Най-тъп и безполезен подарък, който сме получавали

• 45 096
  • 1 040
  •   1
Отговори
# 930
  • По света и у нас
Дайте някакви линкове към групите за вехтории.

Ето моята лопатка която съм си закачила на стената за украса.

# 931
  • Някъде там
Носиите са ми много ценни. Девойките ми танцуват и са използвани. Вадим ги често да се проветряват и на химическо ги нося.  Бяхме забравили една в къщата на баба и я намерихме унищожена от молци и мишки. Много се ядосвах. Беше останал само страхотен пендар.
Иначе покривки и черги майка раздаде на другите сестри на баба, тогава те ги поискаха, та нямам.

# 932
Аз също обичам старинни предмети, стига да не ми лъхат на соц. Пазя такива неща като стари сребърни лъжици, порцеланови пепелници и чинии от баба ми, макар че повече ги държа за красота, отколкото да ги ползвам. Даже съм и купувала нови неща, които имат вид на старинни. Не знам, някой ден синът ми може да ги запрати в коша. Но никога няма да простя на братовчед ми, който продаде парадната сабя на дядо ми, който е бил царски офицер, за никакви пари, и то без да се допита до никого. За мен това си беше и остава кражба на семейна реликва и неуважение към миналото. Кой знае за какви глупости е похарчил парите. Чичо ми пък разпродал цялата библиотека с книги, издадени отпреди 70-те години за пиячка. Само една "Пътешествията на Гъливер" имаме останала, която е написана на стария правопис със "Ъ" на края на думите и носихме да я подвързват, че беше пред разпадане. Като знам, че съм давала пари за  книги от антикварни книжарници, такова безхаберие ме вбесява истински.

# 933
  • SF
А аз се чудя как да разкарам поредицата Световна класика и други поредици. Десетина успях да продам, но за смешни пари - под 5 лева, някои за 3 във въпросните групи.

# 934
Световната класика може да я дариш в библиотека, нея я вземат, други книги отказват.

# 935
Не е вярно, че отказват други книги, освен класики. Дарявала съм в столична библиотека и разнообразни жанрове.
Прави се опис първо - автор и заглавие, носите им го и коментирате.

# 936
Така направих, занесох списъка в библиотеката и си избраха класиките, от 115 предложени, взеха 50, другите ги оставих до контейнера, който иска да ги вземе.Томовете на Йовков и Вазов също не бяха избрани.

# 937
Има и по-малки библиотеки, старчески домове, болници, читалища.
Извинявай за мнението, но за мен е грехота да се оставят книги до контейнера. Повечето нормални хора, които четат,
не биха седнали да ровят из купчини книги, за да си изберат около гнусните ни кофи. А тези, които ровят - четенето не им е приоритет в живота. Виждала съм снимки на такива книги, изоставени до контейнери, побликувани в социалните мрежи - коментарите са всичко друго, но не и ласкави.

# 938
  • SF
Да, но търсим лесен начин. Ясно е, че до дом на 200-300 км от мястото, където живеем, ще е проблем да доставим кашони с книги. Не е удобно да затрупваме малките им домове  или читалища, в които няма даже и служители.

# 939
Не е съвсем така, неведнъж съм виждала напълно нормални хора да ровят и да си избират от купчините. Тоест хора, които ще ги четат, няма да продават или разхвърлят само. Включително и аз съм взимала такива книги.

# 940
  • София
Има страшно много читалища, които искат всякакви книги. Преди години в една такава ФБ група ме затрупаха със съобщения да вземат книгите от библиотеката на една починала леля. Дойде човек с бус и прибра всичко.

# 941
Коментиращите възмутено, да ги прибират, около контейнерите непрекъснато се оставят, не са в боклука, в чисти кашони са.

# 942
Защо коментиращите възмутено трябва да прибират твоите вещи, които си решила, че са боклук?
Просто си решила, че така ти е най-лесно - - оставяш ги в кашон и не се занимаваш повече.
Не знам защо подскачаш така при критика.

# 943
  • SF
Yellow_girl, сподели тази фейсбук група, ако си я спомняш.

# 944
Скрит текст:
От "раклата на баба" имам тази сребърна гривна. Носила съм я в началото на 90-те с дънки, кубинки, слушайки November Rain, Smells Like Teen Spirit, Losing My Religion... Прекрасни години!
Дъщеря ми се роди след като баба почина, но и за нея гривната има някаква стойност.

Общи условия

Активация на акаунт