За религиите

• 4 349
  • 172
  •   1
Отговори
# 15
Никой ли не знаеше как протича кръщене? Идеята на темата ми е странна. Защо майката мислеше, че се носят дрехи за преобличане?
Аз не. Два пъти съм била кръстница на бебе (през зимата). Казаха, че традицията е да се облекат чисто нови дрехи, но никой не е отварял дума, че е свързано с потапяне.
Ето така беше при нас:
Скрит текст:

В случая майката сама е взела решението. Дали, защото така е искала или защото ѝ е било неудобно да откаже и си е мислила, че е задължително, няма как да знаем. Но в крайна сметка детето си е нейно и от нея зависи.

# 16
Нещата, които съм написала в началото на темата, са ми споделяни от свещениЦИ, вкл.обяснението защо се кръщава бебе, плюс защо на 40тия ден, след раждането трябва да отида с бебето в църквата. Не са мои интерпретации, нито си ги измислям. Затова и съм възмутена. Бебето не е хванало вирус, защото бяхме трима човека, заедно с попа. Сополите започнаха около час след ритуала - т.е. детето си настина. А това да обявяване за лишаване хора, които искат да предпазят децата си от соц безумия, си е безумие.
Иначе, отлично знам как протича ритуалът, въпросът е, че очаквах вече да не е повлиян от соц културата и да се прави като в нормалните държави. Уви, не е така.

# 17
  • София
Настинката е вирус.
Няма как да се развие за един час.
Някой друг го е заразил по-рано.

# 18
Настинката не е вирус, защото настинка в медицината не съществува. Не можеш да се разболееш от студено само по себе си. Но да си мокър, чисто гол, на студ, отслабва имунната система, свива кръвоносните съдове и т.н. и е силна предпоставка организмът да не се пребори с нещо, с което би се преборил, без никакви последствия по принцип. Да, вероятно е бил в контакт с вирус по-рано, то всеки ден всички сме в контакт с вируси. Но детето нямаше да се разболее, ако не беше съблечено голо и не беше стояло мокро на студа.

Честно казано, очаквах в този форум точно същите мнения. Все пак това са години налагане и наслагване. Във форума рядко срещам, да не кажа само 2-3 потребителя, хора с критично и свободно мислене. Радвам се, че един от тях писа в темата по-нагоре. Публикувах темата, защото ми се водеше интересна дискусия за религиите и мнението на хора, които разсъждават извън кутията. Надявам се да пишат и такива в темата. Другите мнения не са ми интересни, честно казано Simple Smile

# 19
  • София
Ох, трябваше да сложа "настинка" в кавички. Разбира се, че в медицината няма "настинка". Затова написах, че става въпрос за вирус. Който няма как да се развие за един час. Студът е катализатор.

Ако си искала да се пише за религиите, самата ти трябваше да пишеш само за тях, а не вкарваш вируси и настинки. Така зададена темата е манджа с грозде.

# 20
Темата се казва за религиите, а не за вирусите. Ясно съм задала въпрос какво е мнението на потребителите за религиите, това че смятат жените и децата за нечисти и т.н. За настинката вие се хванахте.

# 21
  • София
Хванах се, защото го пише.
За религията и вярващите също написах - с много лошо мнение съм и за двете.

# 22
Това е християнската религия. Мюсюлманската е къде по-зле.

Нали знаете, че и библията, и коранът са писани от мъже. Не от Бог, а от мъже. Затова и жената е по-долу в тези книги. Защото авторите са мъже, а не богове.

# 23
Светото Кръщение,изобщо не е соц ритуал,а идва от св.Иоан Кръстител,които е кръстил дори самия Господ Иисус Христос в река Йордан. Чистата молитва е само за жените,детето се води за да се въведе в Църквата. Понеже само Богородица е заченала и родила без грях,а за нас жените е необходимо да ни се чете,най-вече за да се може после да се присъединим към св.тайнства Покаяние(изповед) и Причастие.

# 24
Религиите са ясни защо са измислени. Вярата е нещо различно. Въпросът е защо едни хора (родителите) решават дали и каква религия ще изповядва собственото им дете? Религията би трябвало да е свободен избор, а не насилствено налагана. Защо насилствено? Защото се налага на невръстно дете, което не може да каже НЕ.

# 25
Защото така е нормално.
Те родителите решават и детето им да ходи на ясла, на детска градина и училище.
Не го остават са си избере дали иска или не.
Предполага се в едно добро християнско семейство така се прави, защото така се е правило.
Нищо чудно няма.
Понякога семейството стои над модерните разбирания.
Хайде да го променим или направо премахнем, за да сме модерни?
Не знам, чак се чудя дали всички хора от хора са отгледани.

# 26
Молитвата и смисълът й за родилката и бебето за 40 ден, които сте изписали са абсолютни глупости. Не знам, кои свещениЦИ са Ви ги казвали, но аз в момента съм бременна и съм говорила с двама и обясниха едно и също - молитвата е за Благославяне и на двамата, даване на сила на майката да се възстанови по-бързо и “защита” на бебето от зли очи и духове и встъпването му в християнският свят.

Отделно, всеки който е запознат поне малко със Светото Кръщение би трябвало да знае, че в ритуалът се използва вода, защо избрахте да кръщавате бебето насред зима? (А и надали се е разболяло от намокряне за няколко секунди, по-вероятно е имало вече вирус в него и се е развил - просто съвпадение)
Звучи, че не сте особено наясно с доста неща от християнската религия и ритуали, но намесвате хилядолетни религиозни традиции със соц ритуали, феминистки изказвания, сбъркани факти, очевидно незнание и т.н. Всеки има право да вярва в каквото пожелае, но малко странно защо като цяло сте поели ролята на “кръстница”.

# 27
  • Пловдив
Започвам с това, че аз вярвам в Бог и той е мой водител. Вярвам, че Бог е в мен, Бог е моят висш аз, но и цялото, голямо нещо, събрало всички висш аз, сила, вселена, знание и т.н.
Та, интересно ми е да чуя вашите мнения по темата Simple Smile
Детето е настинало именно защото теб те води бога и прочие глупости. Мен като не ме води бог (агностик съм) не кръщавам и никой не е умрял, и не е изстинал от това. След като не ти е харесало какво прави попа - трябваше да се обадиш на момента. В крайна сметка ти си кръстницата, в кръщенето си по-важна от майката.

# 28
  • Пловдив
Сега може ли някой да обясни защо момчетата и мъжете имат право на минаване зад олтара, а момичетата и жените - не? Wink

# 29
  • Пловдив
Сега може ли някой да обясни защо момчетата и мъжете имат право на минаване зад олтара, а момичетата и жените - не? Wink
Защото източното православие е дълбоко сексистка религия.

Общи условия

Активация на акаунт