Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 388
  • 1 042
  •   4
Отговори
# 195
  • Враца
На Not Ordinary Muffin, са на едно от първите места, в личната ми класация! Simple Smile Simple Smile Simple Smile

У нас, душ гел не се използва. Ние се къпем с твърд сапун.

И ние се къпем с твърд сапун.
Но когато получавм душ-гел, с него зареждам сапунерката на мивката, с която си мием ръцете.
Така че не е излишен, намирам му приложение и то доста полезно Wink

# 196
  • Враца
Чайниците са много красиви!

# 197
Много забавна тема.

Друг за отбелязване, за който се сещам, беше от нова колежка, която ми подари комбинация от снимки на трите и деца в рамка.

Това ми е фаворита, цитирам, да не остане незабелязано. Smile

# 198
  • Враца
И това , и плажната чанта с пясък и още няколко , ама наистина добри попадения, засякох в темата. Simple Smile

# 199
Все повече ми се затвърждава мнението, че корпоративните или служебни размени на подаръци са голяма глупост. Далеч по-добре е да се дарят средства за нуждаещите се или изобщо някаква кауза.

# 200
Зависи - миналата година ми се падна колега от по-близкия ми кръг в офиса. Издрах му подарък, на който наистина се израдва, а и си го ползва до ден днешен. Но си беше мислене, де. Не е толкова лесно като за близки.
Но аз съм от по-наблюдателните и за хората в обкръжението си винаги нацелвам (убедила съм, защото нещата се ползват дългосрочно). Обичам да правя подаръци и полагам голямо старание. Ако пък съм лишена от идеи - пари, почивка (но и тук следва да бъде изцяло съобразено с предпочитанията на човека - например, ако ми подариш спа почивка, няма да се израдвам), ваучер за преживяване винаги ме спасяват. Ваучери за магазин не ми харесват като концепция и не бих подарила. Също и не ми харесват като подарък за мен - особено за козметичен магазин. Мога да отворя личен с всичко - козметика, парфюми и т.н.. Получа ли такъв - ясно е, че човекът хич не ме познава.

# 201
Напоследък ме нацелват, не се сещам за нищо фрапиращо неподходящо. На всичко съм се радвала и е влизало или ще влезе в употреба, даже да не съм се сещала, че ми трябва преди това. Куриози съм запомнила от детските си години - на един рожден ден може би 2-3 клас ми бяха подарили много особен, тежък парфюм (още мога да си спомня миризмата), а от друго дете получих, забележете, секси дантелена нощничка и прашки. Предполагам, че родителите са пробутали неща, които не им трябват вкъщи Grinning

# 202
Идеята за дарение вместо служебни размени на коледни подаръци е в това, че винаги има хора в по-голяма нужда от колегите, а Коледа е време да си отворим душата, сърцето и джобовете дори и за непознатите.

# 203
Не мисля, че само по Коледа трябва да се правят добрини. Ако човек наистина иска да прави дарение за някоя кауза, той ще го прави без да става публичен въпросът. Това е мнението ми. Simple Smile

# 204
Някои правят и едното, и другото. Тоест и даряват, и радват близките си с подаръци. Нашата фирма всяка година праща фирмени подаръци, ние с колегите си разменяме подаръци, а отделно от няколко години носим дарения в домове за деца и/или възрастни.
Всяка година по това време изпълзяват едни "възвишени хора", които не харесват "комерсиалността" на празника, а явно и роднините и приятелите си, защото не искат да им избират подаръци, не искат да им гостува никой, уморявали ги празниците и т.н.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 13:14 от Sunny29

# 205
И аз не искам да ми натрапват дарение - ако имам желание, ще избера кауза и ще даря (например, аз предпочитам да дарявам за животни), а не друг да ми определя.
Скрит текст:
Като бях малка (може би на 7-8 години), най-добрата ми приятелка тогава купи на майка си подарък (не помня дали за Коледа, но беше за някакъв празник) розови дантелени гащи с дупка. Т.е. не знам как се нарича това, аз не ползвам такива неща - състоеше се основно от дантела. Тя ги беше видяла на някаква витрина и решила, че са страшно красиви. Не е било нещо скъпо, защото имахме само джобни тогава.

# 206
Не е необходимо да се лашкате в крайности, имате толкова много по средата.
И, да, не е необходимо да чакаме Коледа, за да правим добрини, от друга страна обаче това е период, в който социалните различия се изострят и болят по-силно.

# 207
Еднакво боли, когато нямаш какво да ядеш или нямаш покрив над главата си, независимо по кое време на годината е.

# 208
Когато някой ми подари ваучер за някакви хотели, 2-дневни почивки, СПА процедури или масаж, а дори и за магазин, леко се нервирам, защото това означава, че трябва да помня и спазвам срокове на валидност, да правя допълнителна организация (ако е ваучер за почивка) и т.н. И въобще цялото преживяване ми е като още едно нещо, което ме натоварва. Няколко пъти се е случвало да не успея да спазя срока и ваучерът да "изгори", което е много жалко, защото пари са се давали.

Пффф, на моя мъж бяха подарили, ползвахме го, хич не ни допадна дестинацията, изнервящо е, че трябва да ползваш нещо такова, което не ти е било в плановете, изобщо.....

# 209
Еднакво боли, когато нямаш какво да ядеш или нямаш покрив над главата си, независимо по кое време на годината е.
А аз си го представям различно. Едно е да спиш на улицата в лятна нощ, друго  - в декемврийска. И гладът е по-силен, когато си премръзнал.

Общи условия

Активация на акаунт