6 седмица не се вижда плоден сак

• 2 610
  • 101
  •   1
Отговори
# 45
Последният ми цикъл е на 04.11 с продължителност 26 дни. Чхг резултата от днес не е готов. В петък беше 3484

# 46
  • София
Т.е. не си 6 г.с. Днес си 5 г.с.+6 дни.
Утре тепърва правиш 6 г.с.
Към момента би следвало вече ясно да се вижда сакчето дали е в матката,  точно след 7 дни да се засече пулс.
В петък си била 5 г.с. + 3 дни. За тогава ЧХГ е било добре. Напиши, когато излезе днешният резултат.
Преди това удвояването на колко време беше?
Мисля, че твърде рано си тръгнала по лекари. Реално е добре първия преглед да е най-рано 14 дни след закъснението, за да си спестиш притесненията.

# 47
Злати, излезе ли резултата?

# 48
  • Sofia
Мисля, че твърде рано си тръгнала по лекари. Реално е добре първия преглед да е най-рано 14 дни след закъснението, за да си спестиш притесненията.

Не съм съгласна.
Една седмица след закъснение е съвсем ОК. Идеята на този първи ранен преглед е именно да се потвърди вътрематочна  бременност, и да се избегнат усложненията от една евентулана извънматочна бременност. Понякога се налага бърза реакция.
Следващият преглед вече е за пулс и т.н.

Моите бременности бяха потвърдени на ехограф в 5гс + 0д, тоест вече имаше налично плодно сакче в матката.

# 49
  • Стара Загора
След 4 аборта (+ тромбофилия), няма кой да чака 14 дни… и аз не чакам.

# 50
Злати, излезе ли резултата?
Излезе, резултатът е 5100,каза че се покачва и е добре, засега нищо не правим. Нямам болки, кървене, СМО ми се гари и спи. Докторкат каза, че има някакво развитие в матката, но е трудно да го определи и ще изчакаме още малко

# 51
  • София
Ти пита ли я какво е това развитие? Тя не ти ли обясни?
Защо не отидеш при друг лекар?

Брин, тя е отишла и пак не знае.

Мария Димова, при доказан проблем е различно. И тогава е жизнено важно да се докаже вътрематочна бременност,докато тук явно лекарката не става.
При такава стойност и толкова прегледи да не види нищо и само да предполага, аз не бих ѝ се доверявала.

Към днешна дата и при тази стойност следва да има сакче с ясно изразена ембрионална структура.
Ето такова нещо (при вглеждане се вижда ембрионалната маса ниско долу в сакчето - това е снимка на най-малкият ми син на денят, в който е днес Злати):

# 52

Мария Димова, при доказан проблем е различно. И тогава е жизнено важно да се докаже вътрематочна бременност,докато тук явно лекарката не става.
При такава стойност и толкова прегледи да не види нищо и само да предполага, аз не бих ѝ се доверявала.

Към днешна дата и при тази стойност следва да има сакче с ясно изразена ембрионална структура.
Ето такова нещо (при вглеждане се вижда ембрионалната маса ниско долу в сакчето - това е снимка на най-малкият ми син на денят, в който е днес Злати):

Това са снимки от вчерашният преглед. Не го очетра, като плоден сак, защото било с неправилна форма. Идея си нямате колко лекари ме гледат. И реших да си дам почивка няколко дни, защото психически ще откача

# 53
  • Sofia

Доколкото разбрах тя вече е ходила при няколко АГ.

Да, тя не знае (защото не се вижда), но точно затова се ходи в този срок - да се види има ли или НЕ нещо в матката.
Именно ако в този срок все още не се визуализира сакче, това е индикация за лекаря, че може да се касае за извънматочна бременност. В този случай следенето зачестява, става с повишено внимание и става належащо да се намери къде е станала имплантацията search

Вътрематочна бременност е важно да се потвърди винаги, а не само в случаи на доказани проблеми. Тромбофилията няма връзка с извънматочна бременност. Предишни аборти - в повечето случаи също (има десетки причини за аборт в това число имунологични, инфекции или просто хромозомни аномалии).
Една извънматочна може да се случи на абсолютно здрав човек.

И аз това казвам, при този срок на бременност и с тези стойности трябваше да се вижда поне плодно сакче.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 11:24 от Brin de muguet

# 54
Въздържах се досега да пиша, защото достатъчно хора са се включили, но авторката явно има нужда да го чуе от повече хора, за да се вслуша:
- ЧХГ НЕ нараства правилно. Според измерванията на 8, 12 и 15.12 се удвоява средно за около 150 часа. Нормата за удвояване е до 72 часа.
-  в 5+3/5+4 трябва да се вижда вътрематочна бременност. Аз на последните снимки не виждам нищо такова. Така изглеждаше моята двуплоднна бременност в 5+3. Не можеш да го сбъркаш:
Скрит текст:
- извънматочната обикновено отнема време да се открие. Имах над 10 прегледа на 4 различни ехографа и ме гледаха 6тима лекари преди да се види. Визуализира се след като вече беше почнало вътрешно кървене в точно 7+0г.с
- понякога при извънматочна има псевдосак. Тук лекаря трябва да е достатъчно кадърен да пусне доплер, за да ги различи. Пуска се доплер и се вижда лесно дали е истински сак. И такова чудо си имах при извънматочната, визуализира се на един единствен преглед, след това пак го нямаше. НО ако лекар види нещо такова и каже "ето, има сак, всичко е ок", не се приема на сляпа вяра ако не е пуснал доплер. Ходи се след 2-3 дни пак на преглед:
Скрит текст:
-  при неправилно нарастващо ЧХГ и липса на сак в матката прогестерон не се пие. Аз бях след инвитро, а там задължително се приема прогестерон. Спряха ми го някъде към 5+3 точно заради неправилно нарастващото ЧХГ и липса на сак. Беше ясно, че не е нормално развиваща се бременност
- Злати, аз лично болницата, която посещаваш, не я бях чувала дори, като ѝ виждам снимкти и оценката в Гугъл си представям с каква апаратура разполагат. Отиди в Надежда или Токуда, може и Щерев. В Надежда биха те видели и в спешен кабинет като кажеш, че си със съмнения за извънматочна, на другите места предполагам също.
- последно - с толкова аборти се посещава репродуктивен специалист и се почват изследвания и за двамата партньори. Ако всички са преди 10г.с, едва ли тромбофилията ги е причинила, но без изследван абортивен материал и коагулация по време на бременността нищо не може да се каже.

# 55
Въздържах се досега да пиша, защото достатъчно хора са се включили, но авторката явно има нужда да го чуе от повече хора, за да се вслуша:
- ЧХГ НЕ нараства правилно. Според измерванията на 8, 12 и 15.12 се удвоява средно за около 150 часа. Нормата за удвояване е до 72 часа.
-  в 5+3/5+4 трябва да се вижда вътрематочна бременност. Аз на последните снимки не виждам нищо такова. Така изглеждаше моята двуплоднна бременност в 5+3. Не можеш да го сбъркаш:
Скрит текст:
- извънматочната обикновено отнема време да се открие. Имах над 10 прегледа на 4 различни ехографа и ме гледаха 6тима лекари преди да се види. Визуализира се след като вече беше почнало вътрешно кървене в точно 7+0г.с
- понякога при извънматочна има псевдосак. Тук лекаря трябва да е достатъчно кадърен да пусне доплер, за да ги различи. Пуска се доплер и се вижда лесно дали е истински сак. И такова чудо си имах при извънматочната, визуализира се на един единствен преглед, след това пак го нямаше. НО ако лекар види нещо такова и каже "ето, има сак, всичко е ок", не се приема на сляпа вяра ако не е пуснал доплер. Ходи се след 2-3 дни пак на преглед:
Скрит текст:
-  при неправилно нарастващо ЧХГ и липса на сак в матката прогестерон не се пие. Аз бях след инвитро, а там задължително се приема прогестерон. Спряха ми го някъде към 5+3 точно заради неправилно нарастващото ЧХГ и липса на сак. Беше ясно, че не е нормално развиваща се бременност
- Злати, аз лично болницата, която посещаваш, не я бях чувала дори, като ѝ виждам снимкти и оценката в Гугъл си представям с каква апаратура разполагат. Отиди в Надежда или Токуда, може и Щерев. В Надежда биха те видели и в спешен кабинет като кажеш, че си със съмнения за извънматочна, на другите места предполагам също.
- последно - с толкова аборти се посещава репродуктивен специалист и се почват изследвания и за двамата партньори. Ако всички са преди 10г.с, едва ли тромбофилията ги е причинила, но без изследван абортивен материал и коагулация по време на бременността нищо не може да се каже.
Много благодаря за компетентият коментар.
Ще направя всичко възможно за да разбера какво се случва. Просто искам да се успокоя 2 дни, не че ми е много спокойно, в четвъртък съм на преглед и ако там не се види нищо, вече отивам в майчин дпм, защото наближават празници и имам още едно 6 годишно детенце, което разчита на мен

# 56
Аз не бих чакала четвъртък.
При чхг 1000 имах добре оформен плоден сак. Чхг  растеше двойно, понякога тройно за 48ч. Нещата не се развиват добре според мен.

# 57
  • София
Брин, за едно и също говорим.

Права е 2402. Нарастването е неправилно и щом има сакче, но с неправилна форма, вероятно се касае за неправилно развитие или мисед.
Неправилната форма често се дължи на липса на ембрионална структура
Злато, не отлагай преглед другаде и с добра апаратура, защото много лекари излизат почивка за празниците и е рисково за самата теб да се бавиш.

# 58
Брин, за едно и също говорим.

Права е 2402. Нарастването е неправилно и щом има сакче, но с неправилна форма, вероятно се касае за неправилно развитие или мисед.
Неправилната форма често се дължи на липса на ембрионална структура
Злато, не отлагай преглед другаде и с добра апаратура, защото много лекари излизат почивка за празниците и е рисково за самата теб да се бавиш.
Ох,момичета страх ме е... Добре довечера ще отида по спешност в надежда. Знам, че чхг не нарства правилно, знам че не вървят нещата на добре, но имам една мънична надежда, че всичко ще е наред.

# 59
  • София
Нормално е да те е страх и много съжалявам, че преминаващ през това, но в момента твоето здраве е на първо място и да се погрижиш да няма последици.
Няма да ти разказвам страшни неща. Не бива и да мислиш такива. Просто се погрижи за себе си.
Пиши след прегледа какво са казали.

Общи условия

Активация на акаунт