КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 15 587
  • 675
  •   1
Отговори
# 60

Ще остане обич

Без бремето на битки и години
с едната младост тръгвам през поля.
И слънцето ни утре да изстине,
сега е днес. Към него ще вървя.

Сега съм лъч на светлата надежда,
и щастие, и цяла съм живот.
Под вежди някой тука ме поглежда,
но отминавам го като робот.

Не може нищо да ме спре. Отивам
към залез или изгрева? Не знам.
Пред мен е само разлюляна нива,
сърце, изпълнено с младежки плам.

Аз идвам. Разтворете морни длани,
прегръдка дайте ми на обичта.
След нас едната обич ще остане
да озарява всеки ден света.
15.12.2025
 Нямаше ток до сега.
 Има две днес стихота, от няма какво да правя. Довърших един чорап, шетах,  и писах. Има още едно за звездите, ще го пусна слез малко ,нека ми като хвалите.
 Тези снимки са авторски, но не успях да ги сглобя с авторите, щото не умея и после се разбъркаха ,доста са. Те чакат часове , ходят по върхове, далеч от светлините на града да снимат, почит към тях.
  Някой да пише за да сложа и второто.

# 61
Пътувам към срещата...
Боряна, ти си.

# 62
Борянка, Heart
Щракнах си го!

Тепърва ще тръгвам към срещата, а трябваше вече да съм там. Няма начин...

# 63

Между вселени

Сама съм скитница между звездите.
Земята бавно се отдалечи.
Касиопея гледа ме в очите,
сестрите и намигат със лъчи.

Не стигна ми Земята да мечтая,
кое ли стига за една мечта.
Аз може да съм в малката си стая
и пак да обикалям по света.

Не само по света, между вселени
да срещна непознати светове.
И теб да срещна. Ти сега за мене
вселена си една ,дори и две.

Дали пък тебе търсих из безкрая,
една мечта сред хиляди мечти?
Мъглявината Андромеда, зная,
там някъде в звезда те приюти.
15.12.2025

# 64
  • София
Боряна, не се съмнявай в таланта си! Ето, тока спря и резултата е страхотен!
Пътувам с метрото към мястото на срещата! Нямам търпение!

# 65
Ми, ние ще сбираме  стипца  , срещайте се. Малко ви размътих тръгването,  ама де да знам и  аз.

# 66

Пия си кафетата и аз като тази дама - първо полубезкофеин, после 2х1 с мляко Coffee Cocktail
И междувременно "нагледах" купонджийките - налице са 9 и очакват Лунно цвете. Обещаните снимки са направени, ще ги очакваме. Само можем да им завиждаме благородно Heart Eyes
Борянка, уникална си - толкова истински са мислите ти и толкова красиви И да знаеш - имам си твоя папка в лаптопа и си събирам всичко - препрочитем си ги от време на време според настроението.
Кассс, как сте - не си писала днес? Стискам палци да сте по-добре!
Мериан, стискам палци утре да мине всичко успешно 

Хубава и топла вечер на всички баболинки мили 

# 67
Ба, и неблагородно може. Няма да ги жалим.

# 68
  • някъде другаде
Затишие в темата , баболините са на купон. Ще ви наглеждам и ще чакам снимки.
Боряна , браво! Както винаги много хубави стихотворения.
Лека вечер!

# 69
  • в сърцата на любимите ми хора
Борянка, нямам думи! Шапо! Господ при теб е наливал с пълни шепи 🤗.

# 70
Пу първа в темата от купонджийките. Прибрах се и обърнете внимание, най-далече съм, уж се канеха да тръгват, пък аз пиша от диванаТа, а те още...кой ги знае.
Както винаги, готино преживяване. Видяхме се, бъбрихме,  някои пихме и по бира. Ама проблемът е, че трезвеничките не се обаждат. Снимките са у Фло, нея я дърпайте.
А, загубих си шала. Ако е в кръчмата, дано сте го прибрали, че звъня на Фло, ама нещо не вдига.
Парадоксът е, че подарих на другарчето си шал тази вечер,  а моят го хвана липсата.

# 71
КАГ, поздравления за внучката! Много златни медали да завоюва!
Борянке, не знам защо не си харесваш стихотоворенията, но продължавай да пишеш и да споделяш с нас. Ние ги харесваме!
Купонджийките, как сте? Добре, че е Ениса да ви отчете

# 72
Благодаря за приятната вечер!

Благодаря за подаръка и запознанството на живо Simple Smile

Шалът е прибран, Ениса Simple Smile

# 73
  • София
Ениса, спокойно - на тръгване видях шала/подпрях се на стола/ и го предадох на Фло. В сигурни ръце е, най-късно за Бабин ден ще си го получиш.
Боряна, харесва ми написаното. Аз рядко чета стихове, но твоите работи не пропускам.
КАГ, поздрави за успехите на внучката!
За срещата - както винаги си изкарахме добре и планирахме активностите за първото тримесечие на 2026 г. Само да сме здрави   и да няма други пречки.

# 74
  • София
Ето ме и мен!
Да ви изброя кои бяхме при китайчето - АЙША, ПИПИ, НАМИ, ТЕТКА, РАНЕЛА, МЕРИАН, ЕНИСА, КЛЕЧКАТА, принца и ФЛО. ЛУННО ЦВЕТЕ не успя да дойде - в последния момент се е появила спешна работа. А принцът не беше допуснат до височайшия ресторант и с него си тръгна и КЛЕЧИЦАТА. Лично на мен ми стана мъчно!
Приказвахме, смяхме се, радвахме се на показаните внучета, поговорих с МАКАВЕЛИ, планирахме мероприятията за първото тримесечие на 2026. Ще празнуваме Бабин ден, Петльов ден, 8 март. Похапнахме сериозно, а някои си взеха храна и за домашните любимци! Stuck Out Tongue Winking Eye
На една дружка от компанията наложих санкции - пълна забрана на алкохола. SunglassesДобре, че не ми се разсърди. GrinningИзкара си вечерта на сокче от кайсии. Айша пи нов модел бира - сереитьорката младо девойче, със стаж няколко дни й предложи Каменица и Шуменица. Grinning Не се засмяхме, за да не смутим момичето. После се посмяхме. РАНЕЛА си получи подаръка от другарчето й ЕНИСА. Май вече е време и аз да си зарадвам моето другарче. Grinning
Благодаря ви, момичета за чудесно прекараното време. Благодаря ви, че ви има! Положителните емоции ни заливаха като майски дъжд.
Изпращаме старата година с благодарност, очакваме новата с надежда и мечти!
БОРЯНА докосва с нежни стихове душите ни. Много е нормално авторът да си връзва кусури, да не си харесва сътвореното. Аудиторията ти е интелигентна, Борянчице и оценяват труда ти и дарбата ти! Пиши, миличка и събирай стиховете за следващата стихосбирка. Вече няколко приятелки, на които подарих твоята първа стихосбирка питат ще има ли следваща? Какво да им кажа??? Дано отговорът да е ДА!
Сега е време за спане,  лека нощ и приятни сънчета. Хайде дайте 5 и да отиваме по леглата. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт