Мартчета 2026 (Тема 3)

• 12 597
  • 630
  •   2
Отговори
# 615
  • София
Момичета, ако някой вече не е споделил - тук можете да се регистрирате и да получите подаръчната кутия на Hipp.
Миналата бременност си взех, не е лоша точно за проба на продуктите им.

https://www.hipp.bg/babyclub-landingpage/?source=codecampaign&ex … ydKbaOxVzI16W9fCQ

# 616
Ако някой е дарявал стволовите клетки от предишна бременност, може ли да разкаже процедурата каква е била? Прочетох в интернет, но информация от първа ръка би била полезна също. Ако може да спомене и дали раждането е било в София или не. Simple Smile На другия преглед ще попитам и дали допускат екипа от Александровска за дарение, защото болницата, в която ще раждам, си има нейна банка за съхранение.

# 617
"Екипът" по взимане на пробата беше една акушерка. Никой не ме е питал даже предварително, хем в Надежда също си имат банка за съхранение. Жената се познаваше с другите работещи там и даже "услужливо" взе участие с цялата си тежест в опитите да ми счупят ребрата, докато ми натискат корема. Не ставаше дума за банката на Александровска, а друга, частна, но принципът следва да си е същият. Обаждаш се, когато започва раждането, те имат информация къде отиваш и си пращат човек, когато преценят. Аз имах комплект за пробата в себе си, който да нося в болницата, но дори и да не го бях взела, тя имаше друг.

За София става дума.

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 11:39 от Enter Sandman

# 618
Всъщност при даряването на стволови клетки на банката в Александровска не е както го описва Enter Sandman.
Ние дарихме през 2024, сега пак ще дарим, ако искаш контакт, ще ти изправя на ЛС мейла, на който им писах.
Подписват се документи и си взимаш комплекта за пробата, много е компактен.
При мен акушерките в родилна зала взеха пробата, бях го обсъдила предварително с тях и с АГ, никой нямаше против, има си ясни инструкции, не изпращат представител.
След това се свързвате с координаторите и някой минава през болницата, за да вземе пробата, става в рамките на час-два, не помня вече колко. Мисля и че им бях писала, когато тръгнахме към болницата.
За комплекта ще се видим първата седмица на февруари и тогава мога да дам още инфо.
Това е за София, но работят и с други градове, само че не знам процедурата.

# 619
Искам да питам момичетата с ниска плацента обсъдихте ли вече с АГ подробности за раждането. Миналата седмица бях на консултация и макар да се надявах да се вдигне малко, плацентата все още ми е много ниско. АГ ми обясни, че и се иска да направим секциото поне 15 дни преди термин. Тогава не се замислих, понеже аз като съм притеснена понякога ни приемам ни предавам 😆 но после говорих с приятелка и тя ми обясни, че по друг повод се е притеснявала от преждевременно раждане и сама е поискала курс дексаметазон. Според нея в 37-38г.с. пак се води преждевременно и вероятно ще се наложи детето да лежи в кувьоз. Четох, че понякога може и 24ч преди раждането да се вливат кортикостероиди и предполагам АГ го има предвид, имам и пълно доверие и все пак ще попитам на следващата консултация, но исках да се поинтересувам и при вас как стоят нещата.

# 620
@Seaglass това е супер полезно - моля те за координати/мейл! И ние така мислим да процедираме - благодаря, че разясни процеса!

# 621
Искам да питам момичетата с ниска плацента обсъдихте ли вече с АГ подробности за раждането. Миналата седмица бях на консултация и макар да се надявах да се вдигне малко, плацентата все още ми е много ниско. АГ ми обясни, че и се иска да направим секциото поне 15 дни преди термин. Тогава не се замислих, понеже аз като съм притеснена понякога ни приемам ни предавам 😆 но после говорих с приятелка и тя ми обясни, че по друг повод се е притеснявала от преждевременно раждане и сама е поискала курс дексаметазон. Според нея в 37-38г.с. пак се води преждевременно и вероятно ще се наложи детето да лежи в кувьоз. Четох, че понякога може и 24ч преди раждането да се вливат кортикостероиди и предполагам АГ го има предвид, имам и пълно доверие и все пак ще попитам на следващата консултация, но исках да се поинтересувам и при вас как стоят нещата.
37-38 г.с. не е преждевременно раждане, 😅 Та  то по тази логика 98% от бебетата трябва да лежат в кувьози, аз родих в 37 г.с 3 кг и половина бебе, всичките ми приятелки с деца родиха не по-късно от 38 г.с, всички с бебета над 3 кг, нито едно лежало в кувьоз.

# 622
37-38 г.с. не е преждевременно раждане, 😅 Та  то по тази логика 98% от бебетата трябва да лежат в кувьози, аз родих в 37 г.с 3 кг и половина бебе, всичките ми приятелки с деца родиха не по-късно от 38 г.с, всички с бебета над 3 кг, нито едно лежало в кувьоз.

И аз така мислих, но като ти го кажат почваш да се шашкаш 😄 Първото дете го родих в 38г.с., беше 2400гр и пак не лежа в кувьоз.

# 623
37-38 г.с. не е преждевременно раждане, 😅 Та  то по тази логика 98% от бебетата трябва да лежат в кувьози, аз родих в 37 г.с 3 кг и половина бебе, всичките ми приятелки с деца родиха не по-късно от 38 г.с, всички с бебета над 3 кг, нито едно лежало в кувьоз.

И аз така мислих, но като ти го кажат почваш да се шашкаш 😄 Първото дете го родих в 38г.с., беше 2400гр и пак не лежа в кувьоз.
Преждевременно раждане е преди 37 г.с. При приятелка с плацента превия направиха секциото 14 дни по-рано, точно в първия ден на 38 г.с

Последна редакция: вт, 27 яну 2026, 18:29 от yonsiii1917

# 624
По принцип има разлика между естествено раждане след 37 г.с. и ранно цезарово сечение, даже си имаше и термин за бебета, родени с ЦС прекалено рано, обаче не мога да се сетя какъв беше.
Фрийки, понякога за бебето е по-добре да се роди, ако условията в утробата вече не са оптимални. Хубаво е, че си се сетила да питаш дали ще се наложи да започнеш терапия. 10 дни преди термин знам, че е оптимално, но не е задължително бебчето да стои в кувьоз, ако се адаптира добре.

# 625
Seaglass, ако може да ми изпратиш имейла Simple Smile Ако получиш някаква допълнителна информация през февруари, също ще се радвам да я чуя.

# 626
Момичета, да ви питам на коя страна лежите и спите. В 6 месец за първи път чух за тази вена кава, но не му отдадох голямо значение. Вече съм към края на 8 месец, а бременността си я изкарах основно лежане по гръб и на дясната страна. Всичко, което е грешно аз съм го правила. Да не говорим, че почти цялата бременност трябваше само да лежа и съм го правила по възможно най-грешният начин.
Сега се притесявам, дали нещо съм направила на бебка Disappointed

# 627
Момичета, да ви питам на коя страна лежите и спите. В 6 месец за първи път чух за тази вена кава, но не му отдадох голямо значение. Вече съм към края на 8 месец, а бременността си я изкарах основно лежане по гръб и на дясната страна. Всичко, което е грешно аз съм го правила. Да не говорим, че почти цялата бременност трябваше само да лежа и съм го правила по възможно най-грешният начин.
Нищо не си й направила, разбира се, не се притеснявай. Щом на теб не ти става гадно по гръб, да се задушаваш например, защото аз като легна по гръб имам чувството, че въздух не ми достига. Иначе си спя и на двете страни. Както ми е по-удобно. Не вярвам, че има човек, който може месеци наред да спи само на ляво без да се обръща надясно.

# 628

Аз като си почивам си лежа основно по гръб. Не ми се е случвало да усетя нещо специфично.

Относно спането - откакто се помня винаги ми е било удобно да съм по корем, та сега по време на бременността компромисният вариант е да спя настрани (задължително с възглавница за бременни, че иначе хич не ми удобно).

# 629
Здравейте, как ще почистите новите колички ? На нашата се оказа, че могат да се махат само калъфа на матрачето и вътрешните странични части.

Общи условия

Активация на акаунт