Коледа с Dreame – искрящо чист дом и повече време за вас. Включете се в коледната ни игра!

• 9 208
  • 533
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Нямам специален трик за почистане - обикновено чистя "на парче", когато мога или когато детето е навън.
Украсите са на високо и висящи. Simple Smile

# 421
Редовно почистване на зони.

# 422
Чудесен въпрос 😊 Ето няколко изпитани трика за бързо и лесно почистване преди празниците:

1. Почистване по зони, не „наведнъж“
Разделям дома на зони (вход, дневна, кухня, баня) и отделям по 20–30 минути за всяка. Така не се изморявам и има видим резултат бързо.

2. Правилото „първо разчистване, после чистене“
Преди да бърша или мия – прибирам всичко излишно в кутии или чекмеджета. Само това веднага прави стаята да изглежда по-подредена.

3. Микрофибър + универсален спрей
Една добра микрофибърна кърпа и универсален почистващ препарат вършат 80% от работата – прах, повърхности, маси.

4. Бърз трик за банята
Пръскам препарат, оставям го да подейства 5–10 минути и през това време чистя нещо друго. После само изплакване – без търкане.

5. Кухнята – фокус върху видимото
Не всичко трябва да блести: плотът, мивката, котлоните и кошчето са най-важни за „празничния“ вид.

6. Аромат = чистота
След почистване проветряване + свещ, ароматизатор или купичка с портокалови кори и канела. Домът веднага изглежда по-свеж 🎄

7. Не перфекционизъм, а уют
По-добре чисто и топло, отколкото идеално и стресиращо.

# 423
  • София
Редовно почистване е моят трик.

# 424
Тайният ми трик е да разкарам всички домашни за ден и да си почистя сама, на спокойствие, точно така, както искам да бъде, защото никой няма да го направи по-добре от мен Grinning

# 425
Триковете са мокри кърпи за прозорци, вълшебна гърба, пяна за плочки.
Но наистина отнема много време.

# 426
Моят трик в делник и празник е Dreame F9. Той е моят верен помощник вече 4-та година. Дори говорящият ми папагал ми напомня всеки ден, че трябва да го пусна. 😄

# 427
Нямам трикове,но гледам да си пестя труда и да използвам универсални препарати и залагам на модерната техника,която е отличен помощник на всяка домакиня.

# 428
Нямам конкретен трик, но се старая винаги да подредя преди да изчистя, иначе не ми е уютно.

# 429
Де да имах трик за почистване, ама нямам. Ползвам си прахосмукачка, моп, парцалче и т.н. традиционни уреди за почистване.

# 430
  • София
Аз чистя всеки ден, прахосмукачка и моп. Всичко останало и аз на зони. Кухненски шкафове, баня и т.н.Прозорците, с робот, много съм доволна.
Най-неприятно ми е бързането на прах, имам си робот Мъж 1.0, той бърше идеално.

# 431
Трика е прахосмукачката робот да се пуска често, после основно минаване с голямата прахосмукачка. Забърсване с парцал и четка за прах.

# 432
  • Пловдив
Нямам специален трик, а разчитам на добра организация. Разделям големите задачи на малки задачки и да подготвям дома в продължение на няколко дни.
Готвя по нещо в няколко поредни дни и чистя по една стая в няколко поредни дни. Така не усещам огромно натоварване в деня преди празника.

# 433
Нямам трик за съжаление, седмица преди празниците се започва с чистенето.

# 434
Специален трик нямам. Чистя, когато имам възможност.

Общи условия

Активация на акаунт