Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 47 328
  • 1 054
  •   2
Отговори
# 390
Спомените от соца са много различни по ред причини, като се почне от това в кой град точно си живял, дали родителите ти са имали връзки, дали изобщо си знаел какво друго може да бъде, освен това, което виждаш и съответно да искаш повече... Цялото ми детство и ученически години са в соц годините, в окръжен и после областен, но не много голям град. Отдавна се въздържам да пиша мои спомени, дори защото вече не съм сигурна какво помня, а и по горната причина - спомените могат да варират много. Но в едно съм почти сигурна - тогава повече оценявахме подаръците.

# 391
Оценявахме ги и се радвахме, защото нямаше такова изобилие, но и нищо да е нямало не помня.

# 392
  • Пловдив
Добруджа бисквити са обикновените бисквити. Имаше и едни чаени, те са меките бисквити.
Сетих се за тортите - имаше само три вида - шоколадова, сметанова и плодова. Който иска друга - направи си сам Simple Smile

Добруджа също бяха меки бисквити, само че по-тъмни на цвят, без да са с какао. Другите, същата големина бяха Чайка.

# 393
  • София /Абсурдистан
Аз някъде и сега видях бисквити Добруджа, твърди. Но това може да е и съвсем друга фирма със същото име. Имаше и едни твърди, не помня как се казваха, но го наричахме “ обикновени”.
Много исках като дете да ми подаряват кукли, ама всички искаха да съм възрастна и ми подаряваха все неща, на които големите биха се зарадвали повече.

# 394
Всяка година от баба ми получавахме дрехи, на които не се радвахме. Сега разбирам, че майка ми ги е избирала според това, от което сме имали нужда тогава, но това са практични неща. Децата се радват на други

# 395
Редовно получавахме блок, боички, моливи. Все неща, от които текущо сме имали нужда. Не помня да съм била разочарована. Като чета темата какви претенции имат някои хора, ужасно е.

# 396
  • SF
Не е ужасно, не критикувай хората.
Имат претенции, понеже проявяват претенции, когато правят подарък.
Не видях в темата някой да е претендирал за диаманти или ламинат за апартамента си, нито екскурзия до Огнена земя или нови гуми за колата.
Просто не искат да си пълнят шкафовете с боклуци. Не се ужасявай толкова на чуждите претенции, а изгради свои, ако нямаш.

# 397
Всички имат претенции, просто на някои хора са доста големи.

# 398
  • Пловдив
Зависи към кого са претенциите, едно е да получиш протоколен подарък, друго е подарък от половинката, нали?

Протоколните подаръци са точно това, по протокол. Никой не го интересува пиеш, не пиеш вино, ама какво вино харесваш и прочие. Дадена година фирмата решава еди си каква кошница с червено вино и панетоне, точка.

# 399
Спомням си за 1 ви юни нашите ми бяха купили кутия бисквити с фъстъчен крем. Много им се зарадвах.

# 400
Тези дни си спомних за една пижамка, ментова, с бели кончета, която баба ми ми беше подарила, когато бях малка. Много си я харесвах. Била съм на 4-5 максимум и си я спомням като днес Simple Smile Беше с копченца, чувствах се много голяма Simple Smile В 5ти клас получих синя тениска с цвете и шушкав панталон, на който левия джоб беше разшит още като ми го подариха. Съсипах ги от носене и си ги носех винаги в комплект, както са ми ги подарили. Не всички дрехи са били попадение, но определено си имах любими сред подарените.

Едно е протоколен подарък от фирмата за 20-200 човека под общ знаменател, друго е протоколен от някой, с когото ще сте на една маса и не се познавате от вчера Simple Smile Тази вечер се сдобихме с още един комплект чаши за кафе. Ние не пием кафе Simple Smile Ще пазят шкафа известно време и отиват на някой благотворителен базар Simple Smile Двумесечното получи мини cry baby Simple Smile Подаряващия изобщо не знаеше какво подарява Simple Smile

На 1000% съм съгласна, че жеста е важен, но може би имаме различна дефиниция за жест Simple Smile Някак, когато ти подарят нещо с думите "То това не знам дали ще ви хареса" ти е ясно, че за този човек си в графа "протоколен" Simple Smile Но е и въпрос на очаквания. Отказала съм се да очаквам определени хора да напасват интерес и подарък и не се разочаровам. Гледам да се радвам, че все пак са се сетили за мен, отделили са време, енергия и средства Simple Smile Това, че подаръка няма да се ползва и няма даже да остане вкъщи не е проблем.

Последна редакция: ср, 24 дек 2025, 22:17 от Inferiya

# 401
Моето бебе също е получавало някакви нерелевантни подаръчета, но то си е в реда на нещата. Особено ако подаряващия няма деца, не можем да го съдим.

Най новото за мен сега е, като отиваш на гости да се носи и подарък за кучето. Хич ме няма в кучешките подаръци.Joy

# 402
Е, това вече е прекалено… подарък на куче… Даже не бих се и сетила за такова нещо 🤦🏻♀.

# 403
Особено ако подаряващия няма деца, не можем да го съдим.
Ама то пише възраст Simple Smile Подаряващия буквално каза, че не знае какво е. Рандъм нещо от рандъм рафт Simple Smile И после списъците били груби, нахални и меркантилни Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 дек 2025, 00:36 от Inferiya

# 404
  • Down south
подарък на куче… Даже не бих се и сетила за такова нещо 🤦🏻♀.
И за коте.
И да, абсолютно.
Винаги нося някакви неща.

Общи условия

Активация на акаунт