Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 520
  • 1 042
  •   1
Отговори
# 810
Стари ползвани предмети приемам единствено ако са без повод
Не го ползвам, ти искаш ли го?

# 811
  • София
Ама ако е купено от група за препродажба на кристал, тогава е купен подарък, а не е седяло във витрината на подаряващия.
Има прекрасни ктари сервици, чинии и тн, каквито вече почти няма. Ми ще се зарадвам, ако ми подарят нещо такова.
Майка има разкошен сервиз за чай от костен порцелан, ако ми го беше подарила, даже за празник, щях да си умра от кеф, нищо че цял живот съм го гледала във витрината.

# 812
Малко са хората, които ще се зарадват на употребявани вещи, под формата на подарък, за повод при това. Не е проява на добър вкус.
Сега, ако се знае, че човекът обича винтидж неща е друго, и все пак по повод е неподходящо.

# 813
За чашите не беше писано да имат следи от употреба. Просто били без етикет и в "обикновен" кашон, затова можели да са седели в нечия витрина. Може да са седели и няколко години в магазина подредени, но това е по-престижно седене.

# 814
  • София
А може и да си е ново, просто да няма прословути лепенки😒

# 815
Нали знаете как изглеждат чаши или изобщо каквото и да е, купено сега от магазин? В брандиран кашон, опаковани, залепени и т. н. Кой знае тези от кое мазе са били извадени. Това, разбира се не ги прави лоши, но за мен са неподходящи за подарък.

# 816
Въпрос си е до хора. За някои е важно етикетчето, за други съдържанието.
Най-съм се радвала на някои получени като подарък грамофонни плочи. Да, втора употреба са, липсват им етикетчетата, седели са купища години някъде.
И не става дума за изровени от шкафа някакви си случайни плочи. Купени специално за мен. Такива, които ще ми харесат.
Цената на втората употреба запазена плоча може да стига и 100 лв. Някои и повече.
Същото е и с кристала. Не бих върнала нито кристал, нито добър порцелан, ако няма етикет. Ако е качествен, де Blush

# 817
  • София
Аз от магазин съм си купувала и в кафяво кашонче, съвсем небрандирано чаши.

# 818
Не знам от къде купувате чаши и чинии, но когато аз реша да купя за мен или подарък, отварям на касата и пред консултантката проверявам всяка чаша/чиния. Случвало ми се е не веднъж да намирам нащърбени или дефектни. Сменят ми я и тогава плащам.
Предпочитам да подаря нещо, в което наистина съм сигурна че става, отколкото запечатан и "брандиран" кашон, а чашите вътре на сол. Все пак не си редим кашоните във витрината, а чашите. Grinning

# 819
Получих уникален порцеланов руски сервиз от едно време за подарък. Видимо неползван, но в дори леко окъсан, прашен обикновен кашон. Не кашонът ще ми радва очите, а съдържанието му, което в момента като качество и дизайн трудно може да се открие в кутия с етикет. Wink Ако ли пък се открие - цената ще е баснословна.

# 820
Точно за това говорим в тая тема - да подариш нещо с мисъл, т. е. знаеш, че човека отсреща харесва такива неща, които му подаряваш, пък били и без етикет, кашонче, кутийка и др., а не бутилка вино на човек, който не пие.

# 821
  • София
На мен ми подариха ръкавица за фурна и кърпа комплект. Много им се зарадвах и ще си ги ползвам.
Чаши в кашон приемам стига да са комплект, а не сбирщайн.
Въобще аз се радвам на всичко за дома, тъй като съм в ново жилище и все още допълвам.
Брат ми ми подари кошче за банята покрай моя РД, ама го избрахме заедно.

# 822
Направо ми се прииска да ги видя тези кристални чаши в обикновен кашон.

# 823
Направо ми се прииска да ги видя тези кристални чаши в обикновен кашон.
И на мен. Мацката да ги показва тука и да вземем да я отървем от тези чаши. Grinning Тя ще си купи нови, а някоя от нас ще направи добро дело - поне един човек от темата ще е доволен от подаръка си. Grinning

Последна редакция: чт, 08 яну 2026, 19:57 от Sysly

# 824
Получих уникален порцеланов руски сервиз от едно време за подарък. Видимо неползван, но в дори леко окъсан, прашен обикновен кашон. Не кашонът ще ми радва очите, а съдържанието му, което в момента като качество и дизайн трудно може да се открие в кутия с етикет. Wink Ако ли пък се открие - цената ще е баснословна.
Ами, блазя ти, особено ако е ЛФЗ. Аз само руски порцелан нямам, засега ми идва скъп, а и няма желаещи дарители Joy
Съзнавам, че е странно, но в момента е наистина почти невъзможно да се намери качествен порцелан и кристал, наскоро произведен Някои, да не кажа повечето класни производители отдавна са "пуснали кепенци" и техни аналози просто днес няма.Само стари произведения, за които ценителите се "избиват"

Общи условия

Активация на акаунт