Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 46 071
  • 1 043
  •   2
Отговори
# 630
Прочетох, че икона е безполезно, ако подаряващия не влиза в църква, а получаващият да... а ако беше обратното щеше да каже, че е нелепо, защото не мисли за вкуса на получаващия.
От тази тема да ти се отще да подаряваш каквото и да е било.

# 631
  • Melmak
За златото - аз лично нося. Не съм циганка, но разбирам, че бубулина има предвид някакви кичозни неща, които циганките носят, казано като олицетворение.

В моя случай да получа малък пръстен, подобен на детски, е тъп подарък. И то по ред причини:
- не мога да го нося
- ако реша да го разширявам, ще ми вземат пари, колкото пръстена струва
- самият пръстен е страшно тънък и дори да може да се разшири, ще се впива в пръста.
Дори не коментирам дизайна какъв е и що е. Само тези три точки. Нито ще се разправям да харча пари, за да го направя уж да става за носене, нито ще се занимавам.

Златото е ценно, но бижута и инвестиционно злато са две много различни неща. Вижте колко е грам злато 14 карата в ателие под формата на бижу. И вижте на колко изкупуват в момента? Дооооста е неизгодно.

# 632
  • Сан Франциско
Аз пък сега разбирам, че без да знам - явно съм издигнала циганейшъна на едно цяло ново ниво. Не само, че нося злато, ами и смесвам металите. Годежният ми пръстен е от платина, сватбената халка е от бяло злато, обиците ми са сребърни (тях не ги сменям често), а в момента съм си сложила и тънко колие от жълто злато. Ама, чета разни световни фешън каки, които казват, че не само е красиво да се смесват металите, ами и че халката и годежният пръстен не се броят, защото са “постоянни” и обикновено един върху друг…демек мога да хвърля и часовник от розово злато към горните четири и пак да съм хубава. Стига да не е окичване с едно кило…каквито и да са метали. “Правилото на три!”

За мен най-несполучливият (не мога да го нарека тъп) подарък беше парфюм от сравнително нова приятелка, която наистина искаше да ме зарадва…и МЕ, защото оцених усилието. Хората около мен знаят, че обичам парфюми и имам прилична колекция. Тя не ползва и не разбира, та отишла в парфюмерията и питала и се съветвала и накрая избрала и купила един от няколко по тяхна препоръка, ама как е нацелила точно този, който е събрал всичките нотки, които не обичам - и досега се чудя. Благодарих й и в последствие съм вмъквала в разговори кои са ми любими…дано да е запомнила, ако реши пак да ме изненадва. А този го дадох на дъщеря ми, която се разтапя от кеф като го помирише.

Последна редакция: пт, 02 яну 2026, 15:49 от Etereia

# 633
Буболина73, това '73 в ника ти набор ли е?
Силно се надявам да не е набор.
И да е много, много млада потребителката.
По нейни думи, през 90-те е носила бижута. Т.е., едва ли е още много млада сега.

Е, набора не е от голямо значение за предпочитанията, които човек има.
И с това не мога да се съглася, но и за друго попитах за набора.

Харесвам и нося злато, но чак да съм накичена - не. Чифт дискретни обеци, верижка с малко медальонче на врата и един пръстен. Толкова. По повод слагам по-обемни обеци.
Снощи спонтанно ми хрумна, че искам бледо розови перли. Ако до годишнината от сватбата ни още искам, ще кажа на ММ.

# 634
Набора е, на 53 съм.

# 635
На 53, а манталитета на 93.

# 636
  • Враца
....
От тази тема да ти се отще да подаряваш каквото и да е било.

На мен - не.
Радвам се, че нямам такива близки хора в обкръжението си.
Като цяло съм изумена, ама вече взе да ми става смешно..
Какви претенции, какви изисквания.. с две думи - какви глупости се пишат.

# 637
  • Пловдив
Значи. Аз по принцип също съм израснала с правилото, че цветове на метали не се смесват (състава на око не могат да го изследват, т.е. сребро, бяло злато и бяла неръждаема стомана може Wink). Сега взех относително внимателно да го нарушавам. Но още около 1990 г. си бях купила от стария соц магазин на "Минералсувенир" до Халите, където по принцип се продаваха не скъпи, тоест не златни, но все пак свестни бижута, обици, мисля, че точно от неръждаема стомана бяха, които се състояха от бяла и жълта висулка. Та оттогава знам, че ако смесването е в едно и също бижу, може. Wink Демек, дизайнерът така го е решил.

Злато нося и аз като циганките. И жълти тенекии също.

# 638
Не съм писала, че икона е безполезен подърък. Писах обаче, че е неподходящ за млада жена в 20те си години - просто не помня точно, на 26 ли бях... 🤔 затова пиша 20+. 🤷🏻‍♀️🙂

Нали темата е за да обсъдим нещо, което не ни се е понравило? 🙂

Е, не ми се понрави, че човек, който прави лошотии, подарява икона. Най-вече, че не е уместен подарък за млада жена. Това е 🙂 въртете ме, сучете ме, пак така ще мисля - единствено ще ви пожелая, съдбата никога да не пресича пътят ви с такъв "човек". Особено на ваш близък. Това е 🫠🫡

# 639
Само да подметна, че жълтото злато е абсолютен тренд сред младите в Западна Европа от поне година насам.

# 640
Т.е. или вчера, или днес имаш РД?

Не се смесват метали, но нали самия материал, от който са произведени бижутата е реално сплав от метали. Има доста успешни комбинации, поне за моя вкус. Златото затопля среброто, среброто пък омекотява оригиналния жълт блясък на златото.

# 641
  • София
Ми последните години си е тренд да се смесват металите... За комбинации от бяло, жълто и розово злато да не говорим...

# 642
  • Пловдив
Златото е ценно, но бижута и инвестиционно злато са две много различни неща. Вижте колко е грам злато 14 карата в ателие под формата на бижу. И вижте на колко изкупуват в момента? Дооооста е неизгодно.
Е да де, ама когато са ни купували злато примерно през 80-тте е било много по-евтино. Аз например в момента нося руско злато, купувано от Съюза.

# 643
  • Melmak
Е да де, ама когато са ни купували злато примерно през 80-тте е било много по-евтино. Аз например в момента нося руско злато, купувано от Съюза.

Добре, това е за старо злато, купувано преди сума години. Ама сега отиваш в ателието, купуваш на 200+ лв за грам, подаряваш и си мислиш, че голяма ценност си дал/а. А получателят като иска да го продаде, ще го купят на 100 и малко лв за грам. Загуба от всякъде…

# 644
  • София
Ами подаряваш с касова бележка и няма загуба... Но след 5години и като бижутерско ще е с печалба.

Общи условия

Активация на акаунт