Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 604
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 795
Момичета, момичета...
Аз много исках за празниците някой да ми подари един комплект кухненска ръкавица и хватка за фурна. Имам нужда просто и ще ми влезе в употреба веднагически. Споделих това желание с доста хора и дори в един момент реших, че като получа 3-4-5 комплекта ще имам в резерв.
Да, ама не. Никой не ми подари. И съм разочарована.
Днес съм решила, че ще хода до левчето и ще си купя.
Инъче нямам забележки към получените подаръци - нужни и ненужни. Пак имаше една бутилка вино, за което споделих по-напред, че в къщи не се консумира.
Уважили са ме и аз съм щастлива.
Кандидат-снахата каза, че е купила същия подарък като моя и на леля си (с която са много близки).

# 796
Коледна ръкофватка е доста яко.

# 797
Вчера получих две ръкавици и една ръкохватка, но не ми харесват, аз си имам претенции към ръкавиците. Гледам да са по-дебели и по възможност с магнит, за да си ги закрепвам на хладилника. Не ми се ще да изтърва някоя тава, защото ми пари под пръстите.

# 798
Аз много харесвам кристални чаши, вази, пепелници , чинийки, купи, купувала съм втора употреба, не ме е срам.

# 799
  • SF
Аз пък искам да продам всичко кристално, което имам, защото не го ползвам, заема ми място и ми пречи. Няма на кого да ги подаря. Около мене няма ценители на такива предмети.

# 800
Аз пък искам да продам всичко кристално, което имам, защото не го ползвам, заема ми място и ми пречи. Няма на кого да ги подаря. Около мене няма ценители на такива предмети.
Във ФБ има групи, веднага се продава.
Иначе, дай на лични снимки и цена за чаши за бяло вино и водни(дано не нарушавам правилата)

# 801
Аз много харесвам кристални чаши, вази, пепелници , чинийки, купи, купувала съм втора употреба, не ме е срам.
Това е нещо друго. Ако съм поканена на Ваш повод, дори и да Ви подаря кристални предмети, то ще отделя от времето си, ще отида до съответният магазин, ще Ви ги опаковам подобаващо и ще Ви ги подаря. Но в никакъв случай не бих си обрала посудата, която с години е стояла в секцията и вече ми е писнало да я гледам и да я подаря на когото и да било.
Относно предмети и дрехи втора употреба - нямам никакви предразсъдъци, ако аз съм преценила, че даденият предмет/дреха го/я искам.

# 802
Не разбирам изобщо гледната точка. Хубави били, добър подарък било, обаче нямало етикет на всяка чаша и започват да се измислят някакви сценарии. Ама дали е така точно и дали това наистина намалява стойността на подаръка сам по себе си, няма значение явно. Може пък да има съвсем прозаична причина за състоянието на тия чаши на раздора. Да бяхте питали откъде са, за да се разгледа асортимента например, и да се разплете тази велика мистерия. Другият път вази с мазен етикет, по възможност с цена в лева, а не евро, че ще е по-голямо число, и един голям праз в допълнение.

# 803
Има "недовъзпитани" хора, които си отбиват номера с някакви неща, уж подаръци. Което понякога е обидно. Затова е и темата. Затова е и тъпата поговорка " подарен подарък носи щастие" Frowning1 Аз си го обяснявам с Андрешковския манталитет.

# 804
Не разбирам изобщо гледната точка. Хубави били, добър подарък било, обаче нямало етикет на всяка чаша и започват да се измислят някакви сценарии. Ама дали е така точно и дали това наистина намалява стойността на подаръка сам по себе си, няма значение явно. Може пък да има съвсем прозаична причина за състоянието на тия чаши на раздора. Да бяхте питали откъде са, за да се разгледа асортимента например, и да се разплете тази велика мистерия. Другият път вази с мазен етикет, по възможност с цена в лева, а не евро, че ще е по-голямо число, и един голям праз в допълнение.
Въобще не мога да разбера къде в написаното от мен дори и косвено съм вметнала за цената и дали по някакъв начин ме касае тя.
Не бих подарила нещо, което съм използвала или е стояло у дома ми с години, както и не ми е окей да ми се подаряват използвани неща - било то чаши, дрехи, козметика или каквото и да се сетите.

# 805
Моя съседка прави такива подаръци, дори го казва. Бяха я поканили на рожден ден - тя имаше един комплект чаши и каза, че ще им ги подари, защото много ги харесвали. Нямам представа дали ги е ползвала, но й стояха в бюфета. Майка ми отиваше на сватба на близки хора - тя й предложи да не купува подарък, да отнесе някакъв фритюрник, който от години й стоеше в мазето. Майка ми естествено не искаше да прави такъв подарък. Съседката после го подари на хора, на които беше задължена и беше много доволна, че се е отчела подобаващо.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 00:11 от Poni69

# 806
  • SF
Посмях се, Poni. Simple Smile

# 807
Ми то си е за смях.

# 808
Аз също подарявам използвани неща, или неизползвани, които по една или друга причина не са ми влезли в употреба. Но никога като подарък за рожден ден или Коледа, получателя винаги знае детайлите и сам го е поискал. Наскоро раздадох разни кремове (неразопаковани), козметики, дрехи, и разни други неща на приятелки, на които им харесаха като ги предложих. Без какъвто и да е повод, просто хубави неща, които те сега използват. Според мен няма лошо в това, стига да не си пробутваш излишъка в стил да не се минеш.

Предпочитам да не подаря нищо, отколкото да подаря за Коледа или за РД неразопакования крем, от който съм поръчала два без да искам по погрешка.

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 02:40 от Libraing

# 809
Ако ще ми подаряват ползвани неща, моля нека да е някой стар ролекс който седи в секцията от години и не се ползва...Laughing може и без кутия.

Кристални чаши също приемам, няма да придирям за етикет.

Общи условия

Активация на акаунт