Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 474
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 180
Наистина ли не разбирате в кои случаи парите са подходящ подарък?
Не става въпрос между приятелки или двойка за РД или Коледа, нито пък между колеги или далечни познати, когато подаръка е повече етикет, отколкото вътрешно желание. Но от възрастни родители към вас или децата ви, от вас към племенници в тийн възраст, кое му е толкова тъпото и безличното? Моите родители отдавна ги виждам 2 - 3 пъти в годината, а свекърва ми - веднъж. Естествено, че ни мислят и чакат, естествено, че искат да дадат нещо на дъщеря ми, но нито знаят какво, нито имат физическата възможност да обикалят.

# 181
  • Враца
Аз, изобщо не съм визирала родители към деца, особена ако сумата е по-голяма, естествено е да се употреби за нещо наистина нужно. Имам предвид в общия случай, рождени дни, коледни партита, други поводи. Хора, които не са ни толкова близки, но се предполага, че достатъчно, за да вложат лично отношение, емоция и желание да ни зарадват. Разбирам и се радвам, че са отделили от времето си за мен, и се радвам на това, а не на предметът, който ми носят Защото ако е избран с желание и старание, не е важно колко струва, ми става мил. Ако е просто предмет - не. Ако са пари , още по не.

# 182
Олей, аз от дете обожавам да получавам подаръци и май няма някой, който да са ми уцелили. В смисъл - не помня някои, който да съм си казала - уау, ах, че як подарък. Освен пликчета с пари 😂. Щото аз знам какво да си къпя и да ме зарадва.
Майка ми бие рекорда да по не точно тъпо но неподходящи подаръци. И като не ми харесат - колко ми е тъпо да се преструвам… Виждам я, че се обижда, ама имаме ужасно различен вкус и дори и да съм ѝ казала искам блуза, дето да си я нося вкъщи - купува ми някакъв ужасен изкуственяк, който е кичозен и спарва…
Сега за рождения ми ден ми изплела вълнени терлички - супер. Аз нося такива. Само че размер - детски. А аз нося 38 номер. Пробвах пред нея, ми стискат ми. Не ѝ казах, защото ги изплела с любов, но… Просто не уцелва.
Сувенирчета, бижута и т.н. през годините толкова много са ми подарявали и не са ме уцелвали… Парфюми - мъжът ми преди ми подаряваше много често като пътува в чужбина и все не бяха точно моите, но си ги ползвах. Сега му е забранено, защото ползвам само 1, всички други ме побъркват като миризми и той много добре го знае… Както знае, че не бива да ми подарява подаръци и просто ми дава пари.
Много съм доволна 😀.
Иначе - аз обожавам да правя подаръци, но когато не познавам добре човека - подарявам ваучери, гифт карти.

# 183
Кубинска кафеварка е много личен подарък. Трябва да познвам човека, че пие такова кафе...

# 184
  • Враца
Да, така е , особено когато масово се ползват кафе машини и капсули. Но аз пия само такова кафе , ползвам Биалети и затова реагирах по-горе чисто емоционално, че бих ги оценила и бих им се зарадвала. Simple Smile Много!

# 185
  • Down south
Много забавна тема.
Получавала съм интересни подаръци и тук, и в България.
Едни от най-емблематичните са свещници от ковано желязо, които да донесем тук. Тениски с наши снимки, обримчени с щампа от шевици.
Друг за отбелязване, за който се сещам, беше от нова колежка, която ми подари комбинация от снимки на трите и деца в рамка.

Всичко, което не ми допада и мисля, че би било полезно за някой друг,  директно отива за Армията на спасението, останалите ги пазя известно време. Седмица -две.

Искам някой да ми подари картина от Исландски мъх. Ще я опаковам и надлежно ще си я донеса.

# 186
На мен много ми хареса пресата за сандвичи. В детството ми имахме подобна. Не съм си купила точно защото рядко ям хляб, но ако ми подарят, много ще се радвам.

# 187
  • Пловдив
Ехааа, Янтра, много интересно хоби . Ще покажеш ли?
Имаш ли чайниче гъбка. Обожавам всичко с гъбки.
То не е тайна. Показвала съм се много пъти из форума. Една снимка, това са под 10% от наличностите, имам към 200 чайника. https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/503097483_102 … wpygQ&oe=6946DD0B

Тук съчетавам двете си хобите, стари ски на децата - https://scontent-sof1-1.xx.fbcdn.net/v/t39.30808-6/518889526_102 … q4oxg&oe=6946B3EC

Термос чаша - СМЪРТ!! това съм го получавала поне 10 пъти и всеки път го преподарявам. Тези чаши и термоси ме дразнят само като ги погледна. Ще ходя аз са сърбам по улицата вода… с някаква желязна чаша…
А ето това аз го ползвам. И като ходя насам-натам си сипвам чай. В малка си нося кафе. Но ние пътуваме много и при 2 часа в колата си има нужда от нещо подкрепително. НО! само хубави термо-чаши ей, аз съм много претенциозна. Харесвам Контиго.

# 188
  • По света и у нас
Сега се сетих най- ужасяващия подарък от когото се спасих.
Играхме "Таен Дядо Мраз" и ни се падна компакт диск с коледни песни (а аз много мразя такава кичозна комерсиална музика - отврат ми е). Можеше да открадна нечий подарък, и бях последна - тоест нямаше да има шанс някой да ми вземе диска за да ме отърве... и аз откраднах нашия подарък обратно, той  беше в този когото беше донесал си-ди-то Grinning Никога няма да му забравя физиономията... като му взимах нашето декантерче с чашките от ръцете и му връчих дискчето Simple Smile))

# 189
Това последното е много грубо.

# 190
Когато някой ми подари ваучер за някакви хотели, 2-дневни почивки, СПА процедури или масаж, а дори и за магазин, леко се нервирам, защото това означава, че трябва да помня и спазвам срокове на валидност, да правя допълнителна организация (ако е ваучер за почивка) и т.н. И въобще цялото преживяване ми е като още едно нещо, което ме натоварва. Няколко пъти се е случвало да не успея да спазя срока и ваучерът да "изгори", което е много жалко, защото пари са се давали.

# 191
И аз не ползвам ваучери за преживявания - веднъж имах някакъв за хороскоп, просто не го използвах. Все едно е нищо.
А май веднъж имах и за някаква козметична процедура - не помня вече подробности. Постъпих по същия начин.

Скрит текст:
Честно казано, ако някой ми върне моя подарък, ще имам лошо отношение към човека, но пък това ще ми спести причините да общувам с него и е един вид благословия (възползвам се от такива благословии - например имам позната, която ми е обидена, поради измислена причина - твърдеше, че съм говорила някакви неща за нея, а аз изобщо не говоря за нея, нито мисля, нито се интересувам какво се случва в живота й,  и тя не ми говори повече от година - като я видя само се разминаваме, много е приятно). Не ходя по групови мероприятия и не участвам в размяна на подаръци.

За парите -
Скрит текст:
родителите ми ходиха на рожден ден на възрастен семеен приятел, на село (не ни е близък роднина и става дума за активен човек, не за някакъв изкуфял старец). Попитаха други познати какво ще подаряват - всички казаха "пари". Което тях ги беше озадачило. Когато отишли се оказало, че точно така - всички гости носят пликове с пари и евентуално картички. Не става дума за големи суми. Впоследствие им казали, че там това е нормално и го правят всички. Случката не е от далечното минало, а съвременна.
Иначе и аз мислех, че се дават само на членове на семейството или на сватба, кръщене и т.н. Но явно не.

# 192
Каквото е за сватба, това е и за други събития. Аз също не харесвам пари като подарък,не ловко ми изглежда, но явно вече се налага. Преди години на работа си подарявахме предмети, (вече писах за някои), сега-пари в пликче за рожден ден. Между другото, като фен на класния порцелан от последното "пликче" си купих много хубав сервиз, какъвто никой не би се сетил да ми подари.

В темата за коледните подаръци също парите често се срещат, особено за тинейджъри. От друга страна има странни за мен "идеи", но друг вероятно би се радвал.

Сега обмислям нещо точно домакинско и интересно за семейство, но нищо не мога да измисля. Разни дребни неща като сладки и алкохол ще има, както и личен подарък за дете на 9години, но някакъв предмет не се сещам. От тях най-скорошни подаръци са ми красив комплект за подправки и машина за лед, уникална е, цяло лято си я ползваме. Но аз все още не съм измислила.

Скоро е Коледното ни парти, моят подарък не е уникален, но според мен практичен и приемлив. Ще разказвам смехории после.

# 193
Хляб рядко ям и аз, но обожавам тези сандвичи с пресата. Като си ги запечеш с хубав кашкавал дето се разтича и шарена сол мммм муцка. Давайте пресата насам, аз ще ви изпратя нещо префърцунено и ненужно, ако искате. Simple Smile
На кафеварката също много бих се зарадвала. Обичам кафе и да го пия по различни начини – и еспресо, и филтър, и с италианска кафеварка. Разгръща се различно кафето и дава букет от аромати.
//
Нелепи подаръци съм получавала, но може би най ме дразнят кич подаръците – някаква евтинджос лачена чантичка от някой сувенирен пазар от Париж или Истанбул, ключодържатели и тем подобни. Същото е и с кич бижута – светливички пръстенчета, гривнички, ами не. Simple Smile)

# 194
Има игра във форума, на сирене Президент, подаряват сандвич мейкър, ако на това викате преса. Аз спечелих от една тяхна игра, хубав е, на Филипс.

Общи условия

Активация на акаунт