КГБ = Клуб на Готините Баби - 242

• 15 886
  • 675
  •   1
Отговори
# 525
Починала е Бриджит Бардо.
Гледам си ръцете с кафявите петна, кога се появиха и  се набръчкаха?
 Питам се  на колко е голямата сестра на свеки на Макавели,  аз свеки я  смятам древна, с динозаврите.
 Опитах да ви изненадам нощес със стих, но те се пишат сами при условие да има идея  и първи ред. Без първи ред не става ,трябва да дойде музата с него. Значи не е баш сами да се пишат.
 Та ви оставих да спите спокойно.
 На новата ще сме двама, друг не  е дал заявка, пържоли ,пюре, трушии,  напитки, - по малко.
 И сигурно ще се одрямам рано ,сега   се кокоря защото не е Нова година.
 Духа, макар да  е  второ ниво опасност, не знам дето е  червено - трето ниво , как е, има паднали дървета по шосето , предупреждават пътуващи, фб  е за всичко.

# 526
  • в сърцата на любимите ми хора
Борянка , когато дойде първият ред и музата, тогава. Ние сме търпеливи и си чакаме хубавините 🤗.
Чух и аз за Бриджит Бардо. Една по една си отиват легендите. Вечна ѝ памет!
Изпратих народа, чакам да се обадят, че са пристигнали. За Нова година ще сме два броя, заявки други няма. Менюто ще го мисля в движение. Нещо хвъркато-пернато ще да е. За двама човека не е сложно. Баничка с късмети ще направя, че то без късмет каква ще е новата година?!?
Мериан , весело да си изкарате на почивката. Дано и болката спре да те мъчи повече.
Хубав следобед и почивайте повече след коледния маратон.

# 527
Борянка, голямата сестра е на 88 г., свеки - става на 86 г., а малката сестра е на 80 г.
Тези дни сме на вълна Коледни филми. Тук има такава тема и много предложения. Забавно е - като нямаш какво да правиш, гледаш коледни филми. По един на обяд и след вечеря Rolling Eyes Хубаво е, че телевизиите позволяват да ги връткаш назад и да си намираш подходящи неща.

# 528
Дребосъчковците са у нас. Ометоха мусаката като много гладни, все едно не са закусвали късно. Разглеждат си подаръците и се чудят каква щуротия да измислят. Heart

# 529
  • sofia
Нами , и моя кукър е инстан под , но нямам такъв съд , в които да сипя крема , дали ще стане в силиконова форма за кекс?
Не съм сигурна. Все пак ще се налива горещ карамел във формата. Гледам, че го правят и в отделни форми (шолички) за крем карамел, може и в стъклени бурканчета, колкото ще ти се поберат в съда. Можеш да пробваш да го направиш и в емайлираните паници, купи, ако имаш такава. Ей такава е моята форма. и си я купих от Тему

Иначе съм се отдала на активно спане. Всеки ден тия дни ставам в 9.30. Това не се е случвало от мнооого време.

До скоро!

# 530
,,Старата бедна бабичка,, се е придиванила след един продължителен горещ душ, с маска на лицето и зяпа телевизия. Преди час си замина пИятелят и сега съм,,отпуска,,. Утре сутрин пристига пак  Stuck Out Tongue Winking Eye, да не си мислите нещо... Деди ще го води на Витоша с шейната,  ако не духа.
Чичо е в Белград с компания, ще се върне на 30 -ти,  цялото войнство ще е вкъщи за празника, след 12 ч. ще са с приятели близо до нас. Специалната поръчка за детско шампанско е изпълнена, бенгалският огън е купен.
Отивам да се мия, че ще стана много красива, маската ме стяга. А, да не забравя  - не съм пила сапунена вода и не ме боли корема.
От известно време го оставяли в банята сам да се къпе, та човекът е експериментирал.

# 531
  • София
Ох, опасен е този пиятел!
Поздрави от рая! Редувам басейна с джакузито. Изхвърлихме доволно количество храна преди да тръгнем. Зъба ме боли поносимо.
Поздрави от полите на Рила, сняг има само по върховете!

# 532

Време е за следобедното кафе във вашата компания Simple Smile

# 533

Ооо, да Simple Smile !
И аз мислих да отида да си направя едно малко кафенце - 30 -40ml  s 10 -12 g кафе. Иначе сутрешното ми кафе, което понякога пия до следобяд и си го разнасям из къщи е 80-100 ml с поне 30 -35 g  кафе.

Време е за следобедното кафе във вашата компания Simple Smile

Пиша ги тези цифри, защото съм го замервала какво кафе обичам.

Иначе вече си останахме нашите хора в къщи - внучета, куче и аз. Хапнахме и големите си заминаха да си спят у тях  с кутийки храна поне за два дена. На 30 - ти ще дойдат да си вземат челядта, а аз ще съм с кучето във вашата компания на Нова година.

Дружно оправихме, подредихме и вече всички сме по леглата с устройствата в ръце. Кучето, тъй като още не се е научило да чете, ми се е излегнало на коленете, та не знам как ще стана да отида до кухнята.
Не ви коментирам, защото  уж ви преглеждах но не помня нищо. Довечера ще ви прочета отново подробно.

Утре отиваме с децата в Бохемия да правим резервация за екскурзия в Сърбия и Босна за мен и внуците за дните 1-3 март, почивни са за учениците.

https://www.bohemia.bg/p/%D0%95%D0%BA%D1%81%D0%BA%D1%83%D1%80%D0 … D0%B0/6000001895/

Това им е подаръка за Коледа и Нова година, а за мен е удоволствие да  им създавам спомени с баба им. Щеше ми се да отидем тримата заедно на някое чужбинско море, но внучката е горен курс и учи до 30 юни, а юли и август е нетърпима жега там, където ходя.
Отделно, че е и много скъпо, а внучката е на 14 г. и вече и се заплаща за възрастен. А и отделно семейството много пътуват и все. нямат време.

Ставам.
Чарли стана, а аз отивам за кафе.
До после.

По. Моля за извинение, закачила съм част от поста си в копирания на пост на Тетка, простете.
Кафето ще ми остане недопито.
Ще се приготвяме за разходка аз, куче и внуче. Каката е освободена по медицински/женски причини. Ама пък как я мързиии....

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 17:38 от Важна клечка

# 534
  • София
Тетка, снимката от кафето до вас ли е?
Мариянка, почини си добре и дано всички болести да останат в 2025 г. Догодина - само с хубави неща да се хвалиш.
Мрънчоците много дивяха преди обяда. Той беше подстрекател и дядо му забрани да играе на лаптопа докато ние с нея спим. Заточи го и него в детската, да спи. Измислили план как да ми направят номер и да се изплъзнат. Първи вариант - ако баба отиде до 00 отиват в кухньохола и дивеят. Вариант Б - ако баба изпъди Мрънч от детската, защото пречи на Мрънла да спи - тя да ме заблуди. Да каже, че има пиш и да избяга при него. Да, ама не - баба ги разконспирира. Първо го изпъдих при дядо, после нея я заведох в тоалетната, а не на гърнето. После я прибрах в детската и заспа моментално. Така лъжели госпожата в занималнята, и си играели в тоалетната в у-ще. ....

# 535
Здравейте!
Клечи, честити ти гости! Да ви е празнично!
Като чета разбирам, че всички сте се кротнали и релаксирате. На най- готино място е Мериан, но и у дома на диванаТА е добре.

Макавели, мен като ме мързи, мъзрзелувам си без никакъв срам, но като  се разработя, нямам равна. Не мирясвам, докато не свърша всичко що трябва да се свърши.

Янке,  
Скрит текст:
ние тук правим кървавицата сурова и я окачваме да съхне поне 10 или 15  дни. По нашенски от село, в половината  слагам праз, по свекървенски другата половина  без праз.  После вакуумирана я слагаме   във фризера. Като реша да готвя, изважадам и сварявам леко в кукъра, а после с кисело зеле и месо. Аз и снаха ги обичаме и ядем всякак. Син 2 яде без ентусиазъм, син 1 и внуци не я и опитват.
Свинските бузи използваме за готвене със зеле, с праз или с картофи. Не знам други специалитети.

Вече планирате и Новогодишните менюта. Аз на 31-ви съм сама и ще ям, каквото има. Обикновено се наяждам с руска салата и за десерт баклава. Домочадието идва на 1-ви или на обяд, или вечерта, според мястото, на което са били. Още не съм решила какво да готвя. Върти ми се еретична идея, че е  достатъчно месо тези дни и да извъртя един нашенски тутманик. Ако искат пак мръвки, ще опека луканка. За десерт баклава.
Сега 2 дни се каня да мързелувам.
И на вас пожелавам мързел. Много си е хубаво да си се поглези човек  и да прави, каквото му е кеф.

Последна редакция: нд, 28 дек 2025, 20:36 от К.А.Г.

# 536
Лелее, 28 .12. - 36 страница.
Дали няма да имаме за Нова година нова тема Simple Smile  ? Кво са за нас петнадесетина страници Simple Smile .

# 537
Стихотворението за януари си чака ред, давайте...колко му  е.
Сега изпрасках едно , не знам от къде дойде, за музата мислех

Не толкова любов
Не толкова любов. Ти, моя муза,
не ме разочарова, с мен си пак.
И не любов по пътя си тътрузя,
а музика съпътства моя мрак.
Такава древна музика, която
разказва , води ме по твоя път.
Която в хаоса видя творбата,
която теб видя и мен във кръг.
В един и същи кръг вървим с години -
говорим на различен с теб език.
Но виждам в теб, щом болката изстине,
и с музика, свидетел тъй велик
ще ти поставя новото начало.
Дуетът ни ще е неповторим.
Ще е феерия, съдба узряла,
на нея можем да се доверим.

28.12.2025

# 538
Айша, как ме разсмяха твоите хитрушковци! Ама и ти си огИн баба!
Снимката е от кафето до блока, да. Докато се натуткам да изляза компанията се бяха разотишли, защото вън си е студено. Набързо го изпих моето кафе. Simple Smile
КАГ, възхищавам ти се на умението, мен хич не ме бива в разфасоването на месо.
Борянка, Heart
Клечи, като нищо ще изпишем темата. Аз съм постоянното присъствие и чак ми става неудобно дали не досаждам. Моля да ме извините.

# 539
Докато обсъдим почивните дни между Коледа и НГ, гостите, менюто...
Ако включим и тоалетите Simple Smile
Ще има нова тема:-)

Общи условия

Активация на акаунт