Мартчета 2026 (Тема 3)

• 12 640
  • 630
  •   2
Отговори
# 15
Аз съм 25+0. Преди две седмици беше седалищно, но днес имам съмнения, че се завъртя, защото усещам ритничета около пъпа 😁 В понеделник съм на преглед, та ще видим. Иначе през деня обича да си поспива, а вечер е фурия 😬

# 16
От днес съм в 26 седмица ии с едни страшни +10 кила отгоре… въпреки че честно казано не ги усещам, а и съм от по-височките така че явно се разпределят равномерно. (Надявам се поне 😅)
Относно покупките, мен също ми беше доста притеснително честно казано дори да разглеждам, но се изкуших покрай черните петъци и хич не съжалявам - купихме се количка, столче, стерилизатор, помпа и други дреболии. С кеф си поръчвам и дрехи за мен сега и за после след като родя. Въобще пазара ме зареди с много положителни емоции 😅
Бебка е с глава надолу от може би месец вече насам и здраво рита - даже понякога вече докато се разхождам и я усещам. Последно беше 800 грама, казаха че върви малко по-дребна за момента.

# 17
И аз съм от по-напредналите, вече съм в 28+1. Аз се въртя около + 6.5 кг, напук на ГД и постоянното ми лежане 😄 Не се оплаквам, важното е всичко да е наред.

О да, почти 100% ще е февруари. Аз и в другата група съм се отчела 😆

# 18
Момичета, за другата седмица ми е назначено изследването с глюкозата, за тези, които вече са го правили, през следващите два часа след изпиването на глюкозата не трябва да се яде и пие нищо, така ли?

# 19
Само вода, не трябва и да се движите много.

# 20
На мен не ми дадоха дори вода.

# 21
Мисля, че няма защо да се забрани водата. Аз определено нямаше да издържа без.

# 22
Дадоха ми няколко глътки вода след като я изпих, но иначе не трябва.

# 23
Нека да пита, но при мен не дадоха. Пих преди глюкозата малко. И на гладно сутринта правих всичко. Изрично ми казаха, че може да промени резултата. Ако повърнеш, трябва да се повтори друг ден. На мен ми е толкова отвратително изследването, че гледах да го спазя до точката и запетаята, че да не трябва пак от начало да започвам.

# 24
Аз го правих днес. Очаквах да е по-неприятно (не казвам, че е приятно). Изрично питах дали мога да пия вода и ми казаха, че може. Аз лично много се бях наплашила за това изследване. Даже някъде препоръчваха да отидеш с придружител. Е, нито ми е ставало лошо, нито съм припадала, само малко ми се доспа 20 минути след като изпих глюкозата 😃

# 25
Аз го правих днес. Очаквах да е по-неприятно (не казвам, че е приятно). Изрично питах дали мога да пия вода и ми казаха, че може. Аз лично много се бях наплашила за това изследване. Даже някъде препоръчваха да отидеш с придружител. Е, нито ми е ставало лошо, нито съм припадала, само малко ми се доспа 20 минути след като изпих глюкозата 😃
Аз също нямам неприятни спомени от него с първата бременност, отидох направих си го, не съм имала никакви проблеми, не съм водила придружители, нито ми е ставало лошо.

# 26
Блазе ви, завидях, с добро чувство го казвам. Simple Smile

# 27
  • София
Аз ще го правя утре обременяването и ако имаше как, щях да взема някой с мен.
Имайте предвид, че за хора с инсулинова резистентност (като мен) е възможно да ви стане лошо. При предната бременност щях да припадна точно след последното взимане. Просто рязко ми спадна явно захарта след всичкото качване от изпиването…и стойностите ми бяха на границата за ГД но се разминах с диета. Да видим сега как ще е.
Иначе питах и аз вода може ли, даже магнезия дали да си пия - няма проблем. Те не влияят чак толкова такива неща. Не трябва движение и храна, другото е приемливо и не изкривява толкова.

И направи ли се, после не може пак да се прави (при не бременни поне 6 месеца, при бременни очевидно за остатъка от бременността не може със сигурност).

# 28
Здравейте, момичета!  Не се бях отчитала тук отдавна. Днес ходих до спешното, поради дискомфорт в корема ниско долу, а съм със серклаж, както бях писала преди. Оказа се, че серклажният конец се е напрегнал от контракции, които даже не съм им обърнала внимание или не съм ги усетила. Отказах постъпване в болница, след като преди 3 седмици бях там и въпреки системите след седмица пак се връща всичко и отделно бактериите, които пипнах вътре.
Стреснах се и от усещане на изтичане  на течност. Казаха ми, че не се забелязва да има нещо, но ме прегледаха само вагинално без видеозон.
Напоследък ми се случва често да усещам болезнени движения на бебето ниско долу, сякаш към пикочния мехур и усещане на прищракване. Имате ли такива усещания, защото се опитвам да разбера кое е рисково при мен и всяко болезнено нещо, което се случва в корема ми си ме плаши доста.
Инъче съм на трета ФМ в понеделник и още не смея да купя нищо за бебка Confused

# 29
Аз от известно време на моменти имам усещане за повишено налягане/кръвопоток в главата при определени пози. Например като се наведа или лежа и главата ми е към гърдите. Все едно цялата кръв от тялото ми отива там..не знам как да го обясня. Сега даже се появи и леко главоболие. Същото усещане ми се появява и в гърдите и към гърлото, но това предполагам е нещо като задух, вследствие на притискането на органите? Кръвното ми е 110/70 дори и малко по-ниско на моменти. На някой случва ли му се?😦

Общи условия

Активация на акаунт