С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 30 051
  • 638
  •   5
Отговори
# 525
Таис,
за тайните - свекърви и тъщи не трябва да имат илюзии. Щстливите млади всичко си споделят. И насаме да се виждат, после всеки "рапортува".
Дали ще се виждат на 4 очи майката и син/дъщеря, общо правило няма.  За разбиранията съм чувала всякакви варианти. За да няма обидени, трябва да се изговори.
Ясно е, че ако ти отиваш при тях, е тъпо снахата да се крие. Но могат да се намерят хубави варианти - синът да идва в кантората или у вас (със или без предлог за помагане), да се разходите заедно (без предлог) или да ти помогне в избора на нещо си.
Моето виждане е, че е нормално майка и дете да искат време насаме. А партньорът/ката трябва да уважи това желание.
Съгласна съм с повечето нещо, обаче, без да е лично към теб - това майка и дете звучи така сълзливо, че човек ще рече, че не иде реч за възрастен мъж, ами двегодишно, което има нужда от мама. И да, това е голям човек, не е дете. Това е синът ти/дъщеря ти. И е далеч по-обичайно син да има нужда от повече време насаме с баща си и майка с дъщеря си /теми на разговор, общи житейски проблеми, етапи през които се минава/.
Голям трагизъм, обичайно идва от майките на синове. Някак прекалена близост, вкопчване, заместване на партньора ли, не знам, но не е здравословно за никого. Общувайте си нормално и естествено - като сте в дома на сина, очаквано и със снахата, ако има.време - обяд/помощ за нещо, разговор по телефона. Толкова ли е сложно, че винаги се внася някакъв драматизъм за майка и "дете", дето е голям мъж? Ми намерете си и други хора за споделяне и други интереси.

# 526
Рири е обощила проблема - за много свекъри (което е различно от всички) "се държат сякаш домът е и техен", а снахата е мълчаща притурка.
Цял живот ще мълчиш и търпиш, щото някой дал имот на сина си. И права няма да имаш там.
Домът, в който ние живеем е мой. Никога не натяквам и изтъквам това пред партньора си. И също се съобразявам с мнението му кой и кога да идва у дома. Защото ми е важно и живея с него, той обитава този дом, не е някакъв предмет тук без мнение. За сметка на това, обаче, неговите роднини се натрапват успешно и често се държат сякаш домът е и техен 😄. Но и това някак ще трябва да редуцирам във времето.
Като това отношение рядко зависи имената в нотариалния акт и кой е дал парите. Даже в случаи на нулев мъжки принос (заврян зет) стават по-брутални, за да не си навирят носа снахата и сватовете.

# 527
  • В полите на Пирин планина
Така звучиш... Таис, като да се буташ, да не би нещо да се случи извън и без тебе.
"Аз ходя да си видя сина, пък тя седи там. Ние си имаме история(!)."

И какво беше? "Уж" я харесваш. Какво е това "уж"? Или я харесваш, или не.

Че коя майка си няма история със сина, ако е нормална майка?!

Според мен е добре да приемеш факта, че той вече си има жена и майка му (която винаги ще си му е майка) трябва да се отдръпне леко от съвместната история, защото той ще си създава с жена си...!

# 528
Така звучиш...

Според мен е добре да приемеш факта, че той вече си има жена и майка му (която винаги ще си му е майка) трябва да се отдръпне леко от съвместната история, защото той ще си създава с жена си...!

...освен ако ме иска синът й да си остане стар ерген и да си говорят насаме докато свят светува...

# 529
Така звучиш...

Направо ме няма.
Твоите синове на колко са, че ме учиш ?

# 530
  • Melmak
Аз не разбрах, Тайс, дали конкретно тази снаха не харесва или всички. 😁😁😁

# 531
Да те уча, Таис? Не. Давам ти странична гледна точка.

На 21 и 18 са моите. А аз съм на 51. Още статистика?

# 532
Рири е обощила проблема - за много свекъри (което е различно от всички) "се държат сякаш домът е и техен", а снахата е мълчаща притурка.
Цял живот ще мълчиш и търпиш, щото някой дал имот на сина си. И права няма да имаш там.
Домът, в който ние живеем е мой. Никога не натяквам и изтъквам това пред партньора си. И също се съобразявам с мнението му кой и кога да идва у дома. Защото ми е важно и живея с него, той обитава този дом, не е някакъв предмет тук без мнение. За сметка на това, обаче, неговите роднини се натрапват успешно и често се държат сякаш домът е и техен 😄. Но и това някак ще трябва да редуцирам във времето.
Като това отношение рядко зависи имената в нотариалния акт и кой е дал парите. Даже в случаи на нулев мъжки принос (заврян зет) стават по-брутални, за да не си навирят носа снахата и сватовете.
Права си. Не съм се замисляла за тази гледна точка, аз обичайно избягвам да се заглеждам в детайлите, че да вървят по-леко отношенията, с всички, не само с роднините на партньора. Но може би има и нещо такова. Особено, че аз винаги съм учтива и любезна, старая се самата аз да не се натрапвам, ама излиза понякога, че точно съм притурка у дома 😄. И то без да живея в "чужд" дом. Неприятно е, създава лошо впечатление и оттам и негативни чувства в даден момент. Иначе се разбираме като се видим, напрежение, грозни думи или подобни неща няма. Но то неуважението с действия също се забелязва. Затова и казах, че да "гониш" някой от стаята в неговия дом/домът, в който живее, е повече от неприемливо.

# 533
Tays, изобщо не е проблемът в появата на снахата. Със сина ти нямате толкова близка връзка, колкото ти се иска, или всъщност връзката ви е нормална, но ти очакваш някакви интимни, задушевни разговори.

Той може сам да реши да дойде у вас. Не го прави. Всякакви други похвати от твоя страна са досадни и повод за конфликт.
Мъжът ми ходи сам до майка си без тя да го кара, за да свърши някаква работа и да я види. Аз също ходя у нашите за вечеря сама два пъти месечно. Отделно понякога ходя да им нося разни неща. С мъжа ми ходим заедно по празници, което си е предостатъчно, като се съберат всички лични и семейни. Отделно и двамата се чуваме по телефона с родителите си по 2-3 пъти седмично.
Не знам какви толкова разговори искаш да водиш със сина си, но факт - той е на фаза интимничене с жена си и разговорите с мама минават в по-телеграфен стил. Как сте, сине. Добре. Ще ходим на почивка. Радвам се за вас. Хайде, до другия месец.

Някой ден може отново да си гукате като самият той има големи деца, ишиас и жена му му къса нервите.

# 534
Разбрах. Синът ми идва у нас с благоволение и тайно.
Ми и снахата е с него.
Не знам как да го каня без нея
У тях ходя. И тя там.
Нежелана от мен

Как да ви обясня на снахиге, че и вие не сте ни във възторг, наистина

# 535
Ох, бе... 😁
Приеми, че са двама вече. В комплект. За какво е нежелана?!
Някаква конспирация ли си намислила? 🤣🤣🤣
Ще говориш против снахата?
Радвай се да са заедно и да се обичат. По-прекрасно от това - здраве.

# 536
  • Melmak
Тайс малко я е страх, че ще има внуче и ще зависи на благословията на снахата да го вижда. 😝

# 537
Радвах се. 6 тодини.
Сега искам да не ме обича и посреща. Може ли 🤣

# 538
Кажи й го в прав текст и повече никога няма да я видиш.

# 539
  • София
Е как в комплект. Винаги ли Grinning
За мен е голямо противоречие да се внушава постоянно колко трябва да сме готини и широкоскроени, половинките ни да си ходят и без нас по почивки, партита, постоянни приятелски срещи, включително с другия пол, да си имат лично пространство, но за пред мама и тате - винаги в комплект. Joy

Верно ли искате да стоите с майките на мъжете си постоянно. Аз моята едвам я понасям понякога, камо ли да висна на чуждите.

Общи условия

Активация на акаунт