Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 186
  • 1 043
  •   2
Отговори
# 600
Икони, харесвам и имаме, дори много.

Въпросът е, че за млада жена на 20+, икона за рожден ден не е подходящ подарък. Особено в контекста на подаряваното попринцип...
Ароматизатор, свещ.. какви са тези небивалици 😅 да ми беше подарила витамини, поне щях да си ги изпия 🤷🏻‍♀️ 🙂

Нека постът ми да е грозен, Мери! Гледай ти бъдеш красива 😉

# 601
  • на Мелмак
Децата ми подаряват чаши, аз много обичам.
Подаряват ми също спомени-снимки, на които сме заедно някъде с мило послание.
Иначе таз годишните подаръци са изядени, изпити, козметиката е в ръцете на щерката, тя обича да маже и всичко си ползва с кеф.
Не съм по темата, но нямам подарък за "в коша".
Ето, сега свекърва ми има повод, ще ѝ дадем пари. Тя обича така, ще ходи, ще си вземе каквото си хареса, а тя е сврака и после ще се хвали на всички с това. Така всички сме щастливи.

# 602
  • Пловдив
Цитат
В България подаръците май са с демонстративна цел, а не просто жест на внимание и уважение.
Ех, тая лоша, лоша, глупава, недодялана България! Когато не одобряваме нещо, то е "в България", а останалите 90% от темата са от Нова Зеландия. (Или от стара Зеландия.)

# 603
  • София
Всъщност ти харесваш икони, обичаш, имаш... И се сърдиш, че някой е обърнал внимание и ти прави подарък, вероятно мислейки, че ще ти хареса и ще те зарадва, за кръглата ти годишнина, да те закриля в бъдещият ти зрял живот?

# 604
И изобщо - аз бих призовала да не се изхвърлят вещи просто ей така, освен, ако не са някакви развалени като стара козметика.
Гадни чаршафи, дрехи, изобщо всякакъв текстил - има си места, на които приемат такива работи. Например в H&M приемат за рециклиране.
Стъкло, хартия, пластмаса, метал се рециклират също се рециклират.
Ненужна козметика може да се подари или дори да се продаде в разни групи. Имам една приятелка, която е с ограничени възможности и ако нещо козметично не ми е ОК, пазя ѝ го, тя не живее в моя град, но когато дойде си тръгва с купища неща. Подарявам и на майка ми и нейни приятелки вещи, които на мен не са ми ОК.

# 605
  • Другата България
А, аз не държа да съм красива.
Но пък много държа да съм грамотна. Blush

Като казахте злато - аз имам грях към семейното такова. Продадох халките на нашите да си платя семестъра и общежитието.
Не е грях, та златото открай време е И за това, т.е. не само да се носи като бижу. Да помогне на някой от същото това семейство в моменти на голямо закъсване. И не си го изпила и изяла в крайна сметка. Каква полза от семейното злато, ако само ще се подмята кутийка реликви от човек на човек, а междувременно в други отношения фамилията затъва и се разорява, примерно? Изобщо не си го слагай на сърце.
Същото мисля.
И в тази връзка и за мен златото е подходящ подарък.
А и не заема много място. Blush

# 606
Всъщност ти харесваш икони, обичаш, имаш... И се сърдиш, че някой е обърнал внимание и ти прави подарък, вероятно мислейки, че ще ти хареса и ще те зарадва, за кръглата ти годишнина, да те закриля в бъдещият ти зрял живот?
Не е за кръгла годишнина. А и точно тази персона не иска изобщо да бъда закриляна и пазена. Господ ми е свидетел, зная защо го казвам! 🙂
У дома имаме икони. На никого от нас не са били падрявани за личен празник, а за ново жилище. За тогава е било.
Просто беше начин да бъда обезличена за призника ми. Всъщност, братовчедките ми тълкуват нещата така. Намирам логика. А и, персоната пред тях злослови, те се по-запознати 😉
За кръглата ми годишнина - 30, когато е имало разговор, женицата предложила да ми подарят пижама, а не злато, както е било първоначалното предложение. Пижама, за юбилей 😅

# 607
  • София
Извинявай, прочетох 20, а то било 20+...
А сега братовчедките как го тълкували..
Ти почувства ли се обезличена😂😂😂
Много се вторачвате и втелясвате, прекалено насериозно ги взимате нещата... И като отношение и като важност на някакъв подарък.
Но това с църквите и крайпътните параклиси, за нежелани икони ми се вижда чудесно решение...

Таз жена колко ви е близка, че да трябва да ти подарява злато, за 30 годишнина? И какво и е на пижамата... И какво толкова като ставаш на 30.... Това далеч не е от приетите за важни кръгли годишнини... Особено за хора извън най-близките ти роднини...

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 14:21 от Angel_Dust

# 608
Иконите може да се дарят в църква, вместо да ги изхвърлите…

# 609
Извинявай, прочетох 29, а то било 20+...
А сега братовчедките как го тълкували..
Ти почувства ли се обезличена😂😂😂
Много се вторачвате и втелясвате, прекалено насериозно ги взимате нещата...
Но това с църквите и крайпътните параклиси, за нежелани икони ми се вижда чудесно решение...
С братовчедките сме близки и сме кръвни роднини. Нормално е да ни стане гадно, ако чуем някой да коментира една от нас. 🙂
Не се почувствах обезличена. Опитите и са плости, но и непрестанни. Почувствах се кофти, че най-близкият ми роднина е паднал толкова с такова нещо за жена. Успокоява ме, че очите му се отвориха. А още по-зле се почувствах, че я защитавах там, където тя ме е плюла. Та, подаръците й, са неизказани думи. И повод да пиша в тази тема, разбира се. 😅

Мис Бейби, никакви икони не съм хвърляла. 🙂

# 610
  • София
Направо паднах, като прочетох, че златото попада в графа "тъп и безболезнен подарък" и то защото не се носели златни бижута като циганките 😐😐. Явно някои дами не са наясно, че златото е доста сигурна инвестиция и е 50 пъти по-добър подарък от чанта, телефон или парфюм.

# 611
  • София
Още повече като си я знаеш, махваш с ръка, посрещаш с усмивка и продължаваш натам, каквото прави за нея си е, ти защо й правиш кефа да се връзваш и товариш?

🥴Това със златото и циганките даже няма да го коментирам, то е показателно само за получаващия... И то точно тази част от коментара с модерното и циганките... Иначе всеки има право да не харесва бижута.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 14:31 от Angel_Dust

# 612
Определено си мъдра и права. 🌹
Между другото, съпругът ми ме съветва точно това. Често в отговор отвръщам:
 "На моите години и ти не си бил с така хладен ум, както сега на над 40, помъдрял!".

# 613
Мда и аз научих тук че само циганките носят злато 😂😂😂

# 614
Само един случай зная, при който със сигурност подаряващият е искал наистина да уязви този, на когото подарява. И това беше тук, във форума преди години, популярна съфорумка(отдавна не пише) специално попита какъв подарък да направи, че да е буквално "едно нищо". И изборът беше "сертификат за звезда" или нещо подобно.
В останалите случаи, особено от близки хора, много се надявам, че нежеланите подаръци, които получавате са от недоразумение, недооценяване, липса на вкус, но не и от лошотия.

Общи условия

Активация на акаунт