Сред дъжд и есенни мъгли, усещам в мен ново сърчице да тупти. ~бебеправене 624~

• 20 132
  • 760
  •   2
Отговори
# 60
Кенди, Пълнолуние Blue Heart , очите ми се напълниха със сълзи от думите ви. Ето затова пиша в този форум, когато съм супер отчаяна, се намира някой да ми каже, че все още не всичко е загубено. Не че това решава проблемът ми, но някак си ми помага да се окопитя.
Кенди, защо така тази щитовидна, възможно ли е от стимулациите да се е побъркала? Ти не беше ли преди това с хипофункция? Дано се нормализират тези стойности по-бързо.
Еспресо, и от честито, много хубаво чхг, да се умножава и утроява!
Наси, и аз тази седмица установих, че книжката ми е изтекла преди няколко месеца и отидох по спешност в КАТ. Пуснах експресна поръчка за 3 дена, 75лв струваше. Ако мъжът ти пусне такава, няма да има нужда да отменяш прегледа си.

Фльор, ти ли полита за вагиналните лактобацили след антибиотика? Задължително според мен, вземи си гинофилус или каквото друго решиш и слагай. Няма да навреди, но ще помогне да стабилизираш вагиналната среда. Мое мнение е това, разбира се.

# 61
BeLive, при мен напълняване започна от инсулиновата резистентност, и щитовидни проблеми имам, но те са от доста време, сякаш не съм усетила от тях да е толкова.
Симптомите на цистита ми се подобриха, надявам се да минава вече. Иначе хемоглобина и аз се изненадах този път, че е паднал така ,той така или иначе не е бил повече от 123 , ама поне си беше в норма, преди два месеца си беше ок. Иначе MCV и MCH поне ми биват, последния път като си тествах феритина беше към 50, скоро ще си направя пълния пакет за анемия. Благодаря ви за стиснатите палци и на всички , които ми отговориха.
За втори кръвен не съм решила, имам емоционален проблем с боцкането.
А резултатите от микробиологията ще са готови в сряда.
Кенди, на мен ТСХ като ми се разбута ( моето обаче и хипофункция) и веднага го усещам без изследвания, започва сърцебиене ей така от нищото, ако не знаех ,че е от ТСХ, вероятно щях да си мисля, че имам  някакви паник атаки.

# 62
И на мен по този път вие сте ми единствената подкрепа, не съм споделила и хем се ядосвам, хем се натъжавам като видя физиономията на някои хора да ми философстват как не ставам по-млада и ми е време да се замисля. Не беше казано директно, но много си пролича, и честно казано ми стана обидно Sad

Мисля си, че ако в крайна сметка ми се случи да имам дете само с вас бих искала да споделя и пак най-вече с вас бих искала да празнувам. Пък а дано един ден бутаме заедно количките.

# 63
Явно има някаква връзка между пулс и ТСХ, защото при мойто забременяване, с Начев нагласихме дозата на л-тироксина и второто нещо, което каза, беше ‘при едно денонощие рестинг пулс над 100, директно ми звъниш’ и си даде телефона чак.

# 64
  • Sofia
Firebird26: Недей да се обиждаш и тормозиш от нетактичността на хората. Много често са си такива. Уж с намерение за хубаво, ама не се замислят много, много, че тези неща като цяло не са тяхна работа. Важното е, че си имаш цел и работите въру нея.

Аз така помежду другото да попитам. От 3 дена ми се появи някакъв ужасен сърбеж без да имам никакви кожни признаци на нещо - по ръцете, бедрата, краката основно. Ама нещо ужасно е, чак се прочесвам и почва да ме боли. Нищо не съм сменяла, не знам какво става...
Случвало ли ви се е, нещо от приема на хормоните да е освен или от хормонална регулация след прогестерона...Не знам ама ме влудява и е отврат...
Дали пък може да е от дългият прием на някоя от добавките. Макар, че от сепември приемаме, сякаш не е чак толкова дълго..

# 65
Явно има някаква връзка между пулс и ТСХ, защото при мойто забременяване, с Начев нагласихме дозата на л-тироксина и второто нещо, което каза, беше ‘при едно денонощие рестинг пулс над 100, директно ми звъниш’ и си даде телефона чак.

Е как RHR над 100, то дори 70 е адски високо! При RHR над 100 можеш да получиш инфаркт. Изобщо такива стойности могат да се получат при проблеми с кръвното, оросяването, височинна болест, ниска сатурация, голямо продължително физическо усилие, много лошо възстановяване и някакви подобни неща. Но е адски трудно да стигнеш RHR 100.

Аз понеже от много години се следя моите лични параметри, а и имам много познати и приятели с тракери и с удоволствие разглеждам и техните статистики 🤪 и никога не съм виждала RHR над 100.

Ами да де, знам, че са нетактични хората, ама аз се чувствам зле заради собствената си несигурност - ще стане ли изобщо първото, ще има ли време и възможност въобще за второ, ще бъда ли бабичка на бала на децата си 🫣 е такива неща. Ми не бих казала, че сме започнали късно ама да, вече трета година нищо не става, какво да направя Sad и някакви хора незапознати със ситуацията, през какво минавам и колко сълзи съм изплакала като ми направят едни криви физиономии как вече съм на 35 и няма за кога, ами гадно ми е. Включително идва от хора, за които знам, че самите те имат или са имали проблеми, и бих очаквала просто да не обсъждат темата. Ама нейсе, и те философстват.

# 66
Rouina, аз с първата си бременност имах луд сърбеж по кожата , продължи сигурно два месеца, направо едвам заспивах, без нищо видимо. Единствено, което ме облекчаваше беше Uriage Xemose , макар  че видимо кожата ми не беше суха. Сега като казваш дали има връзка с прогостерена и се сетих. Нямам идея възможно ли е в действителност.

# 67
Firebird, с теб съм, макар че не те познавам в живота, много искам да те "видя" бременна. Просто и аз се ядосвам и не мога да се примиря за някои момичета в групата ни, при които упорито не става и вече чакат прекалено дълго.
Как не си виждала пулс над 100? Че аз редовно съм с такъв. В нормално състояние даже ми е поне 80.

Руина, на алергична реакция ми прилича. Аз пък лятото изведнъж като се обринах по ръцете и краката, кожната каза, алергична реакция, не се сетих да съм сменила нещо като козметика или препарати, а десетките добавки как да разбереш, коя би могла да е. Е пих ксизал, после пак тръгна да се връща обрива, но за един месец отшумя.

# 68
Не пише пулс, пише RHR - пулс в покой. Това е различно. RHR 100 не мога да си представя въобще. Или не съм разбрала нещо?

# 69
  • Sofia
Firebird26 - и аз ще те оборя тук. Имам пролапс на митрална клапа и пулсът ми без лекарства стига до над 110 в покой. Дори покрай ковида го качвах над 120. Сега с лекарства е около 70-80 в покой. Сутринта като се разсъних беше около 75. Преди бях на лекарства за тежка сърдечна недостатъчност, но доста зле се чувствах с тях. През последните 3 години съм на бета блокери, като от 2 месеца качихме и дозите.

Относно връзката с TSH и кардиологията със сигурност има - мен ме карат преди всеки кардиологичен преглед си пускам и TSH, като ако не съм го пуснала предварително, кардиологът ми го назначава.

Последна редакция: вт, 16 дек 2025, 11:41 от Rouina91

# 70
  • На изток от Ада
Благодаря тирамису!

# 71
При мен тоя фарс със щитовидната започна с хипофункция и Хашимото, които се отключиха след целия ад при първата ми бременност.
Скрит текст:
Една година разнасях някакви 5-6кг и една камара симптоми, които си ги обяснявах с житейските събития. Края на 2024 стана ясно какво се случва - TSH близо 4, ft4 12-13, преминах на ниска доза л-тироксин, бях супер, оправих си ИР (смееха ми се ендокринолозите каква ИР като тежа едва 55кг, ама като отидох с инсулин 13 си седнаха и си млъкнаха и ми изписаха глюкофаж). Та.. август получих много ама много изявени симптоми - заедно с кръвните за пункцията, пуснах едно тсх и фт4, изкарах си акъла.. отидох на ендо.. каза ми ти си отключила базед, спирай с инвитрото, не може да имаш деца с тая диагноза. Това 2 дни след пункцията.. вече знам, че имаме 2 оплодени.. тоя вика няма деца за теб, сори.
С хиляда зора успях да се свържа с друг ендокринолог - спокойно ми обясни какво се случва - тиреотоксикоза, резултат от автоимунитета при Хашимото. Понякога заради различни стимули (може и да е от високите естрогени при стимулация.. ама това е малко вероятно при мен, щото съм с по 2-3 яйцеклетки макс на стимулиран цикъл), стрес или просто ей така, жлезата бълва огромно количество хормон, който навлиза по органи, сърце, нервна система и симптоматиката си идва. Така че не е проблемът TSH, а нивата на FT4 и FT3 - от тях са симптомите, от тях са проблемите. TSH е резултат, не причина.
Та сега тая ЩЖ в момента е в норма ама кога ще е следващото ѝ включване - не се знае.
Надявам се да я държим мирна с ниска доза Метизол, за да няма изненади.

# 72
Като ви чета момичета, това неуспешните бременности са истински ад! И на мен така ми се разбъркаха хормоните както никога досега, бях качила 5-6 кг след аборта, които с диета и спорт за 2 месеца оправих, ама сега като спрях пак съм с 2+. ТСХ още седи над 3, ще видим след месец дали най-накрая ще успея да го вкарам в релси. ПМС ми е отвратителен, но този месец направо се преродих с нормален за мен МЦ с 18 чисти дни, на фона на едва 6 предния и имам някаква надежда да изплувам от дупката. Оставям настрана емоционалните щети и депресията, с палитрата да си гушкам бебчетата на приятелки, които обожавам и после както съм весела, да изпадна в пристъпи на плач и мъка защо при мен не се случва.
На този фон мои близки с диабет, МС и други болести, за щастие изкараха нормални бременности и се възстановиха супер бързо, даже много по-добре се чувстват от преди.
Така че, само който е минал през аборт знае какво изпитание е, въпреки че за повечето хора герои са само родилите успешно жени. Ние си знаем, че не е така.
Хайде дано догодина да ни е хубава и успешна, защото за мен тази беше просто АД, а и за много от вас е било така. Колкото и да е несправедлив живота, просто не е нормално едни хора само да се мъчат и то напразно. Трябва все да има хепиенд на края на този трънлив и болезнен път. Добре, че са орисниците на темите да почувствам малко надежда!

# 73
Включвам се и аз в темата да споделя за списанието на Геника. Този месец е за репродукция. Явно е нещо ново. Не съм го чела още.
Може да се достъпи от сайта им или от този линк: https://cdn.prod.website-files.com/61e042dedb0befc679393260/68f6 … 0Magazine%202.pdf

Днес ходих да си пусна два гена. Предишните генетични изследвания съм ги пускала в началото на годината. Казаха, че нямало нужда от нова кръв, защото те пазели днк-то ми, само да си доплатя ... И това 10 месеца по-късно.. Зачудих се доколко е редно толкова време да ти съхраняват данните, но да съм чела, като съм подписвала. Simple Smile

# 74
но наскоро получих поредната новина за бременна приятелка, която ме приземи за цял ден в ролята на жертвата от сериала "На мен никога няма да ми се случи" и то след пореден отрицателен тест, та сега лека полека се опитвам да убия този герой и да си създам нов сериал, че ми писна тази роля. В събота съм и на консултация с д-р Бетюл Калай, да видим дали ще я харесаме повече от доц. Орал и с кого ще изберем да действаме. Иска ми се много да заминем още януари, но доста се притеснявам дали тялото ми е готово. Чудех се дали не е по-добре да пробвам 3 месеца много строг режим и движение, че сега покрай празниците е ясно, че няма да се храня като светица. Но имам още време да го мисля.

Слънце, ние също ще се видим с д-р Бетюл Калай, но в неделя. Нямам търпение и имам огромна надежда сред трите ни неуспешни инвитро опита.
Дано да ни допадне! Ако искаш, после може да обменим впечатления. Ще съм ти благодарна, ако драснеш едно лично съобщение след срещата ви в събота 🙏
Espresso, поздравления и от мен! От все сърце желая всичко да е наред и да имаш чудесна бременност! 🍀❤

Общи условия

Активация на акаунт