КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 15 997
  • 675
  •   1
Отговори
# 435
Добро утро изпод шипковия храст, баболинки! Радвам се, че не съм сама в шубраците. Simple Smile Мислех да изпуша една цигара и пак да си полегна, обаче надникнах тук и видях, че сте писали. Сега вече пия кафе и ви чета.
Борянка, това да са ни пороците Wink
Пак си написала много хубаво стихотворение, благодаря ти! Heart
Клечи, радвам се, че ти е поразминало.
Тану, намърдвай се при мен, много обичам компания Heart Мама току що дойде да ми прави забележка за цигарите. Аааа! Wink
Днес пак ми се очертава мързелив ден. Не знам кога плануват да се приберат дребосъчковците. Май ще метна една капама във фурната, за да сме подготвени. Другото ядене още не сме го изяли.
До после, баболини!
Хубав ден!

# 436
  • някъде другаде
Добро утро!
Аз днес трябва нещо да измисля за вечеря. На 24 нали бях сама та си направих пържоли , но снощи бяха Теди и приятеля и и изядохме всичко. Трябва да сваря и жито за помена утре.
Мамси , честит имен ден на патерица на твоето момиче. В здраве , щастие и с много късмет да върви през живота.
Клечи , казвай си , каквото искаш и колкото пъти искаш , не ни пречиш. За това сме тук да се изслушваме.
Боряна , пак си написала страхотно стихотворение.
Хубав ден!

# 437

"Какво е топлината на лятото, ако го няма студа на зимата да й предаде сладост."
 Джон Стайнбек

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Ето ме и мен с кафето Simple Smile
Не че не ви четох по нощите - Яжка, КАГ, Тану, Боряна, Фло, Клечи ... Леле, колко таласъмки сме ... Реших да не пиша, уж да не се разсънвам. Все пак заспала съм после.
Мамси, да ти е жива и здрава щерката и много щастливи мигове да има Flowers Four Leaf Clover
Борянка, разкошно е човек да мисли в рими. Харесват ми "мислите " ти Heart Eyes
Клечи, завиждам благородно на спортния ти ентусиазъм - прехвърли поне малко и на мен!
Обявявам бойкот на кухнята днес - има от всичко по малко. Трябва да поошетам след гостите, но не гарантирам, че ще си приема поканата. Мързеливо и лежерно ми е май ... Студено е навън, около -3 градуса - и за разходка не става, че има един тънък ветрец. Може би малко по-късно - топло чайче и меко одеалце с Коледен филм Simple Smile

Усмихнат и топъл ден баболинки Heart и

# 438
  • София
Добро утро!
Мамси,на патерица- честит имен ден на твоето хубаво момиче! Да е здрава,да има късмет и любов!
    Не смея да мърдам,да не тропам и да събудя народа.Имат голямо желание да си отспят,когато не стават за работа.Дечурлигата грабват таблетите още в леглата,но не нарушават тишината.Долу и сватовете стъпват на пръсти,че пристигна и другият им син.Снощи след вечерята,сватята извади стари албуми и разглеждахме снимки до късно.Уж се канехме да лягаме,но дечурлигата се скупчиха на компютрите да играят на някаква игра.То,не беше цвъркане ,кискане...Голямята братовчедка,освен гаджето е довела и кученцето си,което не спря да лае и играе.Котката го гледаше изплашено от високо,но не допуснахме спречкване между тях.
    Хайде,ще ви оставям и ще слизам тихичко на кафе при сватовете.
    На вас желая хубав ден!

# 439
  • sofia
Още един лежерен ден започва. Вчера, като никога, спах до 11 часа. Празнувахме имения ден на брат ми. Както винаги беше мнооого хубаво. На всички, които са имали празник вчера и онзи ден, много здраве и късмет.

Тони, крем-карамела го направих, както обичайно се прави - разбих яйцата със захарта. Добавих леко затопленото мляко и ванилия. Аз ползвах този път истинска, от шушулка. Карамелизирах захар на дъното на съда, в който го пекох (Купих си от Тему съд за флан, който се оказа много добра находка). Тъй като направих с 1 л мляко. Разделих сместта на две. Сложих го в в съда за пара, сипах в кукъра около 400 мл вода. Програмата беше стийм (пара) за 4 мин и естествено ( бавно) спадане на налягането. Кукърът ми е на instant pot. В книжката с рецепти на кукъра има точно рецепта за крем-карамел и оттам взех времето за печене.

Лек и лежерен да ви е денят, дружки!

# 440
Добро утро и от мен!
Не повярвах, че станах в 9:30. Ама събудих се в 4... Станах заради котките .. легнах... И се започнаха едни мисли .. в 5:30 бях будна.

Знаете ли какво бих казала на всички с деца и внуци .. Подкрепяйте ги. Казвайте им "браво" и "обичам те".
Усещам липсата на тези неща дори и на днешната ми възраст.

Преди години по тези празници пътувахме много. Сняг, зима... На път. Да видим едните, другите родители. Вече не. Нищо не е същото. Празниците минават по друг начин.

Днес почивка. Утре ще имам гости. Трябва да измисля с какво ще ги посрещам.

Хубав ден на всички!

# 441
  • София
Привет, красавици!
Не можах да си поспя тази сутрин, че ходих до Летището. Направих си физзарядката - изчистих снега на двете коли.
Изпих си първото кафе. Мислех да поработя за Касата, но много бързо ми мина мерака. Прикреватих се, нагледах ви и сега  ще поспя. Работата не е заек, че да избяга. Мен си ме чака.
ТЕТКЕ, не знам има ли я рецептата за кокосовия скадкиш в нашите рецепти, но за всеки случай - ето я тук.
КОКОСОВ СЛАДКИШ
В купа слагаш 1 коф. кисело мляко от 500 гр. 1 ч.чаша захар, 1/2 ч.чаша олио, 2 ч.чаши брашно. 1 ч.лъжичка с връх сода и 3 суп. лъжици какао. Разбъркавш всичкото това, изсипваш в набрашнена тава. Моята е около 50 на 35 см. ( на око - не съм я мерила със сантиметъра). Печеш в загрята фурна на 200 градуса, около 20 мин - до суха клечка. Тестото е фино и бързо се изпича. Оставяш да изстине и покриваш с две кофички сметана, разбъркани с по 2 суп. л. пудра захар. Отгоре наръсваш с кокосови стърготини. Оставяш час блатът да дръпне малко от влагата на сметаната.И приятен апетит.
Ще се опитам да поспя!
РАНЕЛА, много си права - и децата, и възрастните се чувстват добре, когато са подкрепени, когато са оценени, когато знаят, че са обичани. Не се скъпя на похвали, но не ги раздавам, ако няма повод, защото иначе се обезценяват! Grinning

# 442
Фло, доста си се постарала сутринта - щом ненаспана си свършила толкова неща, представям си ако беше се наспала добре колко ще ошеташ Rolling Eyes
Рецептата за Кокосовия сладкиш я има в рецептите под № 145 - няма да я качвам пак Simple Smile
Ранелла, и ние така все пътувахме по тези празници. Сега нашите деца го правят ... Колелото се върти и сега е времето, в което ние им създаваме спомени.
Нами, жив и здрав да е брат ти и много години да се подкрепяте и да сте си опора Heart

# 443
  • Вила Великула
Ето ме и мен. Изпратихме си момчето. Трябва да си приготвя багажа, че утре пътува. Първо до Истанбул, а от там за Тайланд. Ще бъдат там 8 дни, после се прибира, колкото да оправи багажа и на другия ден заминава за една седмица за Хургада. Има лична покана от шефа си, който ще си празнува там рождения ден.
Много му се полагат тези почивки, защото не е почивал от дълго време и е страшно преуморен.
Тази нощ сред таласъмите се нареждам и аз. Заспала съм след 4,30 за няколко часа. В 9,00 бях на крак.
Сега е ошетано, въртя втора пералня и ще поработя. Междувременно съм накиснала да се маринова едно домашно пате. Ще го сваря в кукъра и ще направя супа и със зеле.
Нами, записах си рецетпата за крем карамела. Моя кукър е на същата марка, както и фрайера и напоследък освен като пека питки, всичко друго готвя там.

# 444
  • в сърцата на любимите ми хора
Честита Коледа! Мир и благоденствие за вас и вашите семейства.
Благодаря за пожеланията към моята именичка. Да ви се връщат стократно 🤗.
И нашата къща е пълна с детски смях. Какво повече може да иска човек. Дядото донесе подаръците - много се харесаха и от малките, и от големите. Освен всичко ще имат един по-голям - посещение в Леголанд през лятото, тъкмо да погостуват и на другата баба.
Тази година  направих баклава, нов вид, която стана страхотна. Вече само по тази рецепта ще я правя.Доста храна ни остана, ще я хапваме до новата година. А тогава - отново ще хлопаме с тенджери и тигани 😉.
Аз си почивам, а групата отиде до Пловдив да разгледат коледния базар Капана. На снимките е много красиво, доволни са.
Как са болничките? Дано бързо да минава. Мериан, отшумява ли болката? Намъчи се с този зъб 🤗
Борянка, благодаря за стихото - прекрасен коледен подарък за всички нас.
Няма да споменавам всички, а и това не го мога, но ви мисля и ви пожелавам спокойни и уютни дни. Гушки от мен🤗

# 445
Хайде да ви разсмея. Ще ходя към мола в магазините за обувки. Вчера нали исках да си обуя най-сетне ботите и да се разходя. Домързя ме и днес реших да го направя. Тук боти, там боти - няма ги. Нито в шкафовете за обувки, нито в кутиите в мазето. Тетин се изстреля към гаража-склад в къщата на нашите - и там ги няма. Три чифта, единият от които ми беше най-удобен за ежедневието. Домъкна кашон с ботуши, които вече не ми стават. Та така. Най-вероятно чистофайника ги е изхвърлил. Стиснете палци да си намеря нещо подходящо, че с тия крака 41 към 42 е трудна работа.

# 446
Мамси, честита да е именичката! Много здраве и успехи! Gift Heart
Тетке, за наказание, вземи тетин да обикаля с тебе по магазините.
Аз активно енергоспестявам. От сутринта пуснах две перални и това е. ММ чисти терасите от снега,  а аз и носа си не съм показала навън. Е, ако той е на работа или на село, аз рина и мета. Днес му е ред. За вечеря има още от вчерашната трапеза, така че спокойно мога да си мързелувам.
Борянке, по повод тютюнджийките -

# 447
  • sofia
Хайде да ви разсмея. Ще ходя към мола в магазините за обувки. Вчера нали исках да си обуя най-сетне ботите и да се разходя. Домързя ме и днес реших да го направя. Тук боти, там боти - няма ги. Нито в шкафовете за обувки, нито в кутиите в мазето. Тетин се изстреля към гаража-склад в къщата на нашите - и там ги няма. Три чифта, единият от които ми беше най-удобен за ежедневието. Домъкна кашон с ботуши, които вече не ми стават. Та така. Най-вероятно чистофайника ги е изхвърлил. Стиснете палци да си намеря нещо подходящо, че с тия крака 41 към 42 е трудна работа.

Хахаха. Аз това упражнение го играх миналата седмица. Тук боти, там боти и се оказа, че сама съм си ги изхвърлила през лятото. Та като ми измръзнаха краката, миналата седмица за "наказание" си купих 2 чифта - едни боти и едни зимни маратонки.
Та така те...

# 448
  • София
Ей, чистофайничките, вие май нарочно си изхвърляте старите боти, за да си купите нови. Grinning
ТЕТКЕ, наслука, дано да си намериш това, което търсиш. И за наказание на Тетин, си купи поне два чифта.  Stuck Out Tongue Winking Eye
Разсмя ме ТАНУ -то. Клин клин избива и все един остава. Аз пък съм се замислила - за това, че не пия и не пуша,  от радост, току вижте съм тръгнала по  мъжОве. Човек все един порок може да има, нали? Лелееее, добре, че Ромео не проявява интерес към моите занимания в КГБ-то. Ако ми разкрие намеренията...Ще ме скъси с една глава и ще си я нося под мишница. Stuck Out Tongue Winking Eye
Къде е БОРЯНА? Днес аз нея ще я издирвам. Подари ни Войната на влюбените и отиде да търси нови идеи, които да превърне в запомнящи се стихове Или пък с музата пият кафе с Бейлис...
КРАСИВА БЕЛЛА изчезна, ЯН не се появява. А МАЯ и АЛОНЕЛАМ са в графата "съвсем дефицитни" - покажете се поне за малко, де. Драснете по ред - два.

# 449

Като сте се заговорили за обувки...
Някой да си търси такива маратонки?
Чисто нови.
38 номер.
Подарявам ги:-)

Общи условия

Активация на акаунт