Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 066
  • 1 040
  •   1
Отговори
# 120
  • Deutschland
Мръщя се, защото не умея да се грижа за тях. Сега имам две коледни звезди и треперя от страх да не ги уморя.

# 121
Ако някой ми подари 2 кила вратни пържоли и бутиково червено вино, ще е винаги добре дошъл в дома ми.

# 122
Bgladybg, предполагам като любител на орхидеи се радвате да ви подаряват Simple Smile И примерно ако някой ви подари тарантула няма да ви е толкова приятно, макар подарявашия да ги смята за мили и красиви Simple Smile Примерно Simple Smile За мен е излишен ангажимент и заемане на място Simple Smile Не се сърдя, не съм на 5, но и не съм във възторг, че не ме слушат.
И не на шега, ако случайно сте в София по южните райони с удоволствие ще ви дам една прецъфтяла с леко хербаризирани корени, както и всички бъдещи, които имат нещастието да се озоват в дома ми Simple Smile
Не е като да не гледаме никакви растения. Саксия с мента, босилек или розмарин са ми по-полезни и си гледаме. Уви, никой не се навива да ни подари Simple Smile Семена или разсад за чери домати. За саксийни ягоди. Ама не, цвете трябва да е Simple Smile

# 123
Цитат
В тази връзка си мислех наскоро как в България няма благотворителни магазини (или поне аз не знам такива) от типа на Oxfam, където хората даряват неизползвани или добре запазени вещи — дрехи, обувки, аксесоари, книги, картички, украшения, домашни потреби. Печалбата отива за някоя кауза
Има такива магазина на комуни със зависими.Може да оставиш каквото искаш.После го продават.Понякога много скъпо все едно като в обикновен магазин.

# 124
За мен най-тъпия подарък е пари в брой. Голяма глупост, на ти - купи си нещо.  Ами на мен каквото ми е трябвало съм си го купила.    Как не се влага грам мисъл какво ще ме зарадва, да го изберат, купят, опаковат, поднесат...
От досега изброените с удоволствие бих приютила някоя орхидея,  саксийно цвете, сапуни, коледна пижама, коледни чорапи, ароматни свещи и други подобни глезотии Wink
Даже прахосъбирачките си ги харесвам,  всеки път като бърза прах се сещам за човека ,който ми ги е подарил.
Първенството за тъп подарък, освен пари,  държи бившата ми свекърва: мрежест чорапогащник Wink и бархетна риза тип пижама , с думите "за вкъщи".. за чорапогащника още й се чудя как й е хрумнало.

# 125
Много хубава тема.

Веданага се сещам как на една колежка на служебно парти със Сикрет Санта и подариха плажна чанта. Отваря да я разгледа, вътре с пясъка...явно ползвана! По тъп подарък за сега не се сещам.
Иначе на мен са ми подарявали дрехи, адски кофти тръпка.

# 126
  • на Мелмак
На юбилей на ММ му подариха котенце за сглобяване. Възрастово далеч от него и идейно също.

Последна редакция: пн, 15 дек 2025, 08:33 от etty775

# 127
Четейки тук, направо ме е страх за коледните празници кой колко ще е недоволен от подаръците ми. Но очевидно боклукът за едни е съкровище за други.
За нелепи приемам само подаръци, за които многократно някой е казал, че не иска и на инат му подаряват.

# 128
  • София
Чушкопек подарихме на колежка, която това искаше за рожден ден Simple Smile Дори тактично беше пратила линк за въпросния чушкопек. Аз не бих се зарадвала особено, но хора всякакви Simple Smile Баща ми е супер кулинарен ентусиаст, знам, че нещо за кухнята, особено ако е качествено, винаги ще му влезе в употреба и ще го ползва. Ако подаря хубав нож на майка ми, например, ще се разпише в темата, тя изобщо не е по готвенето.
Аз харесвам магнити за хладилник - винаги им се радвам и винаги нося на приятели Simple Smile
Пижами също - жалко, че единственият, който би ми купил пижама е майка ми, но като знам как избира подаръци, май по-добре да не купува нищо - между другото, тя в последно време много обича да купува тениски с някакви надписи - къде забавни, къде не. Е, аз имам тениски от нея в диапазона между S и XL размер Simple Smile

# 129
Най - бих казала обиден за мен подарък беше сако коко шанел от втората употреба. Даже смърдеше гадно на препарата, с който ги третират, само защото някога съм била казала, че шанелските сака са класика.
Отиде в кофата за боклук.
Също са ми много неприятни и обидни за подаряване готовите несерчета на различни марки козметика вътре с коремче, део, душ гел и т. н.
Аз винаги подбирам, правя подаръци с душа и мисъл и не приемам, обидно ми е отсрещната страна да подхожда така.

# 130
Имам доста резерви към домашно приготвена храна от не близки и направо случайни хора, но в студентските ми години се радвах на донесеното от съквартирантките, които си ходеха често, а аз, като от по-далеч - рядко.

Аз също никога не бих пробовала храна от случайни хора, освен в студентските години, но тогава родителите на съквартиранти те не ги намирах за съвсем случайни, добре си похапвах от изпратената храна. Но никога, абсолютно никога не бих си купила сладки от благотворителен базар и не мога да проумея тази нова традиция. Веднъж обаче преди  Коледа се разболях и не бях правила никакви сладки, а обикновено правя по 5,6 вида. И като оздравях, направих набързо едни най-прости, но ефектни бастун чета. Синът ми ме помоли да си вземе от тях за базара, после каза, че бързо се изкупи ли.

Като чета тук, за един мечтаният подарък е кошмар за друг.
Някъде пишеше за машина за  пуканки-тази пролет бяхме във Виена и с неохота придружи сина ми в един магазин за техника, някаква популярна марка. И там видях такава машина за пуканки, очите ми останаха, но нямаше как да я мъкнем със самолет. Никога, ако ме питат, не бих си пожелала машина за пуканки, но ако някой, без да пита ми купи такава, бих била много щастлива. Така че и без да питаш някого може да направиш подарък, на който и самият той не знае, че ще се зарадва.
за цветята аз също години наред уморявах саксии. Но в един момент взеха да се получават нещата и аз не змам как и е много приятно да видиш оживялото цвете. Букети също обичам, рязан цвят, това му е предназначението, да краси къщата.
евтини сапуни-едни евтини сапуни от Италия, някакво местно производство купих за приятелките си вместо баналниите сувенири и магнити. Ама наистина евтини, но някак много автентични, ако мога така да се изразя. Голям фурор направиха. Тази година от Виена също купих обикновени, но немски, не намерих австрийски, също се харесаха.

С хобитата е рисково, точно защото е хоби, човек много подбира и преценява.
Неподходящи подаръци всеки е получавал. Най-неподходящи бяха два чифта обеци от различни приятелки, които не се познават помежду си. Е, толкова ли не са виждали,че аз дупки на ушите няма и не нося обеци.

Май и друг път съм писала за неподходящи подаръци, които се ползват в един момент.За рожден ден получих от колегите много красива, голяма керамична ваза, но се оказа, че не може да се налива вода в нея. В две жилища(на родителите ми и моето миниатюрни) просто нямаше къде да я сложа, но аз не изхвърлям лесно и я запазих, някъде. Сега, 20 години по-късно, когато имам къща с камина, вазата си намери място на камината с клончета от шипки, трънки, много добре стои там.

По Ковид за рожден ден, ама буквално бяха затворили почти всичко, ми подаряват пак колеги луксозен химикал, обаче странно пише с черно някак като мастило. За нищо не служи, иначе красив. Малко след това спечелих една номинация в литературен конкурс, след това друга и започнах да подарявам книги, надписа и с този химикал, изключително красиво се получи. Между другото, оказва се, че малко хора знаят, че книга се написва само от автора и, (или съавтор), ако е само подарява е разрез с етикета да се написва.

Друг подарък от преди 20-30години,кристални чаши за червено вино, пак от колеги. Прекрасни, но аз тогава мома англичанка, първо че не пиех вино, особено червено, второ какви тежки трапези да слагам за кристал за 6 човека по онова време. Е, дойде им и на тях редът.

Такива теми се появяват периодично, прави впечатление, че всеки от пишещите слуша внимателно и избира подходящ подарък и никога не се съмнява, че и той е сбъркал. Едва ли в действителност е така.

# 131
При покупката на първото ни жилище, получихме икона, защото подаряващият преценил, че харесваме щом имаме на видно място. Помня колко бях изумена(колко икони има човек, вкъщи?!), че чак не можах да кажа нищо. Добре, че ММ ме отсрами🤣. Пак от същия подаряващ, коледен венец за входната врата, подарен януари. Нашия не бил по вкуса му🤣🤣🤣.
Аз не се ядосвам, просто не взимам "подаръка". Добре, че е само този близък с такива подаръци.

# 132
Да добавя... един от най-кофти подаръците, е липсващият такъв... 🙂🤷🏻‍♀️
От най-близките не е приемливо да "има" липсващ подарък. И тук  не говоря, за закъсняваща пратка.
Мразя практични, прагмагични и от този род "подаръци". Това не е подарък, а стиснатост. В такъв случай, по-добре нищо, ама от сърце. Броим го "липсващ" подаръка, правим изключение спрямо по-горното, написано от мен и това е. Аз винаги много се старая и очаквам същото и от отсрещната страна.

# 133
Аз съм удивлена колко много хора не харесват цветя.
Познавам една такава и тя е учител. Не няма алергия или нещо такова, просто не харесва. Взимам ѝ саксиите и букетите с  кеф. Дори и откъснати цветя във ваза ми носят настроение.

# 134
Аз харесвам цветя, но те не харесват мен- умират. А и някои от тях са отровни за котки, та по- близки приятели знаят и не ми носят, но ако някой донесе няма драма.

Общи условия

Активация на акаунт