Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 186
  • 1 043
  •   2
Отговори
# 585
  • София
Някои схванаха, че не е в сумата дадена за подарък, а в отношението, тук спирам с коментарите по темата Wink

Не някои, а всички схванахме, че отношението се изчислява според сумата. Във формулата се слага и телефона на подаряващия - ако е айфон, отношението трябва да се засвидетелства с по-голяма сума, отколкото с някое просто шаоми Simple Smile
Спирам и аз.

# 586
  • София
Flip, едно си баба знаела, едно си баба баела са коментарите от теб, прочети ми предните коментари и тогава си прави изводи. А с просто шауми съм аз, няма да пиша трети път защо съм го споменала Wink

# 587
Стига де, според моята свекърва подарък се подарява на чуждото, да не се разсърди, значи не те има за чужда,  ,,на твоето и нищо да не дадеш, няма да се разсърди".

# 588
Като казахте злато - аз имам грях към семейното такова. Продадох халките на нашите да си платя семестъра и общежитието. С благословията на баща ми, разбира се, та един вид ми ги е подарил. То и без туй бракът им беше голям провал, изчистихме лошата енергия като ги разкарахме Joy

На баба ми халката ще си запазя, отвътре е гравирано името на дядо ми и датата на сватбата. Само тя е имала халка, за липсата на негова не помня причината - нямали са средства или друго.

# 589
Дано не ви досади от мен,но забравих да се похваля. Дъщеря ми е на 11 и често ми купува подаръци. Получи 100 лв за празниците и един ден се прибра със голяма статуя на момиче с агънце и магнит картичка за Рождество Христово опаковани в хубава кутия ...Милата ми тя:heart:. Сина ми последно ми подари едно мушкато преди 6 години,което мъжа ми присади в по-голяма саксия и загина. Понякога се шегувам и го питам,няма ли картичка или цвете за мама. Казва,че няма пари,но не е така. Обичам ги и двамата,но тя мисли повече за мен. Вие дами получавате ли подаръци от децата си?

# 590
Това не е грях, по-добре ли е да къташ златото, а да прекъснеш образованието?

# 591
Към вещи няма как да се има грях. Аз се чудя как да пробутам едни златни пръстени с рубини, които са доста old fashion, но съм сигурна, че майка ми ще се обиди, ако ги продам, защото са ми подарък от нея. Затова си седят в една кутия, не ги нося вече, че имам проблеми с ръцете и не ми понасят. Но ако ми трябват спешно пари и нямам откъде да взема - няма да се поколебая да ги продам.

Аз получавам картички и някакви неща, които са изработвали в училище от детето ми. Но той сам така да се сети - досега не се е случвало. Но той още няма и джобни, на 9 е, ще го видя по-нататък.

# 592
  • FRANCE
А сетих се за странен подарък. Значи от един госпидин, били сме гаджета преди 30г. Наскоро се засекохме и си пием питиета понякога . Нищо личното ногава съм била тинейджърка и сега всеки си е устроил живота. Та преди 2г ми подарява подарък за рд. Икона. На св Петър , щото той е Петър Joy. Бях е замотала някъде и наскоро я открих. Иначе е добре направено, но няма начин. Икони мятат ли  се в кофа?

# 593
  • Пловдив
Колкото и да прави впечатление разликата между крем за ръце и злато, не напразно горе питаха другите възрастни деца ли са и на тая свекърва. Искаш, не искаш, нормално е синът да и е по-важен, а с последващото описание наистина звучи като да е по един подарък злато за семейство. Има хора, които с подаръка волно или неволно показват пренебрежение, и аз бих се обидила на показано такова, обаче подробностите за айфоните и квалификациите за свекървата не звучат добре - не печелиш с тях аудиторията.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 13:31 от Магдена

# 594
  • София
Като казахте злато - аз имам грях към семейното такова. Продадох халките на нашите да си платя семестъра и общежитието.

Не е грях, та златото открай време е И за това, т.е. не само да се носи като бижу. Да помогне на някой от същото това семейство в моменти на голямо закъсване. И не си го изпила и изяла в крайна сметка. Каква полза от семейното злато, ако само ще се подмята кутийка реликви от човек на човек, а междувременно в други отношения фамилията затъва и се разорява, примерно? Изобщо не си го слагай на сърце.

# 595
  • София
Ти всъщност самата не наблегна на отношение...
Натъртваш, че за другите имало скъпи подаръци, само за теб тъп, миризлив крем, а са хора с възможности... Кремът всъщност бил скъп и хубав, но на теб не ти допада, защото на другите има златни монети... Но иначе ако имало и чаша към него, щяло да е супер... Изобщо според мен дискусията не се завъртя към общо оплюване на свекървата и не ти хареса... Хем било въпрос на отношение, хем говориш за стойност...
Така или иначе ние не ви знаем цялостните отношения, нито нейното към теб, нито твоето към нея/тях... Нито кой от вас какво възпитание има, нито как точно е поднесен подаръка, нито дали са си имали приказка с мъжът ти защо подаряват златна монета... И тн и тн... Ти също не казваш какво си й поднесла конкретно на нея... Има мн питанки и едно такова пуснато в нищото тя ми подари крем, а на мъжът и сина си подари злато, всъщност си звучи като меркантилно оплакване. Стига с крема...

Megan - като беше малък купувахме заедно нещо за тати с детето, а те с баща си нещо за мен, дребничко, което да си ни подари той... Или нещо там да ни нарисува, направи... Още не печели пари, така че сега му давам някакви да ни купи по нещо за празници, ако няма идеи му давам идеи какво... Колкото да се учи... Като почне да си печели парите, ще очаквам подаръци, според възможностите му.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 13:34 от Angel_Dust

# 596
А сетих се за странен подарък. Значи от един госпидин, били сме гаджета преди 30г. Наскоро се засекохме и си пием питиета понякога . Нищо личното ногава съм била тинейджърка и сега всеки си е устроил живота. Та преди 2г ми подарява подарък за рд. Икона. На св Петър , щото той е Петър Joy. Бях е замотала някъде и наскоро я открих. Иначе е добре направено, но няма начин. Икони мятат ли  се в кофа?
Вече не се чувствам сама! 😂😂😂

# 597
  • Другата България
Всеки разбира подаръка по различен начин. Със семейството ми си правим скъпи подаръци, с приятелките ми - символични. Да ми подарят крем за лице, който и бездруго си купувам - това за мен не е подарък.
Скрит текст:
Почти на всеки парфюм се радвам, въпреки, че имам много. Трудно мога да харесам чанта или портмоне, например. Това са неща, които купувам сама и имам някакви изисквания, които друг едва ли знае. С мм си купувахме подаръци като излизахме заедно и си избирахме. Обикновено си набелязвах нещо и го водех да го купи. Той си избираше лесно, не обичаше да се мотае по магазини.
А за мен точно това е подарък.
И не само крем за лице, ръце, тяло, парфюм или каквото и да е друго, което подаряващия знае, че ползвам и харесвам. Винаги съм предпочитала такива подаръци, които с удоволствие ще използвам, вместо после или да преподаря, изхвърля, или пък навра в някой шкаф, докато им дойде реда за предходните две споменати.
Така и аз съм доволна, и подаряващия също - да виждаш и знаеш, че подаръкът ти се ползва и е харесван. Практичен човек съм, напоследък се опитвам да съм минималист, избягвам да се затрупвам с вещи, от една страна заради ЕГН-то, от друга - финансовата част не е за пренебрегване когато трябва да вземеш решение какво да подариш и ти самия, и на кого. Отдавна в семейството купуваме който каквото има нужда, и най-вече - когато. И дори на Коледа синът ми да получи символично само едни Коледни чорапи той знае, че през ноември получи в пъти по-практичен, функционален и най-вече - желан подарък, просто използвах момента, в който имаше нужда. Така е и с останалите ми близки. Това са хората, на които подарявам, кръгът ми е тесен, но пък от доста време методът е успешен, и няма недоволни.
Сега, аз Jane я разбирам.
За мен е важен жеста и старанието, което си личи по вида подарък.

На мен, жената на най-близкият ми роднина ми подари за 20+ мой рожден ден икона... като тя самата не е влизала в църква (за разлика от мен), ако не е било на кръщенета или сватби. Подарявала ми е ароматизатор, свещ. Това вече може би за 31 или 32 ми рожден ден. И е такива нелепици. Даже смятам, за следващият ми рожден ден на й поръчам да ми купи кандило 😅😅 да съчетая нещата - икона, свеж и кандило. 🤪
А въпросната е такова парвеню... така се вълнува от марки и всякакви к*урвоенсърки. Боцка си мутрата яко - сигурно само по врата си няма боцкано. 🤦🏻‍♀️ Мъжа й му държи края, не е от нямане, в никакъв случай. 😅😅😅 жената си демонтрира отношение. А аз подарявам скъпа кометика, парфюми, спирали (такава в България още нямаше), дрехи (марка, която отново у нас няма и още, и още), ваучери за напудрени магазини и от този род. Винаги се е харесвало! И се е носело. Аз явно умея до улучвам вкусовете на хората и по други дарявани съм забелязала. (Дори ми зъвят да ме питат "от къде е", за да купят на някого.)
И на среща получавам подарък като за "леля ти" 🙂 извинявай. Тя е по-голяма от мен. Значи трябва и аз да й подарявам - тамян, въгленчета за него, църковен календар и т.н. 🤭
Много грозен пост.

# 598
  • Пловдив
Аз сега се сещам, че не знам къде са на моите родители златните бижута. Не е ставало и дума с брат ми. Предполагам, че са си там, където си бяха, де, но не се бях замисляла. Но да, ако бях имала финансови проблеми (имала съм, но тип "от заплата до заплата", слава богу), сигурно щях отдавна да съм се сетила. Наистина те имат И такава функция. Да не се налага да опираме до тях, но имат.

# 599
Иконите и другото каквото не харесвате го оставяйте в някоя църква,  намират им ползватели.

Общи условия

Активация на акаунт