Не мога да свикна протезите

• 967
  • 22
  •   1
Отговори
# 15
Горната я сложих в момента съм с нея, не съм я залепил защото не пада и не мърда, но долната ми направи много рани и пада дори и с корега, сложил съм лукче у намаля гаденето, мисля че горе само малко до небцето да изпилят а долната не знам, зъболекаря ми вика че е нормално да пада?

# 16
  • София
Направих си импланти преди 17 години, тук, в България. Тогава бяха малко познати, а аз не познавах никой, който си е правил импланти. ...

Моят имплант го сложих в 11 клас. Сега съм на 51 г. Доста повече от 17 г. Щифтът си е същият, само надграждат коронки и мостове, както писах.
Слагаха се. Точно познати (мн.ч.) с такива ме насочиха. Даже беше модерно уж за естетика тогава. После се оказа, че не е точно така.

Извинявам се за отклонението от темата, но реших да споделя.

# 17
За сега е добре, горната започнах да я свиквам, но долната ми прави страшни рани и дори не иска да залепва и не я нося, зъболекарката казва че е нормално, (дори не ми личи, че нямам долна), но няма как да се храня с твърди храни с половин протеза, но тук имам плюс, защото в момента и гастрита и рефлукса ми са възпалени, и хапвам течни храни и ориз, Господ си знае работата, вече ми е спокойно, и отново благодаря на всички които изразихте мнение, бъдете живи и здрави. Приятна вечер!

# 18
Ако има стопяване на кост, вече става невъзможно носенето на протези.
Ако има стопяване става невъзможно поставяне на имплант без присаждане на такава. А протезите са точно за тези случаи. Рефлукса и въобще стомашните заболявания бавно но сигурно убиват зъбите, стига се до пародонтит. Според скромното ми мнение човека правилно се е ориентирал към кастанетите, за импланти ще трябва да се бръкне с цяло състояние, все едно е теглил заем за апартамент, да изтърпи много болка, да загуби много време, да преживее много стрес, най вероятно и много антибиотици ще трябва да изпие които ще му досъсипят и без това болния стомах. Затова да си слага ченетата и да си живее живота и да не влиза в разни драми

# 19
Хората със стопена кост не могат да задържат протези. Имам предвид обикновени протези. Протезите започват да се движат дори когато говорят. Не помагат и залепващите препарати.
За рефлукса няма нужда да ми разяснявате, защото съм с такъв и много добре зная какво причинява. Не съм писала в темата, за да се конфронтирам с някого или да изтъквам колко съм компетентна, а за да бъда полезна, доколкото мога, на база личен опит и наблюдения.

# 20
Хората със стопена кост не могат да задържат протези. Имам предвид обикновени протези. Протезите започват да се движат дори когато говорят. Не помагат и залепващите препарати.
За рефлукса няма нужда да ми разяснявате, защото съм с такъв и много добре зная какво причинява. Не съм писала в темата, за да се конфронтирам с някого или да изтъквам колко съм компетентна, а за да бъда полезна, доколкото мога, на база личен опит и наблюдения.
Грешно сте интерпретирали поста ми госпожо ( или госпожице). Не съм искал да се конфронтирам с вас, нито с когото и да било, съжалявам много ако така сте ме разбрали, не съм такъв човек. Извинявам ви се лично ако съм ви огорчил, просто си казах мнението ( основаващо на база лични преживявания и наблюдения)  без да имам някакви лоши намерения. Hands Pray

# 21
Днес ходих при зъболекарката, каза ми че нямам стопена кост и снимка правихме, също каза и че съм с обратна захапка, затова дори и без протези лицето не ми увисва, все едно имам зъби, горната вече я нося, свикнах я, долната наново ще я правят, нито пасва, пада и ми прави рани.

За в бъдеще ако костта се стопи (и най веоятно) и искам импланти, някой запознат знае ли колко общо ще ми струва цялата процедура, присаждане и 8 импланта от типа all on 4

Последна редакция: пт, 12 дек 2025, 13:48 от dimitar433

# 22
РосенВ, аз също съжалявам, ако Ви е прозвучало остро написаното от мен.

Общи условия

Активация на акаунт