КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 15 887
  • 675
  •   1
Отговори
# 510
Поздравявам от сърце имениците и рожденика на Нами! Живот, здраве и успехи![/[/color]

Тони, разбирам те напълно. При нас беше точно преди РД. Но, както е написала Бо_ряна, понякога ще ги сънуваме и   най-важното е, че са в сърцата ни. Аз вчера ходих и обиколих всички.
Светла  памет на твоя М, както и на майката на Янка!

Прегледах всичко, което сте написали. Няма да ви коментирам, защото много съм изморена и тази вечер ще си лягам рано. Днес ходих на центъра, хем да купя някои неща, хем да видя празничния концерт на площада. Синовете, снахата и семейството на сестра ѝ колят общо прасе на вилата.
Скрит текст:
Върнах се от чаршията и заварих стоварени огромна свинска глава, пълна кофа с материал за кървавици, мас за претопяване. И като започнах към 14 ч. , свърших всичко от до в 10 ч.15 мин. С брадва сякох главата на части, изрязах бузите и пакетирах месото, кокалите сварих и остава да обера месото, мас претопена и сипана в буркани, кървавици нарязани, напълнени и окачени на тавана да съхнат. Всичко ме боли- кръст, крака, пета. Ако можеше  мъж ми да ме види, щеше много да се чуди как съм се справила с главата и то огромна! Кървавици и мас съм оправяла  и преди, но глава никога. Другото месо  ще си оправят те. Аз бях до тук с помощта.
За днес толкова. Лека нощ! Тази вечер няма да  следя  среднощната седянка.[/color]

Последна редакция: сб, 27 дек 2025, 23:11 от К.А.Г.

# 511
  • някъде другаде
Добро утро!
Аз ли съм най- ранобудна , а не е имало и среднощна седянка.
За днес плана е до обяд да сготвя мусаката , малко да изчистя прасарника.
Вие вече сте измислили и менюто за нова година , аз ще го реше в последния момент , нали ще съм сама , колко ли ми  и трябва.
Нами , и моя кукър е инстан под , но нямам такъв съд , в които да сипя крема , дали ще стане в силиконова форма за кекс?
Мериан и Клечи се изгубиха.
Хубав ден!

# 512
Добро утро, Тони! Добро утро, момичета!
Време е за кафе!

# 513

"Не изтривай нито ден от живота си! Хубавите дни са ти дали щастие, лошите са ти дали опит. А най-лошите са те научили да живееш."

Добро утро прекрасни дами CoffeeCoffeeCoffee

И отново е утро, и отново аромат на кафе се носи във въздуха ...
Приятни са тези тихи, заспали утрини - няма го шума на колите отвън, няма забързани хора за работа, небето леко синее и май Слънчо се опитва да се покаже ...
Гледам всички са поошетали след празника и планират подготовката за следващия. И ние само двамата ще посрещнем Новата година. Нещо леко ще спретна може би пилешка пържолка с картофена салата, ядки и плодове. Ще направя малки банички и в тях ще бодна късметите, цяла баница кой ще я яде.
Мериан май щеше да забива някъде за релакс, може би затова не се обажда.
Клечи дали овладя студа?
КАГ, ти си направо героиня - за толкова кратко време колко неща си обработила. Браво!
Кассс, как сте, как е Малчо?
За днес нямам никакви планове - имам една пералня за простиране и другите занимания - в движение.

Хубав ден на всички баболинки и се забавлявайте с любими неща Heart и

# 514
  • София
Добро утро!
Днес ще забегна на релакс.
Четох ви, но нямах ищах за писане. Вече втори ден не пия обезболяващи и ми е трудно без тях.
Да са поздравени именяците и рождениците на патерица! Тони, гуш!
Има и болнички за съжаление, дано бързичко им мине и да са здрави за Нова година.
Аз сега преди да тръгна ще трябва да изхвърля доста ядене. Съвестно ми е, ама няма как.
Ще ви пиша от курорта. Навън не е за излизане, вятъра е бурен и много студен. Хубава почивка!

# 515
Хубава почивка и на теб, Мериан! Мерси за кафето Макавели!
Мусаката е готова, чака само заливката по обед. Сега ще пооправя прасарника и ще мина пак с мопа по ламината. Всеки ден да минавам все си има за чистене. Добре, че прибрах килима от холокухнята, та е лесно.

# 516
  • Кубрат/ Пишурка
Добро утро и от мен.
И аз сега си пия кафето. Снощи гледах някакво криминале до сред нощ и тази сутрин станах късно.
КАГ, браво на теб! И да попитам кървавицата не я ли вариш? Никога не съм я сушила и ми стана интересно. А от главата свекър ми правеше пастет - мозък, бузи и малко месце.
За Нова година ще съм сама. Мисля да си взема една малка тарелка с кюфтета. Може да направя и картофено пюре. Ще имам и за другия ден.
Мериан, хубаво да си изкараш!

# 517
Добър ден, дами! Двете лъФита се циркосват в спалнята, аз си изпих кафето и ги чакам, дежурният чай-също. Ако има световен шампион по пиене на чай,  той е на отглеждане у нас, да знаете.
Все едно и също у нас,  гледаме се, мусаката я готвих вчера. Имам ядене за целия китайски народ, днес ще пропусна. Чакам да си го вземат пИятеля, сигурно пак ще го доведат след ден-два. За Нова година ще сме у дома, с приятели.
Айде до после, че циркът пристигна. Хубав ден на всички!

# 518
Добро утро  и от мен.🥰 Вчера цял ден се местех от едно място на друго и подреждах. Днес пак ми се иска да продължа, но явно съм прекалила, защото ме боли гърбът. Затова мисля да остана в леглото и да видя как ще се почувствам. Явно и аз като вас ще си почивам малко и ще свърша малко работа на компютъра.
При нас вали сняг за един час всичко побеля Simple Smile
За Нова година ще сме си вкъщи ще идват приятели.

# 519
  • София
Добро утро, добър ден ли, сега се събуждам. Нощес късно заспах, но не влязох в къщичката ни, а кротко си четох книга.
ЦВЕТЕАРТ, помързелувай. На мен ми харесва, може и на теб да ти се услади. Grinning Къде живеят внучетата - при вас или отделно?
ЕНИСА, какво стана с любовния триъгълник в детската градина? Grinning
ЯНЕ, посвикна ли с "придобивката"? Не се ли наложи някаква корекция?
ТЕТКА, децата още ли са по северозапада? Не съм гледала каква е обстановката там - още ли карат на свещи?
МЕРИАН, затвори ли се комуникацията уста - нос? Жалко ми е за теб. Много се измъчи. Дано добре да изкарате с либето.
МАКАВЕЛИ, хареса ми днешното мото. Много вярно! Как така за Новата година сами? А бабето няма ли да дойде, да ви свети? Stuck Out Tongue Winking Eye
ТОНИ, защо ставаш рано, като не си на работа? Поизлежавай се, почивай си.
КАГ, много работа си свършила, Тези дни разбрах, колко крехко е месото от свински бузи. Препоръча ми го приятелка, но не съм го пробвала.
АЙША, за Новата година ще сме 8 или 10 + две дребни дечица. Знам ли, винаги готвя повече, да не би да останем гладни. Коледните манджи днес ще ги довършим. Ядене не изхвърлям.
Спирам до тук. че вече втора покана за кафе имам. Току вижте, ще ми изпие Ромео кафето. Grinning

# 520
Момичета, тук съм здравейте.
Приятно е да си част от общност Simple Smile , винаги има хора около теб дори и на  един монитор разстояние Simple Smile .

Първо, да се чувстват поздравени и останалите празнуващи вчера, които пропуснах. Снощи късно четох, но заспах и до писане не стигнах.

Оххх, не си е работа да пишеш с гумена ръкавица на ръката  Simple Smile - вчера нещо си порязах кутрето, малко и нищожно е и не му обърнах внимание, но до вечерта пръста ми се поду и сега го пазя, поне докато върша мръсни работи.

Бързам.
Днес ще ми е ,,,Коледа"" - на обяд идват моите африкански туристи и децата ще поостанат до към 30- ти. Внучката ще си отиде със сигурност, ще празнува с приятели Нова година, внука много вероятно и той ще иска да е с компанията на майка си и баща си, защото те празнуват със семейства с деца и на него ще му е приятно повече там, отколкото ако остане сам с мен и кучето. Но за това е рано за обсъждане. Сега готвя в помощта на GEMINI, и тъй като съм му вкарала в паметта, че имам да свалям 10 кг той непрекъснато ми го напомня Simple Smile . Все едно се не виждам как съм се закръглила от две години и колко ми пречи това.

Публикувам, че още имам за приготвяне.
Хубав ден на вас.
Ако не пиша тези дни, знаете защо, ще си имам радост Simple Smile .

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 11:42 от Важна клечка

# 521
Клечи, много се радвам за теб - ето че и в твоята къщичка огрява слънцето. Да ти е весело и забавно с децата - малки и големи Heart
Фло, наистина ще сме си двамата - бабата има РД на 2-ри януари и тогава ще я сурвакаме. Ще закараме и голямата й сестра, която живее тук да празнуваме заедно. Малката сестра като се пенсионира си заживяха на село.
Мериан, приятни забавления - да си починете и релаксирате на MAX.
cveteart, в кой северозапад вали сняг? Тук все пак напече слънчице Nature Sunny

# 522
  • някъде другаде
Клечи , весело ще е при теб.
Фло , ставам към 8 , но на обяд лягам и спя. Днес няма и да се разхождам , че е силен вятъра.

# 523
Клечи весело изкарване 😊, децата не са при нас, но идват за по няколко дена. Близо до Варна на 20 км  малко по-нависоко сме  и затова е по студено при нас.

# 524
  • Вила Великула
Добро утро и от мен. Моето е работно, но уви - няма как.
Вики и приятелката и вилнеят между двете къщи. Подготвят танц изненада за Нова година. Явно освен яденето и пиенето, което съм подготвила, ще имаме и програма.
Фло,  месото от свински бузи е много тачено в Италианската кухня. Така нареченото "Guanciale". Гуанчалето е подправен и изсушен деликатес от свински бузи, който може да се консумира както в чист вид, така и като основа за различни сосове за паста, между които и известния сос „all’amatriciana“, в спагети Карбонара и много други ястия от италианската кухня. Много пъти съм купувала докато ядях месо от специализирани магазини за италианска храна, а Марти е цар на приготвянето на спагети карбонара. Те далеч не се готвят със сметана, както ги приготвят в много български ресторанти.
Тук от сутринта е изгряло прекрасно слънчице, но и излезе северен вятър, което е рядкост за тукашните ширини. Той явно ще донесе обещания студ. В къщи е топло по къс ръкав съм, но пък това ми изигра лоша шега преди няколко дни. Беше ми уж много топло и се разголих по потник с тънки презрамки и естествено на следващия ден ме преряза гърлото, то ми мина за два дни, но сега носа ми тече като река.

Общи условия

Активация на акаунт