнал на майка си, аз на 13 години взех решението да отивам в чужбина.

# 198
  • Немция
Голямо затишие тук, заети в приготовления за Коледа!

Пожелавам ви задушевни коледни празници с близките ви хора, пълна трапеза, хубави подаръци и хубави емоции!
Christmas Tree

Ние сме на традиционно българско меню за Бъдни вечер.

# 199
  • в сърцето на един мъж...
Весела Коледа и Щастлива нова година! Бъдете здрави, щастливи, късмета да не ви напуска и целеустремени!

# 200
Весела Коледа и от мен!

Ние снощи бяхме на традиционна българска трапеза за Бъдни вечер. За първа година в намален състав. Голямата щерка празнува със семейството на приятеля си ( миналата година бяха у нас), но пък днес ще се видим и ще бъдем заедно.

Наслаждавайте се на времето, прекарано с близките си! Вселени и спокойни дни!

# 201
  • Germany
Весела Коледа и от мен!

# 202
Честита Коледа! Здраве и само хубавини да ви спохождат!
Сбъдна ми се мечтата за бяла Коледа, осъмнахме със сняг! Весели и споделени празници ви желая!

# 203
И при на бяла Коледа! Весел празник на всички.

# 204
  • Germany
Весела Коледа на всички! Здраве, щастие и късмет за вас и семействата ви!
Пипи, това в България ли е? Ние снощи си говорихме със семейството в Бг и при тях нямаше сняг. Малко тъжно ми стана, само нас ни нямаше, но такъв е живота. Иначе в Мюнхен имаме сняг, малко но от сърце😉

# 205
Честита Коледа на всички! Бъдете здрави и щастливи! Весели празници!

# 206
Весела Коледа!

Леле... завидЕх! Искам и аз сняг. При нас само прехвърчаха малко снежинки.

И у нас снощи менюто беше традиционно. Дребното рече, че това било най-любимото му ядене (хлябът с мед, бобът на фурна и сармите). Joy  Днес само ще изпечем едни патешки бутчета и толкова. За Коледа си нямаме "традиционно" ядене. Вие какво готвите?

# 207
  • Berlin
Весела Коледа! Светли и весели празници!
Ние също бяхме на традиционна Бъдни вечеря вечеря, само семейно вкъщи. За Коледа аз помня основно пържоли в България, а тук от няколко години, ако сме вкъщи, поръчвам предварително някакво интересно пиле и го пека - пълнено пиле, патица, гъска. За тази година е пълнена пуйка, чакам я да се размрази тъкмо. От вчера остана храна, тя ни е гарнитурата за днес и разбира се, руска салата, още вчера си я направих и нея.😀 Много обичам и искам сармички (с кайма, не постни), но никога не съм правила и все не се навивам да пробвам по това време.

# 208
Честито Рождество Христово!
Ние тази година сме за пръв път в намален състав, че щерката е при родителите на гаджето в Полша.
При нас духа ужасно и е много неприятно. Добре, че днес утихна малко.
Моите обичат пълнени чушки с боб и настояват винаги за него на Коледа.

# 209
Pea, в България е, да. И не спира да вали. Припомнихме си как се рине и почиства кола от сняг Joy Но е хубаво, беличко и допълва  коледното настроение.
Допичам една доза ангелски очи и слагам питката. Чакаме децата и внука, който все още вярва в добрия старец, много сладко!
Хубав празник на всички желая!

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 18:05 от Pippi_

Общи условия

Активация на акаунт