Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 388
  • 1 042
  •   4
Отговори
# 825
  • Някъде там
Много неща съм взимала от приятели и те от мен, но без повод. Стане ли въпрос, че някой има нужда от нещо, винаги ако го имам го предлагам и чуя ли, че на някой не му е нужно, а аз го искам, питам може ли да ми го даде.
Но никога не е било за повод. Не бих подарила използвано за празник.
Не са ми подарявали стари неща и на мен за повод. Дали ще ми е обидно, ами не, просто ще ги прибера в склада и няма да ги ползвам.
Порцелановите и кристални сервизи са прилежно прибрани в куфари. Няма да ги ползвам, защото ще ги потроша, а са толкова ценен спомен от бабите ми.
Ще ги завещая на дъщерите си и ще се радвам, ако ги опазят и те и предадат на следващото поколение.

# 826
  • София
Ползвам си всичко красиво и ценно, просто внимателно. Да седи цял живот прибрано ми е тъпо.
Красотата е за да се вижда и да и се радваш.

За тъпи подаръци, майка ми ми подаряваше редовно блузи, които никога не обличах. Хиляди пъти съм и казвала и намеквала и натвърдвала какъв ми е вкуса и пак упорстваше. Винаги се преструвах, че се радвам и предавах след подходящ период на някой, който ще ползва.

# 827
  • Някъде там
Possessed, просто познавам себе си. Всички сме различни. Аз не мога да пазя колкото и да се опитвам да съм внимателна и предпочитам да не рискувам с най-ценните.

# 828
  • Melmak
Свекърва ми има приятелка, която се оплакала как снахата си разчиствала вещи и подарила на майка си чувал козметика, а на нея нищо! Разбирам, че става дума и за отворени неща. Аз също не бих дала нещо отворено или ползвано на свекърва ми. Бих питала майка ми дали иска, не за повод, а ако ще го ползва, да не го хвърлям. Но на свекърва ми да дам ползван крем?! Не! Ама ето, че другата се обидила!
Аз на миналата Коледа подарих на свекърва ми комплект кърпи за кухня и ръкохватки, подбрани в цвета на новата й кухня. Мисля, че ги хареса, защото ги ползва. Разбира се, чисто нови.
Майка ми си смени жилището. Вече отдавна е сама и почти не готви, не събира гости, не ползва много посуда. Подари ми един тиган, който е от стомана, с двойно дъно. Купен е като бях на 5 г, сега съм на 33. Не е амортизиран. Подари ми го, доста е голям. Много му се радвам, готвя в него често и ми стана хубаво, че ми го даде. Сега моята къща е пълна и има за кого да готвя и да се грижа.

# 829
  • София
daviz, и аз съм така, но и не искам да пазя точно чаши и прибори... Нито във витринки, нито в кашони, що за ценност? Красивите вещи трябва да се ползват, ако не - в музея Simple Smile Получих "в наследство" и аз сума ти изящен кристал, нали се сещаш, стоял 35 години в холната секция. Чашите са вадени с триста зора за Нова година - еми пак имаше сума нащърбени. Ей Богу, да бяха си ги ползвали, за какво това пазене... Аз си ги използвам. Не съм специален любител на кристала, ама щом ги имам, няма да си сипя питието в чаша от Икеа, докато тая красота стои в кашон (или витринка). Парадоксално, но още не съм счупила нито една, а не съм особено внимателна. То и не пия всеки ден де, но реша ли - "семейното наследство" се вади веднага. Че и в миялната го слагам, на автоматична програма, с мръсните чинии Simple Smile Хубав кристал е, не е мръднал. Не ти споря, просто казвам моята гледна точка.

# 830
Ние имахме прекрасни ценни кристали, наредени у дома, но котката ни им видя сметката. Един ден я бяхме забравили в дневната, тя си отворила витрината и пет реда бяха смъкнати на пода на сол. И я намерихме блажено спяща на дивана. После изхвърлих пет огромни торби кристал. С това беше решен въпросът за моя чеиз (ако така се пише).

# 831
  • Някъде там
Flip,напълно те разбирам и няма защо да се обиждам. Нали знаеш, колкото хора толкова и странности.. Наумила съм си  че не искам да "убивам" завещаното от бабите и пазя. Grinning
Накрая като ви чета всички и ще взема да ги извадя, пък каквото стане.Grinning

Nedinka и аз котка имам, но на моя мързел, няма да мога да разчитам да не ги мисля сервизите.Grinning, че той се мести от дивана до купичките и от там на леглото..

# 832
Направо ми се прииска да ги видя тези кристални чаши в обикновен кашон.
И на мен. Мацката да ги показва тука и да вземем да я отървем от тези чаши. Grinning Тя ще си купи нови, а някоя от нас ще направи добро дело - поне един човек от темата ще е доволен от подаръка си. Grinning
Ако знаех, че ще има такъв интерес към тях, нямаше да ги сполети съдбата им 🙂

# 833
  • София /Абсурдистан
И аз много харесвам кристали, бих купила, но нямам никакво място за съхранение.

# 834
И кристал, и порцелан много харесвам, но успях да си сложа спирачки преди няколко години.Нямам място вече, не мога да използвам редовно всичко и няма смисъл да се затрупвам.Понякога правя изключение.Тази година много се чудих за една купа от Мурано стъкло.Освен доста голяма, щеше да е поредната купа.Не я взех, но от време на време се сещам за нея.

# 835
Бабите пазят такива неща - колко кристални чаши за всякакви напитки имам от бабата на мм, ама от онзи хубавия кристал. Зарината съм, даже някаква част ще оставя по кашони, защото няма къде да държа всичко.
Ние с мм с радост ще си ползваме всичко, но не ежедневно, разбира се Simple Smile
Не ми харесва да си редя сервизи по витрини Simple Smile

# 836
  • София
Свекърва ми има приятелка, която се оплакала как снахата си разчиствала вещи и подарила на майка си чувал козметика, а на нея нищо! Разбирам, че става дума и за отворени неща. Аз също не бих дала нещо отворено или ползвано на свекърва ми. Бих питала майка ми дали иска, не за повод, а ако ще го ползва, да не го хвърлям. Но на свекърва ми да дам ползван крем?! Не! Ама ето, че другата се обидила!
Аз на миналата Коледа подарих на свекърва ми комплект кърпи за кухня и ръкохватки, подбрани в цвета на новата й кухня. Мисля, че ги хареса, защото ги ползва. Разбира се, чисто нови.
Майка ми си смени жилището. Вече отдавна е сама и почти не готви, не събира гости, не ползва много посуда. Подари ми един тиган, който е от стомана, с двойно дъно. Купен е като бях на 5 г, сега съм на 33. Не е амортизиран. Подари ми го, доста е голям. Много му се радвам, готвя в него често и ми стана хубаво, че ми го даде. Сега моята къща е пълна и има за кого да готвя и да се грижа.

Със снахата си разменяме дрехи, имаме сходно телосложение. За нова година ми поиска блуза, да и вървяла на тоалета, назаем. Даде ми парфюм, аз го харесвам, а нея я дразни, и аз съм и давала ползвани неща, които не ми трябват, а тя ще хареса.
Ама между на са такива отношенията, така ни е добре.
Даваме си и нови неща, разбира се, подаряваме си за празници.

Та важно е да можеш да прецениш правилно как ще реагира човека отсреща, за да няма сърдити.

# 837
Съвсем ме сащисвате. Мислех да подаря на децата на братовчед ми, който живее в чужбина, златни обички, които са ми подарени за моето раждане. Мислех, че да подариш нещо семейно е по-хубав подарък, отколкото някаква играчка или дрешка, каквито със сигурност имат много. Нищо не ми пречи да ги разменя за нови, но мислех, че старинни са по-ценни. Едните са като незабравки, с малки камъчета тюркоаз, другите сас някакви други камъчета. И двата чифта са малки обички, като за дете. Като ви чета вече се притеснявам да направя такъв подарък.

# 838
Скрит текст:
Майка ми си смени жилището. Вече отдавна е сама и почти не готви, не събира гости, не ползва много посуда. Подари ми един тиган, който е от стомана, с двойно дъно. Купен е като бях на 5 г, сега съм на 33. Не е амортизиран. Подари ми го, доста е голям.
Много му се радвам, готвя в него често и ми стана хубаво, че ми го даде. Сега моята къща е пълна и има за кого да готвя и да се грижа.
Да пуснеш снимки на новата кухня в съответната тема. Когато стане.

# 839
  • Пловдив
Съвсем ме сащисвате. Мислех да подаря на децата на братовчед ми, който живее в чужбина, златни обички, които са ми подарени за моето раждане. Мислех, че да подариш нещо семейно е по-хубав подарък, отколкото някаква играчка или дрешка, каквито със сигурност имат много. Нищо не ми пречи да ги разменя за нови, но мислех, че старинни са по-ценни. Едните са като незабравки, с малки камъчета тюркоаз, другите сас някакви други камъчета. И двата чифта са малки обички, като за дете. Като ви чета вече се притеснявам да направя такъв подарък.

Аз мисля, че е хубав подарък, но като чета темата вече се съмнявам във вкуса си. Няма нещо, което съм подарявала да не е минало някаква критика тук Grinning

Общи условия

Активация на акаунт