Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 190
  • 1 040
  •   1
Отговори
# 870
Дядо ми беше дърводелец и почти всички мебели вкъщи бяха негова изработка. Правеше мебели и на някои съседи в махалата. И на село.

# 871
  • София
Точно заради дефицита беше това трупане. Сега и на ум не ми идва да купувам по 5 сервиза, чаршафи и хавлии.
Тогава се купуваше не каквото ти трябва, а каквото "пуснат". И ако пуснат сервиз два пъти в годината, купуваш два. И така се трупат, а нямаш пералня, защото не са "пуснали".

# 872
Събират се неща, които наистина не знаеш какво да правиш. Например, имам сервиз от костен порцелан, бяха го подарили на майка ми. На мен ми е приятно да си купувам разни единични чашки и да пия от тях, внасят ми колорит и настроение. Сервиза не съм го изхвърлила, но е на висок рафт, откъдето трудно го вадя, а и рядко има на кой да сервирам в него. Постоянно идващите вкъщи си имат любими чашки, взимат си ги и си пускат кафе, не ги интересува костеният порцелан. Сервизът си стои, за да дочака достойни гости.

# 873
Нито в дома, от който идвам, нито в моя сега има витрина, както и посуда, която не е в обръщение. При баба е друго, но така са свикнали. Веднъж много ме развесели, когато с най-сериозния си и възмутен глас ми сподели, че семейството на чичо ми били ползвали всичките си комплекти чаршафи!

# 874
  • София
То много зависи колко ти допада естетически тоя чеиз. Аз кристалните чаши всичките си ги харесвам и ги ползвам с радост, както и един порцеланов сервиз за кафе. Всичко друго, макар качествено и непокътнато, просто не ми харесва (ама грам). Засега държа у майка ми просто защото има много място, но наложи ли се да разчиствам, вероятно направо ще продавам... Различни вкусове има, някой цигански барон например може да си падне по комплекта от 56 прибора с барокова украса и "позлата" Simple Smile)

# 875
  • София /Абсурдистан
И при мен всичко се ползва. Гости каня в заведение и нямам празнични сервизи.
Обявете вещите, които не ви трябват за продажба, все някой ще ги купи. Едно време имаше много качествени неща. Ако ги намериш в някой магазин де. Неща по-така, както и хубави книги се купуваха с връзки.
Дефицит имаше за доста дълъг период от време, аз го помня. Ако нещо ти се скъса, ще си купиш когато го пуснат някъде. Затова и хората купуваха количества. Всеки се справяше с живота както може.

# 876
  • Melmak
Майка ми имаше едни кристални чаши, които са купували от Унгария през 1985 г. Чашите са за шампанско, от тези по-нисичките, а не издължените нагоре. Като бях дете се пиеше в тях само на Нова година. Така или иначе пенливо вино нашите пиеха само тогава. С тигана ми подари и тези чаши. Единствените, които не се ползват често, защото и аз вкъщи не пия кой знае колко пенливи вина.

# 877
  • София
Майка ми имаше едни кристални чаши, които са купували от Унгария през 1985 г. Чашите са за шампанско, от тези по-нисичките, а не издължените нагоре. Като бях дете се пиеше в тях само на Нова година. Така или иначе пенливо вино нашите пиеха само тогава. С тигана ми подари и тези чаши. Единствените, които не се ползват често, защото и аз вкъщи не пия кой знае колко пенливи вина.
Ползвай ги за десерти. Бисквити с масло на дъното или ядки, крем, плодове и сметана. А като се роди бебчето и кисел можеш да сервираш в тях.

# 878
  • Melmak
Хаххаха, представям си майка ми вижда как бебето яде кисел в кристала от Унгария. И припада. 😆😆😆😆😆

# 879
А може и да се зарадва, че го ползваш.

# 880
Хаххаха, представям си майка ми вижда как бебето яде кисел в кристала от Унгария. И припада. 😆😆😆😆😆

Сама се смея

# 881
  • Melmak
А може и да се зарадва, че го ползваш.
Ама по предназначение. 😆😆😆😆

Аз го ползвам, де. Просто рядко. Като родя, ще пия повече! 😆

# 882
Радвайте се, че са имали какво да пазят близките ви. Аз нито злато, нито порцелан, нито кристал наследствен имам.

# 883
  • Melmak
Радвайте се, че са имали какво да пазят близките ви. Аз нито злато, нито порцелан, нито кристал наследствен имам.

Така е! Нашето семейно злато стана обект на кражба от уж близък човек. За съжаление няма какво да направим. Още го преживявам, а минаха няколко години.

# 884
Поне ще си купиш каквото ти харесва, няма да ти натрапват.

Общи условия

Активация на акаунт