КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 16 008
  • 675
  •   1
Отговори
# 420
Ммм, да допълня - преди да съм станала.
Пипи, чудесно подредена маса, да ви е сладко!  Да си нагушкаш детенцето за всичкото пропуснато време ( макар, че знам, това не се наваксва...)

Айша, и аз със закъснение да поздравя най -- готиния дядо и най - обичания от мрънчовците! А сега се забавлявайте.

Ранелка, нещо тайничко си си пожелала за другата година, да бъде !  
Щъркелите са до есента тук, а може някой специално да поостане ( това ли си си пожелала, да не бъркам) .

Борянка, много ли сняг е навалял при вас ?  Ти внимавай, като ходиш по вън да се не подхлъзнеш. И дано да не спира повече тока, че без него е лошо.
Тук като отивах на Кино в 13.00 валеше, като се прибрах към 18.00 по пътя вече се беше стопил, само по тревата и по колите има. Чарли хич не се впечатли, като го изкарах на разходка, даже бърза, като никога да се прибира. Омързеливил се е той, по цял ден от едното място за спане на другото.

Тони, съжалявам за болните дечица.

К.А.Г - че, честита нова чанта.  Върви ти на чанти, да ги разхождаш по хубави места, у нас и в чужбина.

Аз или изстинах в киното, или ме налази някой вирус - много ми е студено.
Отивам в банята и се прикреватвам.
Хич не ми се смейте, други вечери даже още по рано съм я свършила тази работа.

Тетка, и с теб с сбутахме на входа/ преди публикуването.
В Мароко са, с нискотарифни билети, самостоятелно се организираха. Това им е първото ходене в Африка и бяха много въодушевени преди да тръгнат.
Личи си, че се забавляват и са щастливи, нека !

# 421
  • някъде другаде
Клечи , вземай мерки. Страшен е вируса. Твоите деца добре се забавляват.

# 422
Ааа, Клечи, не позна Simple Smile
Не е свързано с щъркели.
А ти взимай нещо. Като чета колко болни има...

# 423
Нормален сняг е, аз също чета с тревога за болни и  болести, не мога да помогна ,та не тътна  със съвети.
 Само син 2 /КАГ измисли номерацията/ ме пита как съм и дава съвети да се пазя, като Клечката, първородният и Честит празник не спомена. За сметка на това  имам познати, не роднини да го направиха.
 Ами все заети едните. Не се сърдя,  отбелязвам. Обади ли се - значи ще иска нещо, та и липса на новини е новина, нищо не иска ,добре са.
 Спомен за сняг

2008

# 424
  • София
Баболинки, честито Рождество!
Радвам се за срещите и трапезите с любимите ви хора! Болничките да се оправят скоро!
Чудни трапези видях. И у нас много се готви, а сега има храна за целия китайски народ, а сме само двама. И подаръците едвам си натовариха.
И ние като Айша ще отвържем синджира за 3 дни от неделя, то пък се оказа голям проблем, понеже мама и тате са работни, а внучката е ваканция. Аз още през октомври казах за нашите намерения, но не ми се обърна внимание на информацията. Можехме да ангажираме апартамент и да заминем на почивката с внуците. Сега вече всичко е ангажирано. За догодина ще сме допредени.
Ранела, какви са тези недомлъвки, казвай си каквото ти е на душа.
Весело да ви е, ние реанимираме.

# 425
Честита Коледа, момичета! Боряна, твоите стихотворения са великолепни, пронизват ме в сърцето. Ние си почиваме с моя мъж, че и на разходка не излязохме, студ голям. Утре ще видим.

# 426
И нали вече съм свободна баба, качих обещаните рецепти на КАГ за Попски фасул и Пълнено пиле и зелеви сърми, както и Карамелизирано пиле на makaweli в Готварските рецепти на темата ни.
Айша, честит да е Пламен - да е здрав, да се слушате и разбирате и да сте си опора!
Момичета, благодаря ви за поздравите към внучето ни - нека и вашите деца и внуци са живи и здрави и постигат мечтите си Heart

# 427
Къде е Фло, от 9 сутринта я няма ,това не е било.

# 428
Сигурно ей сега ще се появи Wink

# 429
  • София
Макиавели,да са ти честити имениците!Живи,здрави и благословени!
Айша,честит рожден ден на Пламен! Да се радва на здраве,обич в семейството и да сбъдва мечтите си!
 Тук няма сняг.Внуците се пазарят утре да ги водят на Папаз чеир на пързалка.Големият започна да кашля,ама не отстъпва с пазарлъците.

# 430
Преди да ви пожелая лека нощ, пак да ви нагледам. Гостите са изморени от гостуване и  вече си отидоха.
Много хубави питки и трапези сте показали! Дано такива неща да споделяме!
Айша, пропуснах да поздравя твоя М с рождения ден! Жив и здрав да е и все така да ти бъде вярно другарче и добър дядо!
Клечи, личи си, че твоите  се забавляват яко!
Пипи е щастлива, че синчето се е прибрало.
Бо_ряна , Мериан , Фрау, Ранелла,Макавелли, Яжка, Тони, Тетка  днес са се отдали на почивка. То и аз бях така цял ден. Ту пред ТВ, ту на компа, ту на телефона и денят мина. Утре пак така. Тук от вчера  вали почти непрекъснато дъжд и си е за вътре.
Сега наистина ЛЕКА НОЩ и до утре със здраве! Лягам да почета и дано заспя бързо

# 431
Честита Коледа!

Макавели, живи и здреви да са имениците!

Аиша, честит рожден ден на Пл!

Преди малко изпратих последните гости.
Отбих се за пушпауза "под шипковия храст" и идвам да ви нагледам какви сте ги вършили тия два дни без мен.
Май не съм казвала, че си имам "пуш кабинка" в мазето, но много ми хареса теткиния лаф за шипковия храст и за това така. При нас има доста сняг. Доста като за сегашния климат. Преди години щях да кажа, че само е заръсило.

# 432
Още една с пороци. Пуш порок.

# 433
  • София
Кой ме вика в този късен час? Ей ме на, веднага съм при вас.
Права си БОРЯНЧИЦЕ - цял ден да не се появя на хоризонта... Ами малката внучка ми взе лапчо и играха със Сладичка на някаква игра. А от телефона не ми се пише.
Рапорт почни. След дозата сутрешно кафе сложих на тих огън капамата. Замесих памук погачата. Днес ми се изпържиха ушите от разговори с близки, роднини и приятели - сякаш се бяха наговорили - един затваря, друг звъни. Памук погачата не стана най-успешната, но се изяде, почти не остана. Замесих я, но се усетих, че не сложих маята. Сложих набухвателя, но може би не я измесих добре - ами то да може с една ръка да държиш тутурутката, а с другата да месиш...Не става. Тези дни ще се явявам на поправителен. Grinning
Я да поздравя "поводите" за празнуване - Щерката на МАМСИ - чудесно момиче е! Пожелавам здраве и безброй чудеса в предстоящата година! Внука и свата на МАКАВЕЛИ - да се споменава името им с добро! А златния дЕдо Пл. да е здрав, да обгрижва невестата АЙША и мрънчоците. Като гледам, всичките го обичат. Наздраве!
Болничките да видят сметката на гадните нашественици вирусите.
На обяд дойдоха сина и приятелката му и заседнахме - един голям гювеч с капама, сьомга със сметанов сос по рецепта на Филхармонията, мезета, ядки, плодове, ябълковото руло, панакота. Е хайде да спра до тук. Ядохме, сложих на сина в кутии, занесох храна на съседа - самотен възрастен човек и пак остана храна, като за един взвод. Казах на домашните, че за Новата година ще направя един казан картофено пюре и ще изпека на фрайера кренвирши с кашкавал. И пяхме, и много се смяхме, та накрая изтанцувах и един танц с шал. Моите си ме знаят, ама приятелката на сина ме гледаше с изненада. Какво ли си е мислила - ега ти потенциалната свеки... Поне да бях пила, а то си изкарах празника на минерална вода. Значи не е от алкохол. От вътре си ме кара. Явно на всички ни беше хубаво - на няколко пъти си тръгваха и пак оставаха.
Всички отказаха вечеря - едни си легнаха по-рано, а други си легнахме по-късно. Stuck Out Tongue Winking Eye По едно време съседите се изредиха - бъркат в хладилника, вадят кой каквото иска, дрънкат тави и гювечи. Почти бях заспала, но се разсъних. Погостувах в нашата къщичка и междувременно и аз огладнях, та признат грях, половин грях. Ето ме сега чукам по клавиатурата и ям. Шантава работа.
Хайде  лека нощ и да се надявам, че ще заспивам най-после. Dizzy Face
ПП Не ми се спи. Наградата ми е, най-новото стихотворение на БОРЯНА - Войната на влюбените
Без да искам разрешение от БОРЯНА слагам стихотворението. Колко мъдрост, колко силни чувства и толкова истинско... Е кой би могъл да заспи след това??? Аз поне не мога...
Скрит текст:
Войната на влюбените
И ще танцувам с облаците бели,
душата ми е пух и светлина.
С теб може да мълча и две недели,
с теб може да съм вече във война,
но ще обичам голото ти рамо,
главата ми намери място там.
А може с теб за дълго да остана -
ти моя обич си и мой си храм.
И тялото ти мое е, не питай
за моето на кой принадлежи.
Аз древна съм, със конските копита
през тишина и твоите лъжи
без сянка ще премина ,призрак същи.
Мъгла ще ме погълне само в миг.
Усмихваш се, очакваш ме във къщи.
Ще бъда, твоят малък съм войник.
"Тъй вярно", слушам, няма аз да кажа.
Главата си аз тихо ще склоня
на рамото ти голо и пейзажа
ще сложи край на вечната война.
26.12.2025

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 03:03 от Flo 51

# 434
Хе, хе, един излиза от къщичката ни, друг влиза .
Мислила съм си, ако си направим денонощно дежурство, дали можем да покрием цялото време 24 часа ? Аз лягам рано, зимата дори с кокошките, преди осем понякога, но ставам целогодишно рано,  от както  имам куче пък задължително  сутрин в 6, та и по - рано, а през нощта като се пробудя понякога пак с часове ,,захапвам "" телефона. Все нещо важно се сещам да проверя и прочета.

Шъ мЪ бъде!
Може и да се размина с разболяването и да е била само фалшива тревога.
Но снощи, при всичкото топло дОма, направо треперех с традиционното си облекло плюс пуловер. С пуловера даже и си легнах, но сега съм загряна и наспана вече.

Прочетох ви писалите след последното ми влизане тук. Видях Фрау Данна, Яжка, Тану, Фло, Мериан, а и Борянка, Макавели, Ранелка, К.А.Г, които и при предишното ми влизане срещнах.

Сега ще се ,,поразходя"" из нет - пространството, ще изчета новините, и има време за още един сън преди да стана в шест, ако ми се доспи.

Хе, хе, тъй като още никой не е влязъл ,,да вдигне щорите и дръпне пердетата ""в къщичката ни, аз го правя.
Добро утро, мили мои!
Изпих кафето, всичко в къщи е тип-топ и аз след малко си взимам раничката и отивам на фитнес.
Макар, че и днес ви е почивен ден на работещите, смятам че отметнах  празниците. Поне тези, които много ме натоварваха с очакване и със спомени.
Сега да добутаме до Нова година и нея да отметнем и да започнем на чисто с много очакване следващата година.

Досадих ви с бърборенето от вчера насам, но имах нужда да поговоря ( дори и в писмен вид) с някого.
Благодаря ви, че ви има/ че ви имам!
Желая ви спокоен и уютен ден!

Последна редакция: пт, 26 дек 2025, 08:03 от Важна клечка

Общи условия

Активация на акаунт