Филми, свързани с мюсюлманския свят - Тема 3

• 1 896
  • 111
  •   2
Отговори
# 105
"Начален удар" с жените футболистки, се оказа много симпатичен филм, "Намасте-то" го довърших и него, хубава природа, показват живота на местните в едно непалско селце по време на пандемията, но да не е много в тематиката на МЕНАР.

# 106
Част от билетите ми, които съм използвала, очевидно не до края на последните надписи, стоят със статус "Използвай билет", вероятно защото се водят недовършени. Пробвах и успях да изгледам отново част от късометражните. Значи не затварят след 48 часа.
Не затварят за тези, които имат пълен абонамент. Ако си с абонамент за 3 или 10 филма,  на 48-мия час... финитo Grinning Питай патило Grinning Grinning Grinning

Ръмжи, реви.... Мерием и др., са били част и от предишни издания на МЕНАР.

Предни години пък са повтаряли ирански филми, с фокус на конкретни режисьори. Сега пък повтарят германски на Фатиx Акън.

Аз xодя от първата година (2008) на МЕНАР, още като се казваше "Цветята на Корана" и бяxa предимно ирански филми. После го разшириxa. Повтаряли са филми от първите издания на фестивала. Но те са като бонус. Основната програма винаги си е била с премиери.

# 107
  • София
Ами аз взех пълен абонамент по спомен и ми се наложи да използвам втори билет за "Лято" след 48-мия час.

# 108
  • София, Лагера
Не можах да изгледам "Боклук и кукли", нещо не ми понесе мизерията.

Изгледах и "Начален удар". Да е интересен - не е, но на мен ми хареса, най-вече да наблюдавам бита на хората и природата - планините и тополите, много тополи, това ми остана като ярък спомен от Киргизстан. А, и колите им! Такива отдавна няма в България. Част то жените ми се сториха доста забулени жените, аз нямам спомен чак така да са се носели.

Последна редакция: пт, 30 яну 2026, 19:23 от Ноеми

# 109
Мен вече адски ме потиска да гледам мизерия, на фона на целия стрес от ежедневието, искам малко хубави гледки, не допълнително да гледам как някой мизерства и страда.
И на този фон, нова статия за Афганистан...
https://www.segabg.com/hot/category-foreign-country/talibanite-a … reshiha-robstvoto

# 110
В "Начален Удар" и аз гледах основно бита на хората в това селце, занаятите, храната, дрехите. Природата допълнително носи едно спокойствие, а мачът между женските отбори и тренировките бяха забавни (не смешни), наистина играеха с желание.

# 111
Подарявам двойна покана за филма "Всичко, което остана от теб" за днес от 14ч в дома на киното, София

Общи условия

Активация на акаунт