С какво ви дразнят свекървите? - 170

• 31 854
  • 745
  •   33
Отговори
# 615
Надявам се, че всичко се е разминало Reunion,а в твоя случай е ставало въпрос за нещо наистина важно. И предполагам синът ти е откликнал и следващия път пак ще откликне.
Докато на Тайс и се обсъждат някакви хора или по-скоро просто ѝ липсва компанията на сина ѝ.
Той, ако имаше нужда да общува с Тайс насаме, със сигурност щеше да намери начин.
Тя каза, че това е удобна теза. Един вид подозира, че той много иска да си говорят само двамата и да се смеят на стари истории, ама снахата пречи. Сама каза, че им виси. Ама им виси, защото реално Таис я кани и защото отива в дома и жената просто си е вкъщи. Но, да идеш някъде по покана и да си си у дома, се оказа висене на главата на свекървата. И снахата им свети.
The Catcher in the Rye, специално аз не живея в бункер, но не живея и в имение. А и Ирис изрично спомена, че снахата трябва тактично да излезе някъде си. Щото все пак като си е вкъщи може и да чуе нещо, стените са тънки, пък и до тоалетна ще вземе да иде, по коридора ще мине, ще влезе вода да пие/цигара да пуши на терасата или друго. Не е удобно. Да излиза.

# 616
  • София
Свети, че от три часа, примерно, и трите плътно е на масата и ги гледа в устата, както някой назад се изрази.

Първият път оставаш през цялото време, това е ясно. После при други гостувания редуваш, ако трябва. Един път така, един път - онака. И "онака" не е = прокудена на пейката в студа от "дома си", а примерно "прави си нещо в съседната стая". И после отива да каже "чао, беше ми много приятно, извинявай, че не се заседях, но имам много неща на главата, другия път ще имаме възможност да си наваксаме и ние". И двете знаят, че е бяла лъжа, защото майката идва при сина си, не при снаха си, но се снема напрежението и от двете. Това са базови неща. Така, както като те канят в дом и ти кажат 20:00, не цъфваш в 8 без 2, а даваш лек толеранс, социално приемливо закъснение от десетина минути.

Скрит текст:
Ето затова се смея, като се изсипят хора да ми лафят за "меки умения". Повечето са толкова зле с комуникацията, етикета и възпитанието, но са научили 2 клишета и ги менкат.

# 617
  • София

Снаха на 42, с професия, с дъщеря в освми клас.
Син идиот . Точка.
Сваха нямам.

А маминото златно момченце на колко е?
Помня и сагата с предната кандидат-снаха, с големия заем.
Тогава търси мнения тук как да я разкараш, изора света да се разделят.
И сегашнате е недостойна...
Не правиш услуга на сина си с това обсебване.
А наздраве по повода, че вече бъркаш клавиатурата!

# 618
  • София
Абе не сте добре. В спалнята ли да се завре? Много домове са с общи холокухни и спалня. Къде да отиде? И защо?
Ако имат нужда майка и син от време заедно, да си го организират.

# 619
Аз нямам нищо против да си говорят майка и син, колкото пожелаят и където пожелаят. И не настоявам да присъствам винаги. (Даже за толкова време, в което бяхме у тях, взимах да приспивам детето и не се връщах, та даже по цяла вечер си седяха семейно) Ама ако съм се настанила удобно ма дивана и си правя нещо мое си, защо трябва да си търся оправдания да напусна стаята? Който има зор, е добре дошъл да се изнесе в друго помещение, а не да ме гледа криво, че съм си вкъщи.

# 620
Свети, че от три часа, примерно, и трите плътно е на масата и ги гледа в устата, както някой назад се изрази.

Първият път оставаш през цялото време, това е ясно. После при други гостувания редуваш, ако трябва. Един път така, един път - онака. И "онака" не е = прокудена на пейката в студа от "дома си", а примерно "прави си нещо в съседната стая". И после отива да каже "чао, беше ми много приятно, извинявай, че не се заседях, но имам много неща на главата, другия път ще имаме възможност да си наваксаме и ние".
Е, да, може и така. Но те уверявам, че 90% от свекървите, очевидно без Таис, ще бъдат доста разочаровани от подобно поведение и ще се приеме директно за демонстрация колко е нежелана тя в дома им и как снахата не я понася.
Освен това, човек иска да разполага с времето и дома си. Като иска срещи, без тя да пречи - навън, у тях, по телефона. Не може да имаш ти претенции какво да прави някой в къщата си и къде да стои. Просто не може. Отделно, не е проява на добро възпитание при всяка среща и гостуване да изчезваш за часове. Пък може да иска да си приготви храна или друго? Или не може - дойде ли свекървата, зарязва се всичко и отиваш и си лягаш в спалнята, примерно.
Няма нищо лошо да се виждат насаме и снахата да поизчезва за кратко някъде, но да я обвиняваш - прекалено е. Звънни му на тоя син и просто го покани сам. Ама не можело и така. Е...

# 621
  • София
Точно. ММ има двама приятели, които наминават и аз ""им вися". Просто си бачкам в хола и не считам за нужно да се изнасям, ако имат нещо лично да ходят в офиса или на вън.

# 622
Някои изкарвате снахата, сякаш е нетактична и нахална, задето не се изнася в друга стая, за да ги остави на приказка. Аз не бих си представила да е идвала свекърва ми у нас и аз да се изнеса, все едно ми е досадно от нея. Не може да упреквате жената, подобно отношение, в общия случай, се приема за нелюбезно. ММ е ходил при майка си и баща си без мен, тя му се е обаждала, нещо да й помогне, отива, виждат се и така. Друг път сме ходили заедно, различно е. И както беше споменато, мъжете не са много по тази част, да си приказват задушевно с мама просто ей така. Понякога, да, но не им е като някаква нужда, според наблюденията ми. Не защото не държат на майките си, просто в това отношение са по-различни от дъщерите.

# 623
Точно. ММ има двама приятели, които наминават и аз ""им вися". Просто си бачкам в хола и не считам за нужно да се изнасям, ако имат нещо лично да ходят в офиса или на вън.
Ти пък. Светиш на хората, трябва чинно да се изнесеш някъде или дори да излезеш. Пък дойде ли свекървата - обувките, чантата, якето и хич не се връщаш до края на деня. Ще вземе да чуеш нещо през тия тънки стени или в коридора. Не е удобно. Реши ли някой да се вижда с мъжа ти, винаги явно трябва да приемаш, че е лична среща между тях, нищо, че те идват у вас и ти просто си си у дома 😄. А ако те поканят - сакън, не отивай! От кумува срама е.

# 624
Този човек, ако иска да се вижда с майка си насаме, ще намери начин. Той няма потребност да вдигне телефона и да каже, маме хайде да се видим. Не е снахата виновна.

# 625
Синът като знае, че майка му не трае жена му, гледа да се скатае. Да й поразмине и да не се бута между шамарите. Нормално е.

# 626
  • София
Ти пък. Светиш на хората, трябва чинно да се изнесеш някъде или дори да излезеш. Пък дойде ли свекървата - обувките, чантата, якето и хич не се връщаш до края на деня. Ще вземе да чуеш нещо през тия тънки стени или в коридора. Не е удобно. Реши ли някой да се вижда с мъжа ти, винаги явно трябва да приемаш, че е лична среща между тях, нищо, че те идват у вас и ти просто си си у дома 😄. А ако те поканят - сакън, не отивай! От кумува срама е.
Нали изказахте вече мнението си. Защо е нужна сега тази пасивно- агресивна ирония? Тя също не е много възпитана и не е точно апогей на добрата комуникация. Grinning

# 627
Е по принцип и цялата дискусия хич не е за тая тема, ама... Grinning

# 628
Нали изкарахте вече мнението си. Защо е нужна сега тази пасивно- агресивна ирония? Тя също не е много възпитана. Grinning
Е, шегувам се просто, не е пасивна агресия. Поне малко ведрост, след тия странни и доста тегави коментари за въпросната снаха.
Пък като се замислиш, то малко или много така излиза 😄.
Съвсем сериозно, ще почна да се замислям дали не преча в собствения си дом и дали трабва да ми е неудобно да съм си у дома.

# 629
  • Варна
Ейй, как се разбуни кошераааа
Тайс си има 3 наум за снахата, която пък си е съвсем наясно с това и не дава шанс да я  "отлъчват" . Мунчо не иска драми - да му начуква канчето маминка, пък после жената да го върти на шиш "ма тя какво каза", затуй срещите общи (плюс, че мъжете наистина нямат нужда от чести и напоителни срещи с родителското тяло).

Общи условия

Активация на акаунт