Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 761
  • 1 043
  •   1
Отговори
# 765
  • SF
Не е търсено такова решение. Обадила се е да каже, че е купила подарък, за да може евентуално да купят и за нейното дете.
Или пък е казала, че е купила подарък, но се бави доставката. Другата жена е пренебрегнала тази подробност и се е ангажирала напразно с подарък.

# 766
А, при нас дядо Коледа в ДГ (подаръци), дядо Коледа на друго празненство (отново подаръци), дядо Коледа на Коледа... И майка ми, като се обади, че е пратила подарък или ще закъснее, направо ми олекна, да има нещо  и за след Коледа, особено пък сладките неща, че се изтрепа да яде тогава, нали за нея били. Мога да се престоря и че февруари ще пристигне подаръкът.

# 767
При нас както е Коледа и рд през по-малко от месец е съвсем забавно Simple Smile За това повечето неща се взимат за бъдещи умения и интереси. Така цяла година има нови неща за откриване Simple Smile

# 768
  • Пловдив
С приятелките ми си разменяме дребни подаръци за Коледа. Обикновено се събираме между Коледа и Нова година, но тази година не успяхме. Ще се видим тази седмица към края. И сега се чудя какво да им купувам наново, защото взех на всички домашни чехли с Дядо Коледа, а вече сме следващата година. Пък чехлите трябва да останат за догодина.

# 769
Миналата година поръчах подаръка на майка ми в началото на Ноември и мисля, че дойде в средата на февруари, след хиляда обменени имейла, понеже държах конкретно на този подарък.

Купих ѝ и друго, но за капак на всичко не ѝ хареса този толкова дългоочакван подарък и стана тъпо.

Когато има намесени деца, не е зле да се разбират майките предварително. На мястото на дамата сигурно щях да предложа, в такъв случай, да обменим подаръците по-натам. Наистина е безумно едното дете да е без подарък, докато другото няма, и не бих го причинила на моето. И също не бих премълчала на приятелката си, че е постъпила доста несъобразително, за другия път да си знае. Хубаво е тези неща да се комуникират, ако ги премълчавате, значи се съгласявате с тях / да се отнасят така с вас.

# 770
С приятелките ми си разменяме дребни подаръци за Коледа. Обикновено се събираме между Коледа и Нова година, но тази година не успяхме. Ще се видим тази седмица към края. И сега се чудя какво да им купувам наново, защото взех на всички домашни чехли с Дядо Коледа, а вече сме следващата година. Пък чехлите трябва да останат за догодина.

Защо пък за догодина?! Дай им ги. Надали само по празниците ще ги носят. Аз и синът ми имаме коледни пижами и коледни чорапи. По всяко време ги носим.

# 771
  • Down south
Ако са ти близки приятелите - задръж подаръците за тази Коледа.
Проява на недобър вкус е да се подарява, каквото и да е с коледни мотиви след Коледа.

# 772
Сега и закъснението на подаръка се оказа обида.
Да те е страх да подаряваш.
Да. Вие май сте забравили какво е да имаш деца.

Според мен е груба проява на неуважение да кажеш, че носиш подарък и да отидеш при дете с празни ръце. И още по неприемлво, едно дете да получи а другото да стои с празни ръце. Децата не разбират "забави ми се поръката". Работа на възрастните е да изчистят тези гафове, и да не отглеждат разочаровани създания.
Бих минала през първия магазин да взема нещо дребно, за да има детето изненада. Ама то хора разни...

# 773
На мен не ми дреме дали подарък за мен закъснява и дали ме лъжат за това или са забравили. Но с детето ми такъв номер да устроят и да си замълча, просто няма как да стане. Децата не разбират от логистика и едно малко дете ще се зачуди то какво е направило, най-малко ще почувства доста по-силно разочарование. И когато за капак на всичко родителя на ощетеното дете си затрае и не съумее да овладее ситуацията, нещата стават двойно по-лоши. На практика, веднъж прецакано от другия родител, и втори път от своя, който я от страх, я от извратено разбиране за учтивост и възпитание, не го е защитил и е премълчал.

# 774
Ние имахме преди години доста неприятен подобен случай в семейството, но не беше по Коледа.

През лятото прекарваме известно време в семейната къща на морето, където се събираме около 15 човека много близки роднини. Та събрали сме се за пореден път пълнолетните и шест деца на възраст между 2 и 11 години. Пристига мъжът на братовчедка ми, който е германец и носи подаръци само за своите две деца (на 7 и 5 години тогава). Онези подскачат от радост, а останалите четирима, сред които и синът ми, гледат и дори не разбират какво точно се случва и от къде се изсипаха разни пакети. Разбира се, германецът бе разкритикуван от семейния съвет (насаме, не пред него, макар че той български не отбира, та все тая). Поне да беше казал, че носи нещо за децата си. Щяхме да минем да вземем нещо дребно и за другите. Или пък да не вади подаръците пред всички. Но както заключи братовчед ми - нищо лично, той просто си е такъв.

# 775
Подобно нещо ми се е случвало аз като бях дете, лятната ваканция на село, пристига баща ми и ми казва, че ми носи подарък. В това време играя със съседчето и то пита моя баща "а за мен". 😆

# 776
  • Sofia
Ако са ти близки приятелите - задръж подаръците за тази Коледа.
Проява на недобър вкус е да се подарява, каквото и да е с коледни мотиви след Коледа.
Утре е Коледа 😏

# 777
  • Deutschland
Да. Сръбската Коледа е утре. Също руската и не се сещам още коя.

# 778
Да, утре е Коледа по Юлианския календар. 

Относно закъснелия подарък, аз бих го дала. Все пак е купен и наречен, и ние с моите близки приятели не спазваме някакви етикети, гледаме да се уважим когато можем.

# 779
Да. Сръбската Коледа е утре. Също руската и не се сещам още коя.

Арменската. Също и в Северна Македония.

Общи условия

Активация на акаунт