С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 25 037
  • 412
  •   1
Отговори
# 105
Както почти всички са разбрали правилно - да, мъжът ми не е баща на децата ми. Живот и здраве - планираме наше общо дете. За "радост" на родата, която все още не е наясно с плановете ни! 😁

Що се отнася до правата и задълженията - да, никой не е длъжен да харесва когото и да е. Да, дори може да реши дали иска да го кани или не в дома си. Това обаче върви заедно с последствията от взетите решения.

Усмихната вечер! ✨

# 106
  • София
Дори да не я харесват е знак на уважение към сина  да поканят партньорката му.
Така й се пада на тази свекърва, има свестни мъже все още Simple Smile

В обикновени условия - да. В смисъл, от етикет, тези ще покажат уважение на всеки друг. Но към нея - умишлено няма. В смисъл, не са го направили от липса на уважение, или, че са несъобразителни, а нарочно. Да покажат "ти си никоя". Да де, ама мъжът на авторката много ясно им е заявил, че не е баш тъй Simple Smile Simple Smile Simple Smile
Хи-хи-хи!

# 107
Честито Рождество! Хубаво изкарване на празника!

По казуса, да гадна постъпка. Не е човешко да я пренебрегват.
Но има и обратни ситуации. В съседната ни къща млад мъж ( 38 г.), който е ерген, се събра с жена по-голяма с 4-5 г., с две пораснали деца на 16 и 11 години. Свекъри, близки ги посрещнаха с добре дошли, а ние съседите се постарахме да я приобщим. Децата се сприятелиха и всичко изглеждаше перфектно. И хоп! Дамата се върна при бившия си мъж. Било заради децата. Може и да е така, но какво мислИ, когато се събра с Д. ?!  Понеже сме врата до врата, както се казва, виждам момчето колко е унизено. Свестен е, не развейпрах, с хубава визия, с образование, с работа, влюбил се , събрали се, а тя го злепостави пред близките,  колегите, съседите  и приятелите му. Мислите ли,че такова нещо се преодолява лесно?!

# 108
  • София
Е с кое го е злепоставила? Пробвали са, не се е получило, какво толкова е станало?

# 109
  • София
Абсолютно. Чак пък злепоставила. Да не би да го е съблякла гол и да го е пуснала в интернет да му се подиграват. Или да го е ограбила, докато спи и да е избягала?
Събрали се 2-ма човека, после тя решила да се връща при бившия си мъж. Ако ще при нов мъж да е, нейно право е. Да не живевем с арабския свят, дето като се ожениш и нямаш право да излизаш от стаята, Дори и те сигурно имат, ама ще е последното нещо в живота им преди да ги убият с камъни.

# 110
Тук историята е като малко арабско село. Личният момък е взел жена с 2 деца. Нещо което явно не се прави, защото е жена с каручка.
И понеже и е направена услуга да я приберат е страшна неблагодарност да вземе да не хареса ергена. Sunglasses

# 111
Какво ли щяхме да прочетем,ако ролите бяха разменени.

# 112
  • София
Тук историята е като малко арабско село. Личният момък е взел жена с 2 деца. Нещо което явно не се прави, защото е жена с каручка.
И понеже и е направена услуга да я приберат е страшна неблагодарност да вземе да не хареса ергена. Sunglasses

Като нищо да е някое забутано селце, в което не се гледа с добро око "да вземеш булка с ремарке/та". И не стига, че той "взел", ами и тя го зарязала.
Явно всички там са с мисълта "до живот".
П.С. Винаги ми е било много смешно това "взимане". Че, аз да не съм куфар да ме "взима" някой си.
Между другото, Fortuna как мина Бъдни вечер?
Коментари?

# 113
  • Melmak
Е, чак да го е злепоставила…
На мен ми е все едно кой съсед за коя разведена жена с деца се е оженил. Просто в БГ е много неприето още мъж да се събере с жена с деца от предишна връзка или по-възрастна жена.
Наскоро съседка ми се оплакваше как сина ѝ си съсипал живота с бившата си жена, която му изяла младините (жената е по-голяма, дълги години опитваха за дете, но нямаха успех).

# 114
Виждам го често. Като попарен е. Ако пък и е обичал въпросната жена, никак не му е лесно.

# 115
К.А.Г., явно е обичал въпросната жена и страда, но не разбрах как го е злепоставила или унизила....
Наранила ми се струва по-точно.

# 116
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ами явно разказвачът на тази история генерално смята, че той е направил огромен компромис “взимайки я” с деца, та чак вероятно се е изложил, ама айде, решил е, изложил се е. Ама да го напусне тя след това? Как смее, на фона на това добро, което й е направил да се примири, че е разведена и да се срами с нея пред цяло село.

# 117
Хората се разделят всеки ден и определено е тежко за зарязания, но не разбрах това какво общо има с предния казус?

# 118
Ако беше взел мома, да се разбира без деца, и цялата рода я приела, пък момата взела, че избягала. Тогава нямаше ли пак да е унизен и изоставен? Или тогава е простимо, сега - не?

# 119
  • Другата България
А всъщност К.А.Г. никъде не е използвала словосъчетанието “взе я“. Blush
Използва “събра се“, в което няма нищо фрапиращо.
И почнаха личните интерпретации какво е искал да каже авторът, всъщност.
Че и “разказвачът“, и той.
Според мен е точно както самата К.А.Г. го описа - мъжът е наранен от това, което се е случило, в което също няма нищо фрапиращо. И /вероятно/ ако са в малко населено място такава постъпка се счита за унижение и злепоставяне.
Това е кръговратът на живота, няма злепоставяне, така, както тя се е върнала при мъжа си, така и той ще си намери друга жена. Всяко зло за добро.

Общи условия

Активация на акаунт