Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 389
  • 760
  •   1
Отговори
# 570
При нас не сработи, но помня, че в тази тема имаше някой, който забременя след ползването. Сякаш срокът на годност беше по-кратък от други лубриканти, така май съм запомнила.

По другия въпрос - макар че съм срещала противоречива информация онлайн, общо взето се води, че яйцеклетката живее не повече от 24 часа, но далеч не е годна за оплождане през цялото време. Колко точно, различни неща четох, но да кажем първите 12 часа след освобождаването има повече шанс. Това ти дава отговор за деня след овулация, ако знаеш с абсолютна сигурност кога изобщо е била тя. Тъй като не знаеш си правете просто секс, бих казала аз.

# 571
За гела -
Взех го иронично, всъщност имах положителен тест след като го ползвахме в конкретния цикъл за първи път (не беше успешно забременяване). Нямам идея дали е от него, но знам че доста се поръчва и ползва из форума. Приятен е за ползване, дори когато спряхме с идеите за естествено забременяване си го ползваме за лубрикант чат пат.

За секса - ако имате енергията и мотивацията за секс през ден, няма какво да го мислите - действайте. Ако нямате - няколки дни около О стигат. От моя опит - денят преди е най-смислен (или денят с пик на теста), но трябва да я дебнете тази овулация и да сгащвате.

# 572
Благодаря ви!

За момента през ден, два го караме, но се случва някой месец и през 3 дни. Няма смисъл на сила и с нежелание. От бременни познати чувам напоследък “че всеки ден около овулация и стана” - а съм чела, че де разрежда. Те за спермограмите даже от 3 до 5 дни въздържание препоръчват.

Semirra това е интересно при теб, ще взема да пробвам този месец и да видя ако много ми се доходи до wc дали ще отчете. Не бях пробвала и сутрин до сега.

А за лубриканта - Ще взема да го пробваме, та дано ви го похваля 😅

# 573
Ние също ползвахме този гел в началото на нашите опити за второ дете и прилагахме същата схема. Ефект разбира се, нямаше, но не мога да кажа, че няма никакъв смисъл в гела или схемата е грешна, просто за нас не сработи. При мъжки фактор като при нас, минимума въздържание за горе долу приличен материал е 3-4 дни. С първото си дете забременях само с един опит около деня на овулацията (не я бях следила). Сегашният успешен опит отново беше с изчислено въздържание около 3 дни, като се ориентирах по лентичките за овулация. Правихме опит вечерта в която се беше появила типичната цервикална слуз и Лх беше много високо, но нямаше още пик и на следващият ден. От всички което научих покрай инсеминациите и инвитрото е, че за да имаме някакъв шанс при нас трябва въздържание повече от 2 дни. Гелчето е хубаво при по-оскъдна цервикална слуз, но си е доста скъпичко, а всеобща правилна схема няма. На теория през ден, че даже и през два би трябвало да е достатъчно.

# 574
  • Sofia
Теоретично се води, че спермата може да издържи 5/7 дена във женското тяло при оптимални условия и седи и си чака яйцеклетката ама това до колко е вярно не знам. Според резултатите от клиниката наще не може да преживее и 24 часа пък условията в които това се тества не знам какви са Grinning.
Ние също ползвахме схемата през ден, като започвахме от около 6-7 ден, но очевидно успех няма. Аз всеки ден не мога, да не кажа, че и това ми идваше в повече. Ние бяхме пробвали по едно време conceive plus - той не сработи, но и използвахме само една опаковка. Аз нещо не се разбирам добре със всякакви лубриканти - дразнят ми, парят ми. Тези уж са на водна основа ама пак не ми беше комфортен, та вече не ползваме такива чудесии от много време. От друга страна пък хормоните ми се оказаха леш и въпреки високите естрогени имам локална сухота и дискомфорт от години, често се случват протърквания и такива чудесии, но пък се оказа, че покрай възпалението от артрита се бяха разместили доста хормони - лятото бях с ниски андрогени и висок SHBG, което ако съм разбрала правилно (а не съм сигурна, че съм и може да говоря глупости), въпреки естрогеновата доминантност, тялото ми/тъканите не го усвояват. Та общо взето при нас тая схема не сработи, а се практикуват от 5 години вече. Продължаваме си през ден, когато има смисъл и не съм на конски дози хормони, които да потискат цикъла и овулацията, ама файда до момента не сме видяли. През тези 5 години не сме имали и една спонтанна бременност.

# 575
Ние също сме ползвали гела , при нас без успех.Ползвахме го няколко месеца като съм си следяла овулацията на УЗД и сме имали контакти и в деня на пукането на фоликула и преди и след това.

# 576
  • Be realistic - plan for a miracle.
Ползвали сме го без успех, но ще кажа, че спрямо свръхпрецизните ми проучвания през 2024 г. (когато се бях метнала на коня с натуропатията) за това кой гел е най-подходящ за зачеване спрямо PH на влагалището - този е. Няма друг. На всички останали PH им е по-ниско и по-скоро вреди на средата и е възможно да забави/увреди сперматозоидите при придвижването им. На този PH-то е равно или дори по-високо от това, което е във влагалището.

# 577
  • София
И ние го ползвахме, но без успех.
И все пак, уж е на водна основа, а другите съставки в продукта? Да не забравяме, че е заводски продукт, дали е ОК да си вкарваме такива неща точно там..

# 578
Ние от около година и нещо ползвахме Conceive plus, един път пробвахме и Prefert. Но останахме нa Conceive, защото е в тубичка и е доста икономичен. Като цяло си ползваме от доста време лубрикант, аз от години съм си по - суха. Идеята ми беше лубриканта да не е обикновен, поне да не вреди на човечетата.
Стискам палци да се открият проблемите при момичетата, на които им предстоят изследвания.
Скрит текст:
Моето човече вече има пулс, а аз съм по цял ден 🤢.
Скрит текст:

# 579
При нас Prefert gel доведе до положителен резултат още от първия път, не знам дали е съвпадение. Но за 18 месеца опити, това ни беше първият положителен! Последната спермограма на мъжът ми беше 1% морфология.
Може би е помогнал на плувците да достигнат целта 🙃

# 580
Ще го взема гела, пък да видим.

Иначе ние според последната спермограма от ноември сме с мъжки фактор - олигозооспермия. Урологът, д-р Николай Милушев промотира веднага операция за варикоцеле, но всъщност на ехографа нищо не се показа - доводът произхождаше от спермограмата само.
След проучване из интернет пространството и шанс 15-20% след операция на варикоцеле, и то след 5-6-ти месец, защото веднага след операцията пак афектира еякулата, решихме, че ще заложим на добавки, колкото и да нямам търпение (правим опити от година +) и да има необходимост от натрупване.
Добавките не са на един бранд и продукт, а пие поотделно: NAC, Glycine, Vitamin C 100 mg, Vitamin D 800 mg, CoQ10 200 mg, Ashwaganhda вечер. Идеята е да свали ДНК фрагментация от 29% надолу, както и да вдигнем процента морфология от 3%.
Между другото, почти никакво количество не е дал по време на пробата за спермограмата (в Геника се е чувало всичко), а попринцип си има количество.
Тази спермограма беше в Геника и пишеше грешен час за даване на материал (с него е имало още 2-ма мъже за един и същ час) и затова някак не вярваме на 100%, но все пак решихме да направим различно, надявайки се на различен резултат - добавки. Февруари ще повтори спермограмата, но в Надежда, ако все още няма бременност.

В този ред на мисли, може би и през 2 дни би било по-удачно, но пък не правим ли в деня на овулация, мисля съвсем се размива шанса.

# 581
  • На изток от Ада
Честит Иванов ден на празнуващите!

Ние пробвахме веднъж Перфект гел.  Ама веднага го сложихме и действаме. И то изтече.  Хареса ми , усещането... До б не доведе. Имах още и ги подарих. Не е за нас, да чакаме 5 10м.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 12:26 от nasito8988

# 582
Еспресо, пу-пу-пу.
Аз от тия гелове получавам щипане и хич не съм окей.
При нас вероятно се откри къде е проблемът - фсх-то ми е 12,3, лх е 6, а амх е 0,423. Десен яйчник с намалени размери и в летаргия. Мъжът ми пусна спермограма, нормална е. Утре съм на репродуктивен и подозирам накъде ще тръгне разговорът.
Скрит текст:
И тромбофилията е готова. Положението върви към тотал щета.

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 18:28 от Syringa

# 583
И ние в кюпа, ползваме си гелчето от няколко месеца. Междувременно стана ясно, че съм с аденомиоза, т.е. почти няма шанс да стане естествено.
Лазурна мечта, днк фрагментацията е доста завишена, дори и докторите да не акцентират на това. При инвитро биха се ползвали селекции. Дано успеете да я свалите с добавки. При нас добавките с нищо не помогнаха, половинката ми спря цигарите и от 19%, станаха 9%. Но понякога няма толкова очевидна причина.

Еспресо, чудесни новини Simple Smile

Ние по план неделя заминаваме пак за Турция, за нова хистероскопия (убиха ни с цени там). Разбира се се разболяхме и от вчера половинката е с ковид, а аз с по-леко изразени симптоми, въпреки че го карах точно преди стимулацията преди 3 месеца. Изобщо, дойде ли време да действаме и невъзможното се обърква и през най-голямото съпротивление трябва да минем. Но съм оптимист, че ще се закрепим за няколко дни и ще отметнем и това Simple Smile

# 584
Syringa успех и чиста мисъл, за да може максимално да "поемете" информацията от предстоящия разговор. Поне ще имате ясна начертана посока.

Не сме на 100% дали сме с мъжки, но ако няма бременност до февруари, след направената спермограма ще знаем вече дали е това.

Vanesa успех и на вас! Мислех, че тук дерат кожи с цени и Турция е по-евтино, но явно съм в заблуда.
При нас в много области от живота (и личното, и професионалното) не ни се случват лесно, често тежи, но вярвам, че ни се дава само това, с което можем да се справим!

Чета волите и неволите на всички ни тук във форума и изводът ми към този момент е, че повечето имате вече ясна първопричина, план за действие и знаете какво трябва да се случи, докато при нас е все още неизвестно и в някои дни като този в главата ми е хаус Rolling EyesSweat Smile

Последна редакция: ср, 07 яну 2026, 14:58 от Лазурна мечта

Общи условия

Активация на акаунт