Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 120
  • 1 040
  •   1
Отговори
# 150
  • Melmak
Един хубав комплект на rituals няма да върна.

Така подарявах на две приятелки в Испания. Там имат цели магазини на бранда, може да се купи ваучер от сайта и да се прати електронно. И двете много се радваха.

# 151
И аз обичам книги, но ако някой ми подари роментъзи, само ще го отръскам, да не би да има някоя картичка вътре, и ще го занеса до къщичката.
Ваучер за книги е добър подарък.

# 152
Значи или съм лесен за подаръци или близките ми ме познават добре. Един единствен път са ми подарявали нещо неподходящо, но го отдавам на незнание - беше горнище и долнище за из вкъщи, тип пижама, ама те откъде да знаят че вкъщи ходя по гащи…

# 153
Като се замисля, не съм получавала много безсмислени и тъпи подаръци. Повечето всъщност са били прилично хубави и практични. Но типично, като дете, се дразнех, исках играчки.
Честно, радвам се, че в днешно време хората си дават предимно пари вместо подаръци, така шансът да подариш на някого нещо напълно излишно и безполезно намалява. На мен самата отдавна не ми се разправя да търся и купувам подаръци, а и не мога вече. Отдавна и ми писна от консуматорската вакханалия, в която се превърнаха Коледа и Нова година. Дават се някакви пари и толкоз. Всичко се обезцени, заради Тему културата, евтини вещи, произвеждани в огромни количества, за всеки. Не останаха много уникални неща, може би такива, произвеждани от малки бизнеси, в които е вложено нещо повече от мисълта за лесна и бърза печалба.

# 154
ние не си разменяме подаръци за Коледа, но две години подред на моя рожден и имен ден поканих близки, братовчеди и никой нищо не ми подари, вече мисля и аз нищо да не им подарявам на най-близките винаги пращах пари за рожден ден да си купят какво искат, че и там големи претенции.....Хаха знам, че звучи дребнаво но за мен си беше върховно проява на неуважение поне едно цвете да бяха домъкнали или картичка ръчно надписана.....Последния път ходих да взема точно нещото от което ми казаха, че имат нужда да го потърся, купя, опаковам и занеса на крака и оставя в дома на близки хора за имен ден и един месец по-късно идват на моя и не носиш нищо, много обидно ми стана.
Един много нелеп подарък беше детско самолетче с дистанционно за рд на мъжът ми, мъж на 40 години.... на мен плюшена играчка слонче ?! на мъжът ми,пак му подариха някаква изолираща чанта, защото каза че иска да ходи на палатка( не че е отишъл до ден днешен де) обаче вътре беше омазана и захабена( мисля беше ползвана или не знам) трябва да помисля за още истории...

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 15:06 от Not Ordinary Muffin

# 155
Безполезни вещи от отдавна не съм получавала, защото съм крайно директен човек и просто предупреждавам, че не желая никакви статуетчици и т.н..
Подарявали са ми уиски - на жена уиски е интересна хрумка. Скъпичко е, мм също не пие, но все ще дойде някой на гости. Вкъщи има всякакъв алкохол.
Виното ми идва в повече макар че пия. Понеже съм адвокат и често ми подаряват вино. Дори скоро ми подариха - а съм видимо бременна.  Smile
Поне се смеем с мм, че съм събрала толкова, че няма шанс да няма някое по вкуса и на най-капризния ни гост. Имаме български, френски, италиански, испански, португалски... Бели, червени, розе, пенливи... Цяла винарна можем да отворим. Smile
Другото нещо - през декември получавам средно около 10 плика с корпоративни подаръци - еми не ми трябват 10+ тефтера за идната година, около 6 календара, ключодържатели и фенерчета... И като прибавим и подаръците на мм с подобно съдържание... Гледам да раздавам тук, там - все на някого в работата му трябват (може би) Smile От всички такива торбички само химикалките ползвам.
От един много голям клиент получих картина, която се оказа, че е на висока стойност. Не ми се връзва с нищо вкъщи, но самата тя ми харесва. Все още се чудя какво да я правя. По-скоро бих я сложила в стаята си в кантората или ще я занеса в някоя от семейните ни вили. Поне не е някой натюрморт или пейзаж, нацелил е предпочитанията ми. Smile
Но и алкохолът, и описаните по-горе пликчета и т.н. са по-скоро служебни подаръци, така че нямат връзка с глупавите идеи на по-близки хора.
Аз например не харесвам концепцията за ваучери/пари за всеки повод, защото не показват отношение. На мнение съм обаче, че ако човек не е наясно наистина с нуждите и желанията на отсрещния, няма смисъл да си хвърля парите за някоя непотребна вещ.

# 156
Аз затова вече предпочитам направо пари., ако ще и 20 лв. да са. Пък аз ще преценя какво да си купя с тях. Винаги има какво да се измисли. Въпреки че не мога да кажа, че досега съм получавала чак тъпи подаръци, или нещо, което толкова да не ми е харесало, но се сещам за една изтъркана гривна от баба ми, за имения ми ден. Точно за имения ден никога пък не съм държала да получавам подаръци. Стара гривна с изтъркани пластмасови перли, като тези гривни от зрънчовците. И то говорим тука за преди три-четири години. Голяма жена съм, първо, за да ми се подаряват подобни глупости, камоли пък изтъркани. Сигурно ако бях на 8, нямаше да ми направи впечатление. Като не можеш по-добре не подарявай нищо.

# 157
Аз, ако е от баба ми, и камък от пътя ще пазя, щом е от нея е скъпоценен. Но сме различни хора все пак.

# 158
  • София/Севлиево
Няма такъв подарък.Според ММ е тъпо да ти подарят дреха, козметика или украса/сувенир,свързан с Коледа.На мен пък ми харесват и с кеф си ги ползвам(той се смееше и на дебелите коледни чорапи,ама сега не ги сваля от краката си и направо ги обожава)...

# 159
  • Враца
На Not Ordinary Muffin, са на едно от първите места, в личната ми класация! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

У нас, душ гел не се използва. Ние се къпем с твърд сапун.

# 160
Мъжа ми имаше такъв подарък:
https://drebolii.com/kaska-za-bira-i-bezalkoholni-napitki
Може да се нареди до калашника с водка Simple Smile
И няколко пистолета запалки, един кон запалка, ама големи да си ги редиш по секцията. Дъска + ножове за сирена, от близки, които са идвали доста пъти у дома, за да видят, че не сервирам с френски порядки и на дъска обикновено режем суджук, не Рокфор. Една картина с препарирани пеперуди - доста ми е зловеща.

# 161
Най-тъпия подарък, който съм получавала, беше картичка за рожден ден, тип рамка за снимка. Не знам как да го обясня. Страшна шарения и кич е за мен. Получих го от три съученички. На следващата година ми подариха същото. Бяхме вече завършили, всички работещи. Не ученици без джобни. Събирахме се и купувахме подарък, после пихме някъде кафе. На втората година, след моят рожден ден, предложиха да вземем това на друга съученичка. Предложих тактично да вземем нещо друго. Само това явно са подарявали, защото повече не ме поканиха с тях и не съм получавала такава. Вече щях да си имам колекция. Слагам линк, защото не знам как се казва точно и го срещам с различни имена.

https://podaraci.bg/bg/podaraci-za-povod/rojden-den/stakleno-poz … estit-rozhden-den

# 162
Имам чувството, че около мен винаги е имало хора, които или не знаят как, или просто не искат да подаряват смислени подаръци, ако трябва да съм честна на рождени дни на други хора изпитвам облекчение, че не е така само при мен.. Блазе ви на тези с хобита и интереси, чиито близки успяват да им подарят нещо адекватно и полезно.

Аз лично мразя да ми подаряват пари в плик(изключвам сватбите, защото за там явно това е нормата). За мен това означава липса на познаване и интерес към мен като човек, и аз не го правя към никой. Не съм претенциозна, един малък букет цветя би ме зарадвал повече от плик без мисъл и душа. На бала ми получавах пари, тогава ги използвах, за да го финансирам.. Сега, аз изкарвам пари.. защо ми е да ми дават други хора? Няма смисъл, имам си..
Получавала съм и откровено лоши подаръци преди време - дрехи, които не са в моят размер/стил, парфюми от които съм категорична, че ми става лошо и не ползвам, да не говорим за бижута, които не са в комплект и няма с какво да комбинирам. Стоят си в кутиите и гардероба, без да бъдат използвани, други съм оставяла при местене на квартири..

И се питам как хора извън най-близките никога не се сещат да подарят нещо, свързано с интересите ми. Отговорът май е прост, не се интересуват. А горчи, защото аз съм от хората, които слушат, помнят и дават с мисъл, без очаквания.. и пак боли, защото по-скоро изпитвам разочарование, че те не искат да зарадват и мен по същият начин.. Затова и понякога се отдръпвам, когато видя неколкократна липса на интерес и отбиване на номера. Искам да съм обградена с хора, които изпитват поне на половина интерес от мен и моите хобита.. или поне да слушат с разбиране, с емпатия. Не всичко се довежда до техните интереси и мисли, аз също съм човек.

Мъжът ми май е този, който успява да ме нацели най-добре и е супер, защото ако не беше.. щях да се замисля.

Тази година, например, подаръците ми бяха подбрани точно така, според човека.
За приятелка(РД), комплект бижута и ваучер за фитнес дрехи - тя е инструктор, който обича екипи за фитнес.
За Коледа:
На детето - фотоапарат, защото иска да снима с мен(и играчки за възрастта и).
За мъжа ми, безжични предаватели за китара и мока за кафе - индукция, за да спре да го прави в тигана.. (в смисъл да слага нормалната мока да се загрее в тигана, който работи на индукционен котлон**)
На друг човек взех малък компресор, защото наскоро си купи мечтаната кола, постоянно ходи напред-назад и никога не се знае дали няма да му потрябва нещо такова.
На още един, ваучер за нови очила, защото е късоглед, плюс книга от детето, за да има какво да чете с тях.

Термо чорапи, пижами, пуловери, чехли и подобни са подбрани за всички индивидуално от детето ми (+ картички) - знам, че биха били полезни. Искам да продължим традицията с чифт топли чорапи на година, баба ни ги подаряваше едно време, въпреки че тя всъщност ги плетеше сама.

И не, не очаквам същото в замяна за такъв тип празници, нито помощ, нито каквото и да било друго - още по-малко повече, не съм материалист чакащ скъпи подаръци. Просто ми е тъжно колко рядко хората реално се интересуват един от друг, дори когато си подаряват нещо уж от сърце..

# 163
Defiant заповядай в подаръчната тема Simple Smile Чудесни подаръци си подбрала.

# 164
Всъщност, последните години (аз май съм споменавала миналата година) все парфюми ми подаряват. Как го решават така не знам, ама поне не са някакви, за които с лека ръка мога да кажа, че не ми харесват. ММ за рождения ден пък ми подари едно растение в саксия на което още не мога да му запомня името. Това го предпочитам пред парфюм, по простата причина, че за парфюми си имам определени по-специфични вкусове, които хората не могат да преценят, но за цвете/растение нямам претенции.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 17:02 от Borqna Sto 771419

Общи условия

Активация на акаунт