С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 24 998
  • 412
  •   5
Отговори
  • София
Заповядайте в поредната тема.

Линк към предишната - https://bg-mam.ma/t/1826315

# 1
КАГ, за кое да не съжалявам един ден като теб, че не разбрах точно?

# 2
КАГ, за кое да не съжалявам един ден като теб, че не разбрах точно?

Да опиташ за момче, както аз не опитах за момиче.

# 3
Съмнявам се. Много се натоварих психически с първата дъщеря, стискам си палци втората да е по-спокойно дете… 😅

# 4
Вероника, шокирана съм, не само защото са искали да хвърлят детето в тоалетната, а и че изобщо са искали да се отърват от него. Предполагам, че в онези времена е било практика, дано не съм права.

# 5
А аз съм шокирана сред какви хора живее Вероника. Всичките ѝ истории са една от друга по-абсурдни.

# 6
Мизерията води до оскотяване, ама чак пък да е било някакъв стандарт… Досега да сме се свършили като нация, ако беше толкова често срещано.

# 7
И аз съм чувала такива истории. Естествено не са се случвали в центровете на старите големи градове Simple Smile а по селата във времена, когато се е приемало за нормално едно семейство с 8-9 деца да обитава кирпичена къщичка от 1 стая и само да отглежда изцяло  прехраната си.

В моя род има също една потресаваща от днешна гледна точка история, която обаче явно си е била норма за времената, в които се развива: по царско време една от прабабите ми е била дете, но явно достатъчно голяма, за да я пратят родителите и в града да стане слугинче в господарски дом. Попада в семейството на голям български поет и той пожелава да я осинови. Като 6-то момиче в семейството (а е имало и момчета) сещайте се, че не се е радвала на вниманието и отношението, което нашите деца днес приемат за даденост и понеже в дома, в който е работела са се отнасяли добре с нея, тя е била съгласна да бъде осиновена - щяла е да получи образование и достъп до по-елитните кръгове от обществото, а един ден и голямо наследство и възможност за добра женитба. Но родителите и не са се съгласили и са я накарали да търси работа другаде. Историята я знам от баба ми, но никога не разбрах дали прабаба ми се е радвала или е тъгувала за това как и се е стекъл живота. Знае ли човек - били са военни и следвоенни години, след това режимът се сменя, политически гонения... Мисълта ми е, че не можем да съдим по днешните стандарти за морал случващото се през онези времена.

# 8
Айде да ви разсея малко, то можеше и в темата за оплаквания да го споделя, но може би е повече за тук. Оплаквам се от големите си очаквания и се дразня даже от дистанция все още на свекървата.
Свекървата и свекъра ще идват за повод преди празниците и ММ ми казва, че ще приготви нещо за ядене. Питам я, за да уточня, че него като слушах, звучеше сякаш ни е наготвила за няколко дни, че да има, все пак сме с две малки деца. Та, като я питах, ми отговаря, че ще изпече едно пиле. Разпитвам дали ще има гарнитура, защото аз не съм особено по месото (у тях са свикнали да хвърлят едно пиле и нищо друго, въпреки че ММ винаги търси и той гарнитура), както и децата, при което тя ми казва не. Обяснявам, че тогава аз ще сложа и после ми пише, че то май по-добре тя да сложи, че като се пекат с пилето ще станат по-вкусни…
Голямо отбиване на номера. Чак се чудя дано не стана някога аз такава тъща. С кеф бих приготвила три различни неща (иначе тя се брои за шеф готвач, голямо хоби ѝ е да готви), при положение, че съм пенсионер и се чудя какво да правя по цял ден.
Ами, явно моите очаквания са прекалени, предвид че знам с кого си имам работа и пак се учудвам.

Последна редакция: сб, 20 дек 2025, 16:15 от Rimmona

# 9
Rimmona, напълно разбирам какво искаш да кажеш, но мисля, че вината не е изцяло в свекърва ти. Вие очаквате гости. Същевременно очаквате тези гости да донесат храна, че даже и мъжът ти изрично поръчва да донесат. Възможно е да има обстоятелства, които да го налагат и ти да не си ги споделила, но все пак за мен е странно. Отделно, ти си наясно с кулинарните навици на семейството им и добре, че си попитала, за да изясниш въпроса какво точно да очакваш. И все пак за мен е странно каненето на гости, които да си носят яденето.

За следващите посещения най-добре директно ти се уговаряй със свекърва ти, за да няма странни и неизяснени неща помежду ви.

# 10
Тя сама е предложила да сготви, демек да ме отмени. Никой не я е карал/казвал изрично…
Но понеже я познавам, изрично попитах в какво се състои готвенето. Знам аз как посрещам гости и знам как тя посреща, но понеже ММ ми обяснява някакви неща и ме заблуди. Чак си викам това няма как да е така, та познах.

# 11
Е, откъде идва свекърва ти с тези манджи?
Кой ще я докара с котланките?
Направо не разбирам оплакването. Значи, тм ти казва, че майка му идва с храна за 3 дни. И аз бих уточнила какво включва това. После ти разбираш, че ще пече пиле / егати и готвеното/. После и казваш, че е хубаво да има и гарнитура, и щом тя е с пилето, ти ще направиш гарнитурата. На нея и хрумва да сложи.
От какво се оплакваш? Че не се е сетила ли, като е кулинар? Ами ако аз ще готвя за 2 дни, няма как да сложа картофи, те са вкусни в рамките на деня. То па голямата сложност около пиле да сложиш ориз, примерно.
Да не би да ви носи домашни баници, кексове и други неща? Това пиле си е голямо разочарование. И то за човек, дето бил кулинар

# 12
Сина ѝ ще я докара.
Именно, че имам баби и знам как готвят, ако дойдат на гости, а уж и тя е от онова поколение, но реално няма нищо общо.
Да, нещо като баници, сладки, някакви такива неща имах предвид да е направила, но не. За нищо не се сеща сама, като това пиле явно от немай къде го е казала, че да звучи като да помогне с нещо за пред ММ. Иначе, същия ден в който ще готви, сина ѝ ще ги докара, тоест нищо им няма на картофите да кажем…
Дразни ме именно, че е отбиване на номера. Като не ти се занимава кажи, а не ще хвърля едно пиле. Че то и аз мога да го хвърля, няма нужда да пътува, печката е у нас.

# 13
Да, така вече си е оплакване.
Моята снаха така ни покани у сина ми на Великден. Разбахме се аз да направя агнето, тя салатите. Еми за 7 човека направила две купички зелена салата и друга с чери домати. Вкусни, но нито за предястие, нито нищо. А, и картофи с копър, те за една лъжица на човек. Кво да кажа. 🤣
Иначе ми заръча от мен само мръвката, от нея останалото.

# 14
Ама, че "проблеми"!

Общи условия

Активация на акаунт