Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 652
  • 1 044
  •   1
Отговори
# 480
  • Пловдив
А майка ми казваше "всеки има нужда от хавлии, калъфки и чаршафи" и ги смяташе за идеален подарък по всеки повод.

Всъщност не видях абсолютно нищо, което да се харесва от всички в темата. Винаги има нещо, което се харесва от много, но за няколко човека е нелепо. В тази тема разбрах, че неща, които съм избирала внимателно с любов са абсолютно тъпи и че може и да са възприети дори като подигравка. Така че няма универсален подарък и никога не може да се стигне до консенсус.

# 481
  • Melmak
Е, универсален подарък няма, разбира се! Нали за това подбираме. Като знаем, че някоя дама не е цветарка, не ѝ подаряваме саксийно цвете. Пример просто.

Иначе и аз мисля, че хората са капризни. По-рано в темата коментирахме домашно приготвените неща. Днес един приятел дойде да ни свърши услуга. Почерпих го с баница, правена от мен и мъфини от свекърва ми. За мен това са нормални почерпки, за него също. За друг ще е обидно, понеже не е гледал дали съм близала лъжицата.

# 482
За мен най-хубавият подарък е парфюм. Имам приятелка, на която й става много зле от миризми, за нея парфюмите са най-ужасното нещо

# 483
  • София
Парфюмите са супер сложно нещо. Аз съм маниак на тема парфюми и ако някой иска да ми подари, трябва да му кажа много точно какво искам, защото иначе ще замине в Размените.

# 484
В някакъв момент се вманиачих на тема парфюми и имам доста. Не съм ги броила, но мисля, че са към 70-80. Няма как всички да ми харесват еднакво, но ми е удоволствие да откривам нови миризми, различни от оня тип миризми, които съм носила много години. Вкусът ми се разви. Имам много малко парфюми, които действително не понасям.

# 485
  • София /Абсурдистан
Деликатно нещо са парфюмите. Много е индивидуално възприятието на аромата и аз не рискувам с тях.

# 486
  • Пловдив
Всъщност не видях абсолютно нищо, което да се харесва от всички в темата. Винаги има нещо, което се харесва от много, но за няколко човека е нелепо. В тази тема разбрах, че неща, които съм избирала внимателно с любов са абсолютно тъпи и че може и да са възприети дори като подигравка. Така че няма универсален подарък и никога не може да се стигне до консенсус.
Май повечето стигнахме до същия извод. Grinning

# 487
  • София /Абсурдистан
Предполага се, че познаваш този, на когото подаряваш и знаеш какво харесва.

# 488
Аз имам мигрена и едно от нещата, които много ми влияят, са миризмите, било то приятни или не толкова. Като започнат да ми бутат тестерчета в носа, направо… Ако пък е в съчетание с топло място (ей сега както вътре е сравнително топло, а ние влизаме със зимни якета), считайте, че за пет минути съм цъфнала.

Всеки човек има различни вкусове и нещо, което аз намирам за страхотен подарък, за друг е боклук. Затова винаги питам кой какво иска. Аз също си казвам. Не обичам изненади, защото рядко ми допадат, а после се чудя какво да ги правя. Ако все пак получа някоя ‘изненада’, търся на кого да я дам, като направо си казвам, че съм получила това и това, но няма да го ползвам, дали другият проявява интерес да му го дам. Така и с разни подаръци на сина ми постъпвам - синът ми от малък знае точно коя играчка, книга, вещ иска и не приема други неща.

# 489
  • По света и у нас
И аз бих се ядосала ако някой ми подари гадни чаршафи. Полиестер видя ли и започвам да стрелям. Все едно да ми подариш боклук. Отделно нито знаеш какъв ми е размера на леглото, какви цветове харесвам, какви са ми тоновете у нас.

Хавлия съм получавала от зет ми и така се скандализирах, идеше ми да го убия.
Беше ужасна, полиестерна, плюшена бяла на розови точки, до под коляното, която те прави на тантуресто мече... (даваха ги като подарък към парфюма, който той беше купил за мен).

Абе по-добре нищо да не ми се подарява. Получавам нерви само като се сетя за тая просташка хавлия!!! Той не беше виновен човека, магазина е виновен, че подарява просташки хавлии, но да беше дал хавлията на някой друг, как може да не знае, че такова никога няма да облека!!!

Последна редакция: пн, 29 дек 2025, 20:04 от PriMadonna

# 490
О, да. Разбирам, че всеки си има вкусове и предпочитания, но чаршафи с полиестер трябва да е подсъдно 😀

# 491
Иначе и аз мисля, че хората са капризни. По-рано в темата коментирахме домашно приготвените неща. Днес един приятел дойде да ни свърши услуга. Почерпих го с баница, правена от мен и мъфини от свекърва ми. За мен това са нормални почерпки, за него също. За друг ще е обидно, понеже не е гледал дали съм близала лъжицата.
Коментираше се домашно приготвена храна, но в съвсем различни ситуации.

Хавлия съм получавала от зет ми и така се скандализирах, идеше ми да го убия.
Беше ужасна, полиестерна, плюшена бяла на розови точки, до под коляното, която те прави на тантуресто мече... (даваха ги като подарък към парфюма, който той беше купил за мен).
Т.е., подарил ти е парфюм. Не питам дали ти е харесал парфюма.

Изкушавам се да покажа темата на ММ, който ме смята за капризна . Или поне избрани мнения.Simple Smile

# 492
  • Melmak
Коментираше се, че има хора, които дори на гости не ядат.

# 493
Те някои мнения са за психиатър направо.

# 494
  • София
Да, всъщност е подарил парфюм... И не се е сетил да не даде и "обидната", безплатна притурка - хавлия😂

Общи условия

Активация на акаунт