КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 15 814
  • 675
  •   1
Отговори
# 555
  • някъде другаде
Добро утро!
На домашното - Радвам се , че са живи и здрави децата и внуците ми , че аз съм здрава. Радвам се , че се запознах с вас. Е не мога да го кажа , като Боряна в рими.
И аз днес на тръстиката. Само 2 дена и пак почивка. Спи ми се , но снощи попаднах на концерта , който гледах през април на Мими Иванова и го гледах до 23.30.
Днес трябва да измисля , и какво ще направя за вечеря.
Хубав ден, маНдами!

# 556
Добро утро.
Приключих с разходка, миене, хранене на другарче и вече пия кафе до радиатора в кухнята.

От едно известно време се сменихме с внучката ми - по -рано тя предпочиташе да спи и да си седи през деня в кухнята ( да е по - независима уж и да не е в една стая с брат си) , но вече не е така, а пък тъй  на мен ми е по удобно .

Пия кафето и ще ставам да правя палачинки, това си избраха за закуска малчовците.
После ще ходим в офис на Бохемия да правим резервация за март.
Имате ли идея дали още важи това при пътуване международните паспорти да имат 6 ли, 3 ли месеца беше, още срок на ползване след края на пътуването?
Или за всяка страна е различно, че на децата паспортите им изтичат през август.

По въпросът  зададен от адашката -
почти се припокрива мисленето ми с Мамси.

Аз, децата и внуците ми, това са ми близките хора, сме здрави.

Всички сме самостоятелни, можем да се справяме с трудностите на живота, и аз, и те.

На топло съм,  нахранена съм, мога да си позволя, и си позволявам доста глезотии, които ми носят радост, но все пак се съобразявам харчовете ми да не надминават разумното.

В домът ми, а и в живота ми цари спокойствие,  без крясъци, без силни емоции. Музика звучи в ушите ми, мислено и реална, само рядко понякога и ,,бръмбарите в главата ми"" се посборичкват, но се научих бързо да ги усмирявам и да въвеждам ред.

Домът ми, денят ми и времето ми  са подредени и това ми носи спокойствие,
Промените, от каквото и естество да са,  ми създават стрес и не ги харесвам, но работя по въпроса да мога поне да ги приемам като нещо неотменно, необходимо, но независещо от моята воля.

Като се чета май най - важното за мен е спокойствие и сигурност, и здраве, че накъде без него .

За здравето - ние предполагаме, а Господ разполага, така е, но и много зависи и ние самите какво правим за себе си за да сме здрави. И това не е от днес за утре, а е много дългосрочен във времето процес. За мен не е, като те заболи нещо да знаеш какво да пиеш или да се намажеш, за да ти мине, а да правиш, колкото е по силите ти и във възможностите на тялото ти, да не те заболява, или да избутваш с грижи за себе си този момент, когато нищо няма да зависи от теб и волята ти, колкото може по - надалеч във времето... Не се хваля, но за сега се справям, пък на там к'вото е писано...

Пак се отплеснах в размисли и страсти... Ставам да правя закуска
Да ви е хубав деня.
И благодаря, че ви има/имам в живота си.

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 08:29 от Важна клечка

# 557
  • Вила Великула
Добро утро, момичета. И аз тази сутрин като Тони съм от ранобудните, а то и сън не ме лови като знам какво ми е на главата. Вече наистина се чувствам преуморена, но знам че ще се справя.
Вчера ми беше много крив ден и затова не писах. Бях яко яхнала метлата, щом като отидох за малко до Радомир, че бяха свършили някои хранителни продукти и като се вънах заварих Вики и приятелката и да чистят с прахосмукачката и да мият пода. Дошли при дядо и и питали дали нещо ще им разреша, а той казал - незнам, баба ти е много ядосана. И тя милата решила, че е защото са направили малка кочинка. Е нали не си мислите, че до вечерта не беше отново прасарник.
Днес съм на тръстиката интензивно, а утре съм на контролен преглед за окото и да видим кога ще правим операцията и на другото. После фризьор и пазар. А на 31 ще посрещнем в къщи цялата махала. Събираме се по съседски.
А на въпроса на какво се радвам - радвам се, че съм оцелявала в много трудни моменти и с гордо вдигната глава съм продължавала напред. Радвам се, че имам две деца и за сега двама внука, които са здрави и ми носят радост. Радвам се, че имам стабилен човек до себе си, който малко помърморва от време на време, но винаги ме подкрепя. А и кой ли мъж не мърмори, особено с такава жена като мен, която е като луд с картечница. Радвам се, че сме относително здрави и имаме общи цели. Радвам се,че въпреки това, че не сме в първа младост, продължаваме да кроим планове за бъдещето.
Хайде пак стана като роман, но нали сте се зарекли да изпишем темата до 31 декември.

Клечи ме изпревари. Клечи, за паспортите най-добре попитай в туристическата агенция. Виж какво ми отговори AI "За пътуване в Сърбия и Косово, българските граждани обикновено се нуждаят от валиден паспорт (или лична карта), като се препоръчва паспортът да е валиден поне 3 месеца след датата на излизане от страните, въпреки че често се прилага общото правило за 6 месеца валидност от датата на пътуване за по-сигурност и избягване на проблеми при транзит. Важно е да проверите актуалните изисквания на МВнР на България и властите в Косово/Сърбия, тъй като правилата може да се променят. "

# 558
Добро утро!
Започвам деня си с вас.

Радвам се, че съм здрава.
За да мога да се радвам на всичко останало, което ме прави щастлива.

Чакам сестра ми днес. До тук влакът е с 60 минути закъснение.

Искам да я водя тук-там. Дано утихне вятъра.

Хубав ден на всички!
Радвам се, че ме приехте във вашата къщичка!

# 559
Добро утро! Радвам се, че в живота си имам любими хора, че познавам вас,  че дните ми са пълни, че още продължавам да се изненадвам, че осъзнавам глупостите, за които се стремя да не се ядосвам...
Пия кафе и чакам ПИятел. Пазара ще го правим довечера. Снощи докато си ровех в телефона, попаднах на  ,, матриците на Горяев,, . Някой запознат с тях? Говорим за квантова физика и биология, прилича ми на самовнушение,  но чета различни мнения, та не съм категорична. Очаквам Флото да проучи въпроса чрез руските друзя и да ни информира повече.
Хубав ден!

# 560
Ениса, аз от лятото чета за тези матрици. Впрочем, на една медитация ме ,,светна"" водещата.
Изтеглила съм ги в спотифай и си ги пускам от време на време вечер, когато се готвя за спане.
Може би е хубаво да ги слушаш с изчистено съзнание, но не винаги при мен е така, понякога мислите ми блуждаят насам- натам.
Мисля, че все пак не е загубено време, унасят ме и ми създават релакс.

# 561

"Доверете се на съдбата.
Ако нещо не се е случило така, както сте го искали, това означава, че се е случило така, както е било най-добре за вас. Просто не винаги го разбираме веднага."

Добро утро CoffeeCoffeeCoffee

Докато се приготвя вие вече изпихте кафето, някои дори поработиха - е, присъединете се за второто кафе.
Спах на пресекулки и както обикновено сутринта не ми се става.
Тепърва ще правя планове за днешния ден, още ми е замаяно.

Усмихнат слънчев ден на всички вас мили баболинки Heart и

# 562
  • в сърцата на любимите ми хора
Днес станах рано, защото си легнах късно 😉. Успях да отида на пазар, че някои неща ми трябват за новогодишното готвене. Най-вече кори за баница и сирене. Имам само козе, но на баница не ми харесва. По магазините е лудница. Народът гладен 🙂. Сега ще мързелувам следобедно.
Пипи, все се каня да те питам - как е окото след операцията? Има ли промяна?
Ениса, слушам ги матриците, но не виждам някакъв резултат. Действат ми, както каза Клечи, успокояващо. Но здравословно нямам промяна. Явно при всеки е различно или не го правя по правилния начин.
Макавели , давай днес без планове. Мисля, че ще ти хареса 🤗. А за протокола - аз вече съм на третото кафе. До довечера поне още едно, моите са с доста по-голям грамаж от тези на Клечка. Добре, че ги пия без захар, че при това количество не ми се мисли колко калории на ден ще поглъщам с кафето.
Оставям ви, мама е гладна 🙂.

# 563
Кажете нещо повече за тези матрици?
Сутринта ММ отиде до Монетния двор за да уедри 50 лв на монети. Имало е огромна опашка, хора с пазарски торби. От студа му станало лошо и се прибра. Ще измислим нещо, може би да ги внеса в банката по сметка.
Мама нощес не спа добре та покрай нея и аз.

# 564
И защо се напъвате да сменяте? На пазаруване по 10 лв на монети и  край, да не са сто кила? Аз си оставям за спомен по една от  номинал,  новички пуснаха напоследък..  Сега имам 15 на монети , докато липсваха ,станаха излишни.
 А сега лека нощ, после ще продължа.

# 565
  • София
Тетка, 50 лв. ще заминат за 1 скромен пазар във Фантастико. До 30.01 са длъжни да приемат левове.

# 566
Радвам се, че все още има много, много неща, които ме радват.
От днес, например, съм баба на кучо. Мама, тате и кака заминаха на Банско и ето ми нова радост - Бинго.
За сега ми помага да решавам кръстословици и ми топли краката, докато се мотая из дебрите интернетски

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 20:14 от тану

# 567
  • Варна
Радвам се, че сме здрави у дома, всеки по своему Simple Smile, че децата са у дома за празниците, че имам сестра която вече е добре здравословно и знам, че това радва майка и татко, които ни гледат отгоре!

Радвам се, че мога да пожелая здраве и хубави, топли празници на вас дами! Flowers Hibiscus

# 568
Всичко най-хубаво и на теб, Флаш!
Тетка, 50 лв. ще заминат за 1 скромен пазар във Фантастико. До 30.01 са длъжни да приемат левове.
Да, но не повече от 50 броя монети без значение какъв номинал. Имаме много жълти Simple Smile

Тану, много е сладък Бинго! Сигурно е гушлив, щом ти топли краката!

Минах през аптеката, пак едно лекарство липсва и ще ходя по-късно до друга да го търся.
Сега - с мама на лекар. Отивам да я будя. Дано вече е във форма.
Чао до после!

# 569
  • в сърцата на любимите ми хора
Аз пуснах моите монети в една кутия за дарения за болно детенце.

Общи условия

Активация на акаунт