Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 652
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 495
Коментираше се, че има хора, които дори на гости не ядат.
Това не означава задължително, че не ядат от съмнения в хигиената на домакините.
По-вероятно е да спазват специфичен режим или просто да са по-злояди.

# 496
  • Melmak
Не ми се търси назад из страниците. Не ставаше дума за това.

# 497
Разбира се, че не съществува такова нещо като универсален подарък Simple Smile

За Коледа и аз, и М получихме парфюми. Моя даже няма да го отворя, след първата бременност съм много чувствителна на изкуствени миризми, след втората - още повече. Имам си един, който толерирам, ако се наложи да изляза някъде, макар че сега с бебето съвсем не ползвам. Той отвори своя, душна го и стана ясно, че не е неговия Simple Smile Между парфюмите и чашите тази година е почти тотал щета Simple Smile
Интересното е, че чашите ни ги подари мацка, която се кефи на Лего. Миналата година и тази ѝ подарихме малки комплекти, които може и да има вече, но съм сигурна, че поне интересът е нацелен и може да си ги сглоби сутринта с кафето. Още миналата година коментирахме с нея какво редим ние и какво сме си набелязали. Т.е. става ясно, че и ние харесваме. Но получаваме чаши Joy
Едни чаршафи, хубави, от читав магазин, стоят вече 5 години под леглото Simple Smile Защото не ни трябват. А ако някой ми подари кърпи ще се огледам дали не съм на кръщене.
Та не е до това колко адски много време и енергия се пилее покрай избор и купуване на подаръци. Докато чаках да родя в болницата поръчвах подаръци, понеже имаше 25% на Лего Simple Smile Колко пък време да ми трябва? За познатата с книгите - писах на дъщеря ѝ, отговори, поръчах. 10мин "работа". Хайде, 15 с опаковането. До желание е да зарадваш човека с нещо, което ще му допадне. Отбиването на номера води до отговори в тази тема Joy Често при добро желание пак не се получава, но винаги се вижда имало ли го е или не Simple Smile

Утре на гости ще дойде приятелка, която изрично ми писа, че е купила спонтанно нещо на детето. "Поредния боклук", както самата тя се изрази. Супер. Simple Smile

# 498
  • Down south
Тъкмо загледах новините и виждам, че 40% от населението в рамките на месец ще върне поне един коледен подарък. В това число влизам и аз. С повече от един.
Някаква голяма шоколадова композиция в кошница. Шоколад не ям.
Комплект от незнамсиколко дъски за рязане, всяка в различна форма.

# 499
Коментираше се, че има хора, които дори на гости не ядат.
Това не означава задължително, че не ядат от съмнения в хигиената на домакините.
По-вероятно е да спазват специфичен режим или просто да са по-злояди.
На мен ми се е случвало, макар и рядко да не опитам от храната или от напитките, точно поради причина - хигиена. Неприятно е, както за мен, така и предполагам за домакинята, но даа виждаш остатъци от храна и разни неща полепнали по чашите...ммм, мерси. Другото нещо, което ми се е случвало - тръгвайки да си наливам вода от оставената на масата бутилка, забелязвам как разни ,,водолази" се мотаят във водата. Еми..., ще си остана и жадна. Но това си е техният дом, с техните навици.
Последният подарък, който бих отчела за тотално неподходящ, а дори бих казала и обиден беше подарен на една моя колежка от друга наша колежка - бикини 😂😂😂, които очеизвадно бяха далече от нейния размер 😂😂😂.

# 500
Най-хубавите подаръци са от хора, които те познават или поне те слушат. Не трябва много за да разбереш какво харесва човек.. всичко останало е загуба на време и пари.

# 501
  • Melmak
Ние тази година не сме се събирали с никого, освен със свекърите и не сме имали купища подаръци. Аз искам да подаря на свекърите кафеавтомат. Закъснях и за Коледа не успях, поръчала съм го, ще дойде догодина. В темата за кафеавтоматите казаха, че не е добра идея да се купува такъв подарък, само да му слугуваш. Аз пък мисля, че го искат и за това.
Кърпи ми подари свеки след поредното ходене в Турция. Едни бели, баш като за кръщене. Падат пухчета от тях непрекъснато. Ползвам ги понякога, ще ги хвърля в някакъв етап като се поразпаднат.

# 502
  • Deutschland
С мъжа ми си подарихме нов автомобил, защото текущия се развали точно преди Коледа и няма шанс скоро да го оправим. Събрахме си спестявания, остатъка от заплатите и готово. Все пак за децата взехме настолни игри, по тяхно желание нови моливи за училище, по една плюшена играчка, коледни бисквити и това е. Отварям ФБ обаче и гледам една роднина купила на децата си телефони. Децата са на 3 и на 6. Това не мога да го проумея, ама всеки сам си преценЯ.

# 503
Всеки си знае възможностите и нуждите.
Аз не бих купила телефон на 3 годишно, но някой би. То аз и джуки никога не бих си напомпала, а виждаме че в България са почти стандарт.

# 504
  • Melmak
Всеки си знае възможностите и нуждите.
Аз не бих купила телефон на 3 годишно, но някой би. То аз и джуки никога не бих си напомпала, а виждаме че в България са почти стандарт.
Много си права. Тука ако 3 годишното ти няма телефон, а ти нямаш джуки, значи си бедна. Нещо изоставаш, не са както трябва нещата. Аз съм от тия “бедничките” и не се бода, а ще чукна 33 вече!

# 505
Има родители и родители. Моето дете е 3-ти клас и има Нокия с фенерче, която се ползва само като е някъде на лагер. Или вкъщи, ако го оставяме сам. В училище е забранено.
Има обаче родители, които от бебешка възраст връчват телефон/таблет, за да не се занимават. Редовно виждам бебета на около годинка или малки по-големшки, но все още в колички с телефон в ръце. Може и да не са лично техни телефоните, но все тая…
Аз примерно от години се разправям със свекърва ми, че детето ми не е нужно да гледа таблет, докато яде. Видяла някъде в чужбина, че децата на ресторант така ядат и хайде… Направо полудявам като се сетя, но така и не успях да го изкореня това.
Тъй че изобщо не се изненадвам. Много е жалко, ама много.

# 506
  • Пловдив
Оффф. И аз съм давала телефон в ресторант. Да се чуди човек как тъй са успели да ми порастнат децата. Недей да се формализираш толкова. Ако ти не даваш постоянно и ежедневно на детето таблет докато яде, а свекърва ти го прави да речем веднъж седмично - гарантирам ти, на детето ти нищо няма да му стане. Сега, ако живееш със свекърва си и го прави всеки ден - имаш проблем.

И децата ми винаги, винаги са имали достъп до таблети, телефони, собствени, персонални компютри от първи клас, като цяло доста мощни. Какво се очаква да стане от тях?

# 507
Най-тъпите подаръци са били от майка ми. Тя е от хората, които ще влязат в Кауфланд час преди да затвори на Коледа и ще ти купи козметичен комплект. И пак добре, ако е това. Историята помни суитчър за мен, който и на гаджето ми беше голям. Друга година - дантелено боди, също няколко размера по-голямо. Нарочно го прави/отказва да вкара грам мисъл и старание, и вече не приемам нищо от нея, дори и пари.

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 17:51 от Adalind

# 508
Янтра,

Всеки родител сам си решава.
Не мога да прогнозирам какви ще ти станат децата, но съм говорила достатъчно пъти с офталмолог по въпроса, детето ми е с наследствено предразположение към зрителни проблеми и го ограничавам съвсем умишлено, защото такава е лекарската препоръка. Аз съм с -6 диоптера и не искам и детето ми да е така, ако мога да огранича максимално рисковете - правя го. Свекърва ми много добре знае, но си прави оглушки и само ме дебне да отида в друга стая, за да му връчи таблет. Това ме дразни, че не зачита мнението ми като родител. Разбира се, че той гледа и ТВ и играе някакви игри на таблет, но съм му въвела лимит.
Зомбирането сред по-малките деца за мен е много тревожно и трябва максимално да се ограничава, но както писах - всеки родител сам си избира как да си гледа детето.
И аз съм давала телефон на моето в ресторант, но в последните години, след като стана над 7. Бебе на 10 месеца с телефон не ми е някак ОК.
Но всичко това е съвсем off topic, който иска да си подарява телефони на 3 годишни, да си го прави, живеем в свободна страна и това, че за мен лично е безумно - си остава лично мое мнение.
Аз съм си научила моето дете да обича книгите и четенето и това е един от най-желаните от него подаръци. И в интерес на истината, откакто се научи да чете сам, когато сме на ресторант той основно чете книга, а не зяпа телефони. Тъй че - може и това, но се изисква малко повече старание от страна на родителите да се събуди интерес към четенето и книгите.

# 509
  • Пловдив
Едното ми дете чете като изоглавено, редовно и по много, едно чете горе-долу и едно не отваря книга. Пък все аз ги възпитавам. Имат личния ми пример, че чета всеки ден и без книга не оставам. Радвай се, че детето ти чете, но не е съвсем само твоя заслуга, защото децата са различни и усвояват различни неща от нас.

Общи условия

Активация на акаунт