Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 096
  • 1 040
  •   2
Отговори
# 135
На мен определено не трябва да ми се подарява нищо 😁 Никога нищо не харесвам и много се дразня, че хората не влагат отношение в подаръка. Никога не подарявам нещо, което ми е подарено. Много ми е противно подобно нещо и рязко си променям мнението за човек. Подбирам подаръците с много внимание към получателя и държа на качеството. Получавала съм туристическо столче без крака. Туристически обувки. Фитнес гривна - аз нито туризъм, нито спорт. Наргилета няколко, а аз не ги понасям. Смешна малка чантичка. Тъмна бира от близки хора, които знаят, че не обичам. Кичозно фонтанче от Тему. Ръчна машина за кафе пак от там. Ключодържатели и коледни чаши, при условие, че аз изработвам подаръци и печатам на всякакви повърхности и имам коледни серии с авторски рисунки. Соли за вана от сестра ми, която знае, че нямам вана. Беше подарила и на трима ни една година. На дъщеря ми едната ѝ леля ѝ подари много неприятна тоалетка с огледалце и две чекмедженца. Детето на 14 години остана много учудено. Материалът беше ужасен и мирозлив. Получи малка шапка, направо бебешка с лампички и малки ръкавички от размяна на подаръци. От същото дете шапка тиб барета и шал - втори път. Явно си имат запаси от едно време. От тези грозните шалове с гадния печат, на известни картини - няколко... Нямам търпение за предстоящите коледни подаръци 😁

# 136
Това със саксийните цветя ми е болна тема. Додето отуча колегите на РД да ми подаряват.... Не гледам цветя, нямам навик, уморявам ги, не ги искам. То и в работа вече минахме на подарък в пликче, де.
О, да и аз не мога да гледам цветя, уморила съм сигурно поне 5. Но би бил прекрасен подарък, ако е човек, който знаеш, че обича да гледа цветя. Те обикновено си личат кои са. Дори на работа виждам кои колежки си разменят разсад. 😁

Дори тогава носи известен риск. Може да е претрупан домът с цветя, може точно такова да си има, не знам. За мен да ти подарят саксийно цвете е малко , като да ти подарят домашен любимец. В този ред на мисли - получавали сме рибка в аквариум. Умря след месец. Аз не харесвам и не желая да гледам риби.

# 137
  • София
Аз бях и донякъде все още съм така с цветята, в апартамента място за саксии нямах, и да се завъртеше едно бързо умираше, във вази ми е жал да ги гледам и пак имам проблем с мястото. То и в къщата имам същия проблем.
За мен цветята си имат място - в природата или на двора.. От както имаме къща съм луднала по цветя... За двора... И се радвам като ми подарят такова, което мога да си засадя навън и да оцелява там... И съм го казала.. И пак понякога ми подаряват стайни, което не го разбирам...

# 138
Аз гледам цветя - и в офис, и вкъщи, така че ми харесва да ми подаряват. Понякога се случва да умрат, но това не е от мен - примерно не е нормално ново цвете в саксия да умре за една седмица - нещо не е било ок още от магазина, причината не е в отглеждането. Но хората не са виновни и подаръкът е добър.
П.п. освен ако не е било изгнило още в магазина - с гигантски сиво-кафяви петна по листата. В такъв случай е много глупава покупка.

Преди години, когато бях по-млада, една позната на родителите ми беше решила да ми подарява стари дрехи на сина си - примерно бели дънки с някакви петна по тях (може би от кафе, не много големи и изпрани, но видими поради бялото). Изхвърлих ги и помолих нашите да й кажат, че не й искам "подаръците". Може да са били маркови, защото тя беше доста богата. Обаче старите чужди дрехи не са нещо, което ме интересува.

Бих приела стари маркови арт материали, ако не са прекалено амортизирани (примерно не се интересувам от оклепани полузасъхнали бои, но ако някой има запазен голям комплект професионални пастели - става).

# 139
Козметиката за тяло се споменава на няколко пъти като тъп подарък,  но според мен зависи много от бранда и най-вече от това от кого получа такъв подарък. На по-висок клас измивен душ гел бих се зарадвала и пробвала. И комплект Дав/Нивеа от човек, който знам, че е със скромни доходи, бих приела и ползвала. Но примерно някой да парадира с финансови възможности и да подари такъв клас козметика ще ми се види тъпо.

Саксийните цветя преди всичко изискват място, а не всеки живее в просторно жилище.

Най-тъпо е близък, който би трябвало да те познава добре, да ти подари нещо, за което многократно е ставало въпрос, че не харесваш, не те интересува, не ползваш. И другото, което ми се струва неподходящо като навлизане в личното пространство, е нещо много лично от човек, който не ми е близък.

Пари и ваучери харесвам да получавам и да подарявам като обикновено придружават картичка, бутилка вино или шоколадови бонбони, или пък по-дребна играчка ако е за дете.

ПП. За офисна размяна на подаръци измивен козметичен комплект е стандарт според мен. Може да не блести с оригиналност, но е практичен, все пак всеки се къпе.

Свещи не харесвам, разбира се, не очаквам всеки да го знае. Може да внасят уют и празничност, но също и ми повишават значително нивата на стрес, мислейки дали ги изгасих.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 11:25 от Блу

# 140
Много хора се радват на козметика и на разни подаръчни комплекти, дори и от масовите и нескъпите Пълно е с игри, томболи и пр., където се раздават точно такива награди, и те се радват на интерес и активно участие. Сега, ясно, че на бг-мамите трябва от Герлен нагоре да им се подарява, ама много хора се радват и на Палмолив.

Аз обожавам хубави писалки, въпреки че почти никъде не пиша на ръка, просто да си ги имам.

# 141
И аз приемам козметични комплекти - дори да е някакъв по-евтин, примерно на Агива. Това са подаръчни комплекти - т.е. предназначени са за подарък. Ако е цветна козметика, може да е проблемно. Или парфюм. Но за душ гел, ексфолиант и подобни, е ок за мен

# 142
Е, то остава и да откажеш подарък. Аз също съм получавала разни душ гелове/шампоани и т.н., на които хич не се радвам, защото миришат на праскова примерно, но благодаря за подаръка и ако се сетя може да сложа поне в тоалетната чиния да мирише на праскови в банята. 😁
Сега се сещам и че имам 2 подарени шала, а аз шалове не нося.

# 143
  • Пловдив
Ох, имам приятелка - царица на нелепите подаръци. Всеки ден след работа минава по немските магазини и купува неща, които са 2-3-4 лева и после като се събираме за празници ни ги подарява. Направо изпадам в потрес като ми подари поредното ненужно  подаръче. Върха и обаче беше миналата година, когато ми подари за Коледа "Гордост и предазсъдъци", защото ми била любимата книга. Което естествено предполага, че я имам. Въпреки всичко държа цяла реч как мислила за мен и ми я подарила, защото знае, че  харесвам много.
Аз пък преди месец подарих на приятелката си за рожденния ден тенджера под налягане. Ами каза, че си търси и няма и аз се възползвах да и купя нещо, от което има нужда.

# 144
Е, то остава и да откажеш подарък. Аз също съм получавала разни душ гелове/шампоани и т.н., на които хич не се радвам, защото миришат на праскова примерно, но благодаря за подаръка и ако се сетя може да сложа поне в тоалетната чиния да мирише на праскови в банята. 😁
Сега се сещам и че имам 2 подарени шала, а аз шалове не нося.
Ако това е към мен, нямам предвид буквално да откажа подарък и да не го взема. Става въпрос за вътрешна нагласа. Не мисля, че изобщо има нужда от подобно уточнение.

# 145
Сетих се за Монк, когато беше попаднал на машина за опаковане на мръсни памперси, използваше я да си опакова спретнато боклука. Толкова му харесваше и толкова необходимо нещо му се струваше, че подари на всичките си познати по една такава машина. Човек често подарява това, на което самият той се радва и би харесал да му подарят Simple Smile

# 146
И аз да се включа.
1. Домашна ракия и всякакъв домашен алкохол - не знам как е правен и дали не е отровен поради грешка в техниката или незнание. Не знам как е съхраняван, както и нямам идея чиста ли е бутилката, в която е налят, или е на принципа "То алкохола всичко убива, що да я мия". Имала съм случай да ми подарят домашна ракия с краставица вътре - не знам с каква цел сложена.
2. Домашна храна също не бих искала за подарък независимо кой колко ми е близък. Споделям мнението за коледните базари и храната по-нагоре.
3. Книга. Трудно е да се уцели вкуса ми, както и аз да уцеля на човека, на когото подарявам. Затова избягвам да купувам книга за подарък, както и защото заемат място, а не всеки го има.
4. Като дете често получавах пижама за Коледа и тогава много ми се искаше да е нещо друго. Сега съм на другия полюс, нека е пижама.
5. Колежка ми подари чантичка с косъм, тип детски несесер с пластмасова дръжка. Каза, че й се е паднало от "Зрънчо" и понеже съм била по-елегантна, щяла съм да я нося. Не я носих.
6. Леля ми получила подарък от възрастен дядо домашна луканка. Дал й я увита с вестник и й казал, че е нагризана от мишка или плъх, ама тя да отреже отгризаното и другото да си яде. Ясно е, че я е хвърлила, не се е обидила, възрастен човек е бил и е нямал намерение да я засегне.

# 147
  • София
Ако знам, че някой обича да чете книги на хартия, но не съм сигурна за точно заглавие, което иска, съм подарявала ваучър за книжарница.
Като цяло не харесвам ваучъри и пари(особено между близки хора) ...  Но това ми е от малкото случай, в които ми се струва подходящо.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 12:59 от Angel_Dust

# 148
Обожавам цветя!!! 🥰 Но не и саксийни! 🙂
Дали ще е рязан цвят или сама ще уморя саксийната китка... 🤷🏻‍♀️ "подарете ми букет!" 🤭

# 149
Ако збам, че някой обича да чете книги на хартия, но не съм сигурна за точно заглавие, което иска, съм подарявала ваучър за книжарница.
Като цяло не харесвам ваучъри и пари(особено между близки хора) ...  Но това ми е от малкото случай, в които ми се струва подходящо.

Аз на ваучер за книжарница ще скачам от радост. Не че и на книга не бих се радвала, но има много голяма вероятност да я имам, а то и бездруго вече трудно събирам книгите в къщи.

Иначе за подаръчните комплекти - много бях харесала, когато моя братовчедка, живееща в Швеция, ми беше подарила душ гел и балсам за тяло - супер натурални, без консерванти, много красиво (в стил био) опаковани.

Общи условия

Активация на акаунт