Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 825
  • 1 043
  •   4
Отговори
# 750
  • София
ЧНГ! Дано през тази година имаме все по-малко поводи да пишем тук.
Аз съм от лошите подаряващи - все закъснявам с купуването на подаръци, а не искам отбиване на номера. Ей го, сега чакам "коледния" подарък за детето на колежката ми. За неговия ИД (Никола) пак закъснях, макар и само Simple Smile няколко дни. Не че уважавам хората, обаче...организацията ми е все такава дори на 55.
С ММ си даваме пари или аз го питам дали иска нещо конкретно, което съм измислила. Ако не - няма драма.
И както съм писала много пъти - имаме общи разходи, не точно общ бюджет.
Цитатът от Бриджит Джоунс за подаръците:
Скрит текст:
Ужасявам се от размяната на подаръци с приятели, тъй като за разлика от семейството, няма начин да разбереш предварително кой ще дава и кой няма да дава и дали подаръците ще са просто символични знаци на обич или истински подаръци, тъй че всичко се превръща в гадно разменяне на котки в чувал. Преди 2 години купих на Магда прекрасна обица от „Дини Хол“, с което страшно я притесних и я накарах да се чувства крайно нещастна, защото тя не беше ми купила нищо. Затова миналата година не й купих нищо, а тя ме закла със скъпо шишенце „Коко Шанел“. Тази година й купих огромна бутилка шафранено масло и изкуствено архаизирана телена сапунерка, а тя започна да ломоти очевадни лъжи как още не била приключила с коледното си пазаруване. Миналата година Шарън ми подари шише с шампоан за вана във формата на дядо Коледа, тъй че снощи й връчих екстракт от водорасли за кожата на тялото и гел за душ, а тя ме дари с дамска чанта.
Уф. Защо не може Коледа да бъде без подаръци? Толкова е тъпо, всички се изтощават и отчаяно хвърлят последните си пари за безсмислени подаръчета, които никой не иска: те вече не са знаци за обич, а натоварени с подтекст решения на проблеми.......
Но щом правителството, религиозните органи, родителите, традицията и т. н. настояват данъкът Коледен подарък да съсипва всичко, защо не накарат всички да отидат и да изхарчат по 500 лири за себе си, а после да разпределят покупките между роднини и приятели, които да им ги увият и дадат, вместо този тормоз по отгадаване на предпочитания?

Последна редакция: пн, 05 яну 2026, 18:25 от Cuckoo

# 751
Нищо лично към теб Cuckoo, но много горчив вкус ми остава от закъснели подаръци
По-добре да не ми дават нищо, честно.
Една случка от Коледа преди няколко години с близко приятелско семейство:
Нямаше да си разменяме уж нищо, но тя ми пише че купила нещо на сина ми.
И аз бързо в последния момент търча по магазини да търся нещо за нейното дете.Всичко хубаво разграбено.Взех някаква що годе сносна играчка, но много над бюджета просто да отсрамя положението.
Идват те и съобщава на детето ми, че неговия подарък още не е пристигнал ( детето тогава да е било на 4-5) докато дъщеря й се кефи на нейния!
Е направо ми заседна буца!

# 752
Нищо лично към теб Cuckoo, но много горчив вкус ми остава от закъснели подаръци
По-добре да не ми дават нищо, честно.
Една случка от Коледа преди няколко години с близко приятелско семейство:
Нямаше да си разменяме уж нищо, но тя ми пише че купила нещо на сина ми.
И аз бързо в последния момент търча по магазини да търся нещо за нейното дете.Всичко хубаво разграбено.Взех някаква що годе сносна играчка, но много над бюджета просто да отсрамя положението.
Идват те и съобщава на детето ми, че неговия подарък още не е пристигнал ( детето тогава да е било на 4-5) докато дъщеря й се кефи на нейния!
Е направо ми заседна буца!

Това се казва житейски урок.
Сигурна съм, че повече не сте се напрягали да се представите добре. Има такива скучки.

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 03:01 от So Lucky*

# 753
Има разлика между закъснял подарък и липсата на комуникация или кофти такава. За себе си в пъти предпочитам закъснял подарък, от колкото нещо за отбиване на номера. И се радвам, че около мен има хора, които нямат проблем да дойдат с празни ръце вместо да ми донесат нещо, колкото да има. Съответно и аз винаги казвам, ако нечий подарък ще се забави още при поръчката.
Но за децата - не, с празни ръце никога.
Скрит текст:
Може основния подарък да се забави, но винаги ще занеса нещо, особено, ако сме тесен кръг. За тях обикновено подаръци купувам още лятото, защото ми е страшно приятно. Освен това винаги държа вкъщи по някоя бройка от любимите книжки на щерката. Случвало се е да ме спасяват в сходни ситуации или когато не съм имала време, а имаме гостуване извън обичайните заподозрени Simple Smile Това ми спестява и пари, защото поръчвам обикновено на промоция. Не че и по Коледа няма, но тогава бюджета така или иначе е сложен.

# 754
  • Down south
Добре де, какво значи "закъснял подарък" в днешни дни.
Поръчващият има опции, кога да дойде подаръка, имам предвид съответното заплащане.
Ако някой държи да зарадва някого - опцията е на един клик разстояние
Факт

# 755
  • София
Понякога,въпреки, че има срокове се оказва, че нещото не е налично. По празниците редовно има и забавяне, така че не е нещо необичайно.

# 756
  • София
Миналата година в края на ноември поръчах на сестра си блуза от Зара. Дойде в края на януари и то поради некадърността на куриерската фирма (Съмдей или някаква друга такава измислена). Купих на сестра си друг подарък в последния момент за Коледа, въпреки че тя очакваше точно тази блуза. За жалост се случват такива неща.

# 757
  • Пловдив
Сега и закъснението на подаръка се оказа обида.
Да те е страх да подаряваш.

# 758
  • SF
На мене в Нотино ми канцелираха поръчката на 2.01, а бях получала съобщение, че най-късно на 3.01. трябва да я взема от магазина. В магазина така и не ми дадоха обяснение защо е канцелирана. Беше неприятно. Мънкаха нещо, че може да е заради еврото, което не виждам какво общо има, после решиха, че може да се е изчерпала наличността, но не е, защото незнамси-кво.
Наистина много неприятно.

# 759
  • София
Добре де, какво значи "закъснял подарък" в днешни дни.
Поръчващият има опции, кога да дойде подаръка, имам предвид съответното заплащане.
Ако някой държи да зарадва някого - опцията е на един клик разстояние
Факт
Ама и ти как го каза категорично😃 поръчах очила от Португалия с фиксиран срок за доставка - е, 10 дни стояха в разпределителен център в Нюрнберг. Кликах, кликах дни наред, не помръдваха. Да уточня, с вашите ФедЕкс пътуваха. 😂 Колко нерви изхабих, не е за разправяне.

# 760
Особено по празниците стават гафове и закъснения.
В моята конкретна случка ставаше въпрос за големи обещания и накрая нищо към дете.Ние сме възрастни хора и ни е все тая

# 761
  • FRANCE
При нас френските пощи бяха пиратирани 10 дена преди Коледа. И се оказа с милиони недоставени пратки.  Гадно е, но не зависи от нас

# 762
  • SF
В моята конкретна случка ставаше въпрос за големи обещания и накрая нищо към дете.Ние сме възрастни хора и ни е все тая
А и тя предвидливо ти се е обадила да каже, че е купила подарък. Ако не искаш да се почувстваш неудобно, да се подготвиш! Simple Smile Можело е да вметне, че още не е пристигнал и започва да се притеснява.

# 763
А и тя предвидливо ти се е обадила да каже, че е купила подарък. Ако не искаш да се почувстваш неудобно, да се подготвиш! Simple Smile Можело е да вметне, че още не е пристигнал и започва да се притеснява.
Тя можела и да прибере подаръка на своето дете за по-късно, за да не вижда детето на Roshelle, че за него няма подарък.

# 764
Да, едно "Ще разменим подаръците по-нататък" е просто и ефикасно решение.

За закъснелите - сега организирам рд на щерката.
Скрит текст:
В любимия *списък* има неща с линк от чужбина на по-ниски цени, от колкото са тук. Можех ли да пусна списъка по-рано? Можех. Направих ли го? Не. Кот-такоа. Така или иначе 90% от играчките се прибират и се вадят през годината, не ни бърка, че нещо ще бъде получено след 2 седмици или месец. За щастие не е стигнала етапа да гледа дали някой ѝ носи нещо, когато влиза през вратата. Но пък винаги, когато ѝ дам нещо ме пита от кого ѝ е и знае, че тези неща са ѝ подарък от някого. Цяла година повтаря, че шишето ѝ е от детето Х за рождения ден миналата година. Така запазваме социалния елемент без да ѝ се скупчат 15 подаръка в един ден.
Аз също се опитах да поискам желан подарък за Коледа с доставка януари, но уви Simple Smile Получавала съм подарък с месец закъснение от Щатите. Писах назад, че за Коледа подарих на М в средата на януари, когато излезе на пазара това, което бях намислила. Подарък за РД на най-добрата ми приятелка изобщо не дойде и ѝ купих голямо шоколадово яйце по път към бара.

Общи условия

Активация на акаунт