Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 071
  • 1 043
  •   2
Отговори
# 645
Брачната ми халка е от преди 10 години, вече 11та, и е смесица от бяло, жълто и розово злато, с камъни. Не питайте, на 24 бях... 😅🫣
 Преди 2 седмици ни щукна да сменим този цирк с обикновенни, ама абсолютно обикновенни, а тези да си запазим като символ на първите 10 години от брака ни. Та, и смесици се правят, да. 🙂

# 646
Да, съотношението цена “продава” и цена “купува” е доста кофти.
Аз лично съм продавала в заложна къща злато, ми смешно ниска беше сумата, при положение, че беше синджир с кръст,  добра изработка - на Алтънбаш. Просто обаче не се носеше.

# 647
  • Пловдив
Златото е ценно, но бижута и инвестиционно злато са две много различни неща. Вижте колко е грам злато 14 карата в ателие под формата на бижу. И вижте на колко изкупуват в момента? Дооооста е неизгодно.
Е да де, ама когато са ни купували злато примерно през 80-тте е било много по-евтино. Аз например в момента нося руско злато, купувано от Съюза.

Добре, това е за старо злато, купувано преди сума години. Ама сега отиваш в ателието, купуваш на 200+ лв за грам, подаряваш и си мислиш, че голяма ценност си дал/а. А получателят като иска да го продаде, ще го купят на 100 и малко лв за грам. Загуба от всякъде…
Като гледам тенденциите как се качва цената на златото от години - купуваш сега, я се носи, я не се носи, и след 10 години е на печалба.

# 648
  • Melmak
За да е на печалба, трябва да е наистина някакво количество. Предпочитам ако ми се подари подарък да е носим. Ако ще е за да е инвестиция, има инвестиционно злато. Всъщност предпочитам такова, даже много бих се радвала. А не на някакви грозни бижута, които подмятам в шкафа.

# 649
  • Пловдив
Няма значение, пак ще си на печалба.

# 650
Злато отдавна не съм получавала, с приятелки си подаряваме сребро, включително и висулки за гривните и колиетата. Имам едни перли от баба ми, повече са ми сантимент. Намират се обаче и пръстени на майка ми, от ония златните с червения камък, знаете ги. Давате ми идеи Joy

За мен е много важен обаче дизайнът. Това ще бъде проблем някой ден с годежния пръстен, щото ще искам да участвам активно в избора.
Затова съжалявам и за халките на нашите, понеже не бяха обичайните, а с интересна изработка.

# 651
  • Melmak
Няма значение, пак ще си на печалба.

Моля ти се, с тоя един грам злато ще се видя у пара̀!

# 652
  • Пловдив
Идеята е да съчетае носимост и инвестиция.
Ясно, че в тоя случай част от печалбата се губи. Плащаш си я за носимостта. Wink

# 653
  • Melmak
Ми то няма носимост!

# 654
  • Пловдив
Е, когато няма - няма. Рискове на подаръка. Така и така е купен, остава инвестиционната част, колкото, толкова.

______

Някой е разбрал невероятно буквално "не се смесват метали". Не се поставят една до друга видимо различни сплави, айде така да го преформулираме.

# 655
Някой е разбрал невероятно буквално "не се смесват метали". Не се поставят една до друга видимо различни сплави, айде така да го преформулираме.
Предполагам, че е към мен това. Разбрах го като носене на бяло и жълто в комбинация, без значение дали комбинацията е в едно бижу или в бижутата, които съм сложила заедно. Сега ми харесва. Дали е модерно и откога, не знам. Преди години обаче се смяташе за лош вкус.

# 656
Не си нося халката, годежен нямам, защото не исках. Не дадохме баснословна сума за халките, тъй че не ми пречи, че си седят в шкафа. Но специално ги взехме неизбелено бяло злато, за да мога да я нося, с каквото дойде, ако ги сложим за повод.

Ииии хич въобще изобщо не ми се е отщяло да подарявам. Напротив Simple Smile Вирвам си носа, че слушам хората. Подарявала съм повечето изброени тъпи неща, но на конкретни хора и знам, че не са ги засилили в кофата. Не бих подарила едно и също на всички, защото не всички имат нужда и харесват едно и също. Подарявам чорапи, на който обича чорапи и туби за каноли, на който иска да се научи да прави. Не обратното Simple Smile Козметика на приятелките си с чувствителна кожа не подарявам, нито чугунена тенджера на тези, които не се завъртат в кухнята.

# 657
  • Пловдив
Да си поговорим за старомодността на златото. Помните ли обиците треперушки? През 80-тте момиченцата носеха два модела обици - треперушки или кошнички, не си спомням друг вид. Тук-таме по някой руски модел. Моите треперушки някъде през 90-тте ги претопих на много по-модерните халки, моите бяха много актуални, с нещо като резба, шик работа. Баба обаче си носеше треперушките. Няколко години преди да почине, аз вече имах 7-8 дупки по ушите в гимназията баба ме помоли да си сменим един чифт обици. И получи от мен малки средбърни халки, и ми сложи в една кутийка треперушките. Минали са повече от 25 години от тогава и наскоро рових в шкафовете. И намирам на баба треперушките! Дали не му ударих един рев и сега не нося треперушки, а? Никой няма такива! Аз съм трендсетър!

# 658
Янтра, и аз имах треперушки и ги разтопих, за да направя едни сърчица на винт, които отдавна не нося. И много ме е яд на мене си за треперушките!

# 659
  • Пловдив
Янтра, и аз имах треперушки и ги разтопих, за да направя едни сърчица на винт, които отдавна не нося. И много ме е яд на мене си за треперушките!
И аз бе, и аз! Добре, че е било бабчето. Едва ли е мислела за мода и актуалност на модела, изобщо. Просто искаше да ми даде нещо златно, от нея. Познаваше си ме добре и съвсем ясно е предполагала, че до година-две ще го претопя и ще си направя нещо друго. Но някак тия обеци оцеляха и сега никой няма такива. И изобщо не се интересувам смята ли ги някой за актуални, аз ги смятам и ги нося. Нося истински винтидж обици, на 45+ години.

Общи условия

Активация на акаунт