Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 220
  • 1 040
  •   4
Отговори
# 165
Аз пък ползвам тефтерчета. Както по работа, така и за други неща - примерно като пазя диета, си записвам всеки ден какво съм яла, колко грама и колко калории. И то се изписва.
Знам, че има такива приложения, предпочитам хартия и химикал.
И честно казано, ако поканя някого по повод, по-добре да носи нещо (не обичам да пия, но алкохол и бонбони е минимумът, който очаквам, при липса на въображение), иначе ще се обидя и ще ми личи.
Подаръци с тъпи вдъхновяващи цитати е получавал баща ми. Честно казано, не знам защо тези предмети съществуват - не са интересни, не са красиви и не са полезни.

# 166
Аз обичам бижута и парфюми, но не мога да очаквам хора извън семейството ми да отделят толкова пари... а уж бил важен жеста, но никой не харесва какво му подаряват.

# 167
  • Най-красивата страна
Изкуствени цветя-не ги понасям
Пластмасови чаши -не ползвам
Разни бижута от месинг,пластмаса...-нося само злато,защото имам алергия.
Клинове-не нося

# 168
Картина с исландски мъх или както и да се казва

# 169
  • Пловдив
А аз имам ПРОБЛЕМ. Хората се опитват да ми подаряват подаръци свързани с хобитата ми. ОБАЧЕ. Примерно карам ски. Ски ли ще ми купят? Или обувки? Или щеки? Или какво? Всичко се избира по размер и е много, много специфично. Обувките, освен номера, са на класове, имат различна твърдост, тип закопчаване, широчина и прочие, прочие. Ски - ами то дължина, твърдост, радиус на завиване, широчина. Гледа се тегло, ръст, ниво на умения, стил на каране.
Друго мое хоби - събирам чайници. Много лесно звучи. И хората ми подаряват чайници. Да, ама аз имам предпочитания и събирам един ТОЧНО определен вид чайник, и трябва да се знае кои ги имам. Другите ми са отделна колекция.

# 170
  • София /Абсурдистан
Като чета тук, май е най-добре пари в пликче. То няма угодия. Ваучер от Озон май е ок, там има всичко. Не знам дали Стор.бг имат ваучери, но ако имат, там също има всичко.
Всеки човек си има свои предпочитания, трудно е да се нацели.

# 171
Пък аз си имам едно наум за някой като заяви, че умее да прави много хубави подаръци.

Някои от посочените в темата примери за неуместни подаръци наистина са такива, но срещам и мнения, в които очакванията към подаръците са много високи.

# 172
Гифт карта/ ваучер, е много добър вариант за подарък на човек който не е много близък.
В момнета за учителките на детето събираме пари за гифт карта на любимия и магазин. Чиста работа.

# 173
Като чета тук, май е най-добре пари в пликче. То няма угодия. Ваучер от Озон май е ок, там има всичко. Не знам дали Стор.бг имат ваучери, но ако имат, там също има всичко.
Всеки човек си има свои предпочитания, трудно е да се нацели.
И такива мнения имаше, че не било лично, не показвало отношение.

# 174
Приз за най - тъп подарък и при мен получава майка ми. Преди години ми беше подарила ето такава машина/преса за сандвичи.

Не ям хляб. Никакъв. Отлично познат й факт.
Беше толкова развълнувана и притаила дъх в очакване на радостта ми. Беше абсурдно. Thinking
В списъка мога да добавя карикатури, статуетки, скандинански мъхове, парфюми тип Ла Рив/Импулс/и, винаги подарени все едно ми носят светия граал Grinning (Имам огромно количество парфюми, страст ми е, разучавам ги, избирам си ги внимателно, някои ги колекционирам.) т.н., сапуни, магнити, тефтери, чаши, коледни чорапи, вино, ръкохватки/кърпи за кухня в изчанчени десени.
Дрехи също намразвам вече да ми подаряват. Не знам защо всички решават, че нося Л/ХЛ, при положение, че нося С, а понякога и ХС Joy
Също доста изненадани и изумени реакции предизвиква този факт.

# 175
  • Враца
При мен нещата са доста лесни, донасяш ми нещо - харесвам го - остава. Не го харесвам - заминава. ( все има къде)
Не се замислям изобщо, не страдам, не се нервирам.
Пари не искам. Даже , ми е неудобно да ги взема.
Дори да правя рожден ден, не искам пари, искам приятелите ми да са с мен.  Повечето случай значт какво искам, но имало е пъти и с неща които в нечии очи да са супер хубави и нужни, пък в мойте, не е баш така. Никога нямам очаквания, аз ако искам нещо си го купувам.

Ехааа, Янтра, много интересно хоби . Ще покажеш ли?
Имаш ли чайниче гъбка. Обожавам всичко с гъбки.

# 176
  • Melmak
И аз като vmarinska, намирам парите за някакъв странен подарък, не ми е удобно да ги приема.
Ако нещо ми харесва, ще го запазя. Ако не ми хареса- заминава си. Това е. Не приемам лично нещата, освен в някакви конкретни случаи.
Мисля, че тук повечето хора се обиждат, очакват подаръците като малки деца.
На последния си рожден ден събрах приятелки в бар и ги помолих да дарят за кауза. Почувствах се много добре. Донесоха картичка, бутилка вино и другото за каузата. Това е най-смисления подарък в последно време.

На сватба пари разбирам. Всеки дава колкото може, а накрая ние си купуваме нещо голямо - в нашия случай ремонт. Не исках да правя списък с подаръци тип - печка, хладилник.
Ваучери разбирам от неблизки хора като колеги. Няма как да знаят какво точно искам, даже колеги добре са ме усещали - ваучер за Сефора или Дъглас.

# 177
  • По света и у нас
Давайте иконите, може да се разменим!
Тази година казах на подаряващите че приключвам с подаръците защото миналата всички върнаха абсолютно всичко. На времето вероятно подаряването е било приятно, в днешно време сме толкова пренаситени и специфични, че няма как да у уцелиш какво се харесва….

Тази година ми подариха една кафеварка Bialetti знаете за кои говоря… онези кубинските дето са италиянски. Към нея 4 неугледни чашки за кафе - “архитектски”. Всичко това купено от един скъп прехвален магазин на разпродажба.

1. Аз отказвам кафето
2. Имам си по хубава от тази кафеварка седяща в шкафа
3. Чашките изобщо не ми се връзват на колекция от китайски порцелан. И грозотата им ме ядосва. Сега чакам някой да ме покани на рожден ден и ще им ги подаря.

Миналата година (от същия подател)
1. Карти за медитация, с глупави писания по тях - за нервни хора които не умеят да се успокояват сами. Аз съм природно спокоен човек, имам куп планети в Телец, с много равен характер и тези около мен са казвали че имам успокояващо действие - нямам нужда от допълнителни стимули да съм спокойна, даже напротив имам нужда от карта за тренировки, от урок по тенис! Да се размърдам малко.

Друг тъп подарък - любим на всички американци фирми и натурализирани граждани:

Термос чаша - СМЪРТ!! това съм го получавала поне 10 пъти и всеки път го преподарявам. Тези чаши и термоси ме дразнят само като ги погледна. Ще ходя аз са сърбам по улицата вода… с някаква желязна чаша…

Фротлър за мляко (дето прави пяна)  - с незалепващо покритие,  ще си топля млекото и ще пия химикали .. няма как да стане. И това го преподарих

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 00:22 от PriMadonna

# 178
  • София
Аз обичам термос чаши, за път, в колата... Керамични/порцеланови .  Не метални, те са гадост...
Подарявала съм няколко пъти(всъщност така ги открих преди над 10 години, за част от подарък за мм, който рано събота и неделя водеше детето на спорт, да си пие кафето). Оценяват се, ползват се по предназначение.

# 179
  • Враца
Аз пък обичам кафеварки Биалети и всичките им чаши много ме радват! Heart

Общи условия

Активация на акаунт