С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 28 347
  • 502
  •   13
Отговори
# 270
Сигурна съм, че са с цел, тъй като преди с месеци не публикуваше нищо, но откакто поканиха мъжа ми да празнува Бъдни вечер с тях, но без мен и той им отказа (прекара празниците с мен и децата ми), тя бълва публикации. А ги виждам, защото ползвам дадената социална мрежа. Виждам ги и си свиркам, защото "кучетата лаят, керванът си върви". 😉

А споделям тук, защото такава е целта на темата. Чудно защо точно в тази тема някои си позволяват да споделят неща за свекитата си. 😉

Но както вече написах - кучетата лаят, керванът си върви! 😉

Пожелавам усмихната вечер! 🌛✨

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 19:47 от Fortuna Spirit

# 271
Като те гледам, хич не си свиркаш. Simple Smile
Ограничи я, за да не ги виждаш, щом не искаш да я блокираш.

# 272
Като те гледам, хич не си свиркаш. Simple Smile
Ограничи я, за да не ги виждаш, щом не искаш да я блокираш.

Злорадството понякога носи удоволствие. 😉

Но действително следващата ми стъпка може да е ограничаване. Разумно е.

# 273
Да, и не само разумно, но и като не виждаш какво пише и споделя, няма да се натоварваш с мисълта, че е за теб. Сега ще кажеш, че не се натоварваш, но не вярвам. Натоварващо е, когато някой те коментира непряко и реално не можеш да се защитиш или дори обидиш, “щото не си разбрал правилно”. Гневът трябва да бъде изкарван, иначе започва да те трови. Или си изкарай гнева, или я блокирай и живей с мисълта, че свекърва ти би те харесала много, но за жалост не се познавате, няма я. Simple Smile

# 274
Колко много теми.....какво ще препоръчате при запознанство с потенциална свекъра? До колкото знам е приказлива ,а ще се срещне с малко по друг тип човек.

# 275
Трай си и няма да сбъркаш.

# 276
Култура и възпитание винаги са в твоя полза.
Бъди себе си😊

# 277
Ще се постарая,но лицемерните разговори са ми доста трудоемки. Тя ще седи и ще си мисли  "тази пък моя от къде я изкопа" ,аз ще седя и наистина ще се моля на Господ да не е прекалено откачена,поредната която няма да си признае че ревнува синковеца. Той отговаря за нея вече изцяло, операции и прочие. Само от телефона прегледах темите -възхищавам се на нервите на много от вас, до където ми изтраят бушоните ще е работата.

# 278
  • София
, защото "кучетата лаят, керванът си върви". 😉
Засега.

По другия въпрос - моля ви, не наричайте майките на гаджетата си свекърви.

# 279
Инстайл, ти познаваш ли я, знаеш ли нещо за нея? Да не би просто да си проектираш разни неща в главата и да се самонавиваш. Ако е така и най-малкото нещо да ти се каже може да го приемеш накриво, дори да не е с такава цел изказано.

Ако нещо си подразбрала за нея и да имаш едно наум е едно, ама така да тръгваш с рогата няма смисъл, излишно ги мислиш нещата. Я си представи, че е някоя нормална или пък даже добра и готина. И такива има😀
Аз честно казано досега с която и майка на гадже да съм се запознавала всички са ме харесвали и аз тях. Даже с едната си бяхме много близки, а другата си приемах много на сърце и като моя майка.
С майката на ММ сме понякога като два камъка😀 ама бързо потушаваме нещата. Свикваме си една на друга на характерите, не живеем под един покрив, не оставаме за дълго заедно. И не всички са ревниви към синовете си. 😀
Има и задушаващи, но не е задължително и тази да е такава.

# 280
  • Варна
Пиши я бегала работата на Инстайл - "поредната която няма да си признае..." Всички вече са вкарани под общ знаменател.
По другия въпрос - да, най-вероятно публикациите на "мама" са в отговор на наскоро преживяното от нея разочарование и то си е нормално кат се замислиш. Все някъде трябва да намери отдушник, я.

# 281
Сигурна съм, че са с цел, тъй като преди с месеци не публикуваше нищо, но откакто поканиха мъжа ми да празнува Бъдни вечер с тях, но без мен и той им отказа (прекара празниците с мен и децата ми), тя бълва публикации. А ги виждам, защото ползвам дадената социална мрежа. Виждам ги и си свиркам, защото "кучетата лаят, керванът си върви". 😉

А споделям тук, защото такава е целта на темата. Чудно защо точно в тази тема някои си позволяват да споделят неща за свекитата си. 😉

Но както вече написах - кучетата лаят, керванът си върви! 😉

Пожелавам усмихната вечер! 🌛✨

Така,  жената не те харесва, настроена е против теб заради децата, въпреки че не те познава, нали така? Опитай се да погледнеш безпристрастно на ситуацията. Виж казуса на потребителката, която тепърва ще се запознава с потенциалната си свекърва, но вече не може да я понася, защото чела теми в бг-мама за свекърви. Как ти изглежда? Трябва ли да страда въпросната проекто-свекърва, че "снахата" не я харесва? Тя има ли вина, нещо лично да го е заслужила? Приеми го по същия начин. Не те харесва жената и това е. Може и да те захареса, ако ѝ родиш внуче, ама може и да не те. Каквото и да пише, ти не си направила нищо, че да се засягаш. Но разбира се, че ти е сложна ситуацията. Мъжът ти обича и майка си. Тя му е майка и му мисли доброто, просто не смята, че ти си нещо добро за него. Нормален човек трудно ще прекъсне отношения изцяло с майка, която го обича, държи на него, обаче не харесва друг близък, да е принуден да избира между двама човека, които обича и такива ултиматуми са много тежки. Ако е лесно, му има нещо на такъв човек. Да си поддържа някакви отношения с майка си ми се вижда нормално, без и теб да те мъкне с него. Не ежедневно, ама от време на време. Ти пък не си задължена да я четеш, опитай се да не я мислиш.

# 282
Инстайл, ти тръгваш с грешна настройка. От опит - предишната приятелка на сина ми се опитваше много да ме спечели. То не бяха подаръчета, споделяния, мили думи, квот се сетиш. Опитваше се всячески да ни се хареса. Еми , нещо куцаше, прозираше тоя фалш.  Настоящата - естествено, слънчево дете, което се държи нормално, не се мазни, не се преструва. Ако нещо не й харесва, казва си, но без да обиди и засегне.  Всички в нас сме влюбени в нея, се нетърпения чакаме да ни дойде на гости, радваме се на времето, което прекарваме заедно. А внучката ми я боготвори.
    Съвет от  бъдеща свекърва - ако не те хареса , да не ти пука. Не може всички да припадат по теб. Важно е синът й какво мисли.

Последна редакция: пт, 09 яну 2026, 09:48 от марулета

# 283
  • София
Ще се постарая,но лицемерните разговори са ми доста трудоемки. Тя ще седи и ще си мисли  "тази пък моя от къде я изкопа" ,аз ще седя и наистина ще се моля на Господ да не е прекалено откачена,поредната която няма да си признае че ревнува синковеца. Той отговаря за нея вече изцяло, операции и прочие. Само от телефона прегледах темите -възхищавам се на нервите на много от вас, до където ми изтраят бушоните ще е работата.
Какво значи лицемерни разговори? Възпитанието е лицемерие вероятно, но ти не познаваш жената, а е родила любимия ти мъж. Не я мразиш изначално, за да е лицемерие. Ще си говорите общи приказки, опитай да не гледаш лошо и да не се сопваш, мисли малко по-положително, не отиваш на война Simple Smile

# 284
  • Melmak
Не се настройвай предварително! Може да се окаже готина жена. Бъди без очаквания, бъди себе си, отговаряй възпитано.

А да се похваля, че свекърва ми научи рождения ми ден кога е! Получих поздравления! Отне 13 г!

Общи условия

Активация на акаунт