Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 624
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 780
И Българската Коледа по старо му е утре.

# 781
Без справка, по спомени - Арменската църква празнува днес, на 6/01.

# 782
  • София
Да, утре е Коледа по Юлианския календар. 

Важи за вс, които се водят по него, не е нужно да ги изброяваме... 🤷‍♀️

# 783
Без справка, по спомени - Арменската църква празнува днес, на 6/01.

Моя грешка, мислех, че е утре.

# 784
От една близка жена - "подарък" за момченце на годинка - ползвани дрехи от дъщеря ѝ, и няколко, също ползвани играчки. За НГ. В отговор на подаръка за дъщеря ѝ - красиво кашонче с всичко ново - боички, играчки, шапка, чорапки и елече - ценни - ръчно плетени, и разни лакомства. Това беше от майката на момчето. Аз в случая съм точката на обмен ... Взимам от едните и давам на другите, като куриер.
 Не искам да сравнявам стойностите на двата подаръка, няма смисъл.
Много неприятно ми стана, че дрехите за бебето миришат брутално на мухъл. Съответно директно отидоха в кофата, заедно с играчките от грозния найлонов плик.
Големият ми проблем е как да обясня на малоумната подарителка на стари неща, че трябва спешно да си изчисти къщата от мухъл, защото е опасен за всички, а най-много за дъщеря ѝ.

# 785
... шапка, чорапки и елече - ценни - ръчно плетени, и разни лакомства.
Не знам колко бих се зарадвала на ръчно плетени чорапки и елече, както и шапка. Ще ги приема, от уважение, но не очаквайте да се умиля. Ако ги е плела баба ми е едно, но ако са от чужди хора, една игрчака на Фишър Прайс идва по на място.

# 786
  • Down south
От една близка жена - "подарък" за момченце на годинка - ползвани дрехи от дъщеря ѝ, и няколко, също ползвани играчки. За НГ. В отговор на подаръка за дъщеря ѝ - красиво кашонче с всичко ново - боички, играчки, шапка, чорапки и елече - ценни - ръчно плетени, и разни лакомства. Това беше от майката на момчето. Аз в случая съм точката на обмен ... Взимам от едните и давам на другите, като куриер.
 Не искам да сравнявам стойностите на двата подаръка, няма смисъл.
Много неприятно ми стана, че дрехите за бебето миришат брутално на мухъл. Съответно директно отидоха в кофата, заедно с играчките от грозния найлонов плик.
Големият ми проблем е как да обясня на малоумната подарителка на стари неща, че трябва спешно да си изчисти къщата от мухъл, защото е опасен за всички, а най-много за дъщеря ѝ.
Един вид ти си куриер, но същевременно отваряш, оценяваш и решаваш кое, какво и къде да отиде или  да бъде изхвърлено.
Точно този казус изглежда безумен.

# 787
Лъки, разбирам какво казваш и може би за какъв тип дрехи говориш. Ама то и такива брутално красиви плетки има, че не да се умили, а направо да ахне човек Simple Smile Не говоря за типа, който ще ти се мил само от баба Simple Smile

Тази година една приятелка от чужбина ни прати плетени от нея шапка за дребното и бъфове за голямата и мен. Знаех, че ще ни прати, де, бях ѝ казала, че и аз ще взема да се науча като гледам цените на хубавите бъфове и тя предложи Simple Smile От както сме ги получили щерката не сваля нейния Simple Smile Пролетта ще започна да обработвам мацката да се упражнява да прави баклава бъфове за догодина Joy

# 788
  • Deutschland
Голямата ми дъщеря има преди Коледа рожден ден и най-много се зарадва на една кутия с домашен сладкиш Дунавски вълни. Зарадвахме му се и ние, понеже аз не мога да правя такива завъртяни неща.

# 789
Голямата ми дъщеря има преди Коледа рожден ден и най-много се зарадва на една кутия с домашен сладкиш Дунавски вълни. Зарадвахме му се и ние, понеже аз не мога да правя такива завъртяни неща.
И аз това от опит го установих и от тази година официално приключих с подаръците. Grinning Очевидно угодия няма, само едни хабипари. Всеки е с увещателното, че е прецакан и неговият подарък е по-стойностен от този, който е получил.
Къде отиде твърдението, че е важен жеста? Уж никой не държи на скъпите подаръци, но явно само на думи.

# 790
Получавала съм кристални чаши и ваза, до тук драма няма, но това, което ми направи впечатление беше липсата на етикет по артикулите, както и кашонът - без етикет, без каквато и да е щампа, просто кафяв кашон. Това ме наведе на мисълта, че са стояли в нечия секция доста дълго време и накрая са ми били подарени. Кое ме навежда на тази мисъл - винаги, когато съм купувала кристален артикул той е бил с етикетче на него. Предпочитам да не получа подарък, без значение какъв е повода, отколкото да ми бъдат пробутани употребявани неща.

# 791
И какво като са използвани чашите, чаши са и то кристални, не са дамски превръзки, мият се и са като нови. Освен това са от  кристал чиято цена не пада, вдига се. Хората пари дават за антикварни вещи, вие им се мръщите.
По-добре ли щяхте да се чувствате ако бяха във фабрично запечатана кутия, пък нещо, че са от Икея? Satisfied

# 792
Може да са го махнали, за да не се вижда цената, аз правя така, както и късам етикетите, ако подарявам дреха, разбира се, не подарявам дреха на хора, които не им знам размера, така че няма как да не им стане и да трябва да го връщат, но може да не искам да се знае от къде и колко струва.

# 793
Да, по-добре щеше да бъде!

От изделията от кристал на майка ми и леля ми, съм забелязала как на всяка чашка, вазичка, фруктиера, пепелник и т.н.т  има залепен етикет на фирмата производител. Тук такова нещо липсваше. Не говоря за етикет с цената.

# 794
за кристалните чаши
Аз членувам в няколко групи за порцелан и кристал, в групите има хиляди потребители. Вкл и за употребявани вещи е голяма навалица кой да ги вземе, някои неща се продават буквално минути след като се появят. Често има обяви, че вещите са подходящи за подарък, Т е без забележки, макар и да са седяли години в кашон или витрина.
Вероятно в случая подаряващият е решил, че подарява ценност, едва ли кристални чаши са "отбий номер". Може да е бил с убеждение, че прави хубав подарък.
Но в крайна сметка всеки харесва различни неща.

Общи условия

Активация на акаунт