Коледа с Dreame – искрящо чист дом и повече време за вас. Включете се в коледната ни игра!

• 9 000
  • 533
  •   1
Отговори
# 465
  • гр. Кюстендил
А сега ви питаме: как подготвяте дома си за празниците – имате ли тайни трикове за бързо и лесно почистване?

Често и редовно поддържане на общите части и помещения, за да няма нужда от дълги и измъчващи основни почиствания

# 466
  • София
Всяка година правя основно почистване преди празниците. Чувствам се някак спокойна, когато новата година започва на чисто. Буквално и преносно Simple Smile

# 467
Нямам универсален трик, но винаги преди да сложа украсата почиствам основно и се старая украсата да е лесна за местене, за да мога да чистя измежду нея и всички торби/подаръци и т.н..

# 468
Започвам няколко дни по-рано - чистя по-малко, за да не се натоварвам. Пускам всеки ден прахосмукачка и така не се натрупва мръсотия.

# 469
Най- лестният трик НЕ ЧИСТЯ  отивам на почивка в тропиците (на село)  хахаха.

# 470
  • Пловдив
Моят трик е ежедневно бързо почистване и ползване на модерни уреди за почистване . Така в края на седмицата не ми се налага да правя основно почистване

# 471
Как подготвяте дома си за празниците – имате ли тайни трикове за бързо и лесно почистване?

Нямам тайни, почиствам, колкото мога преди и след голямото готвене по празниците

# 472
Тайният ми трик е да имам много кутии като органаизери върху шкафовете. Така хем изглежда по-подредено, хем не вдигам всяко едно нещо едно по едно, за да почиствам.

# 473
Да впрегна цялото домачадие да помага в чистенето и да повтарям непрекъснато как никой не ми помага в тази къща. Общо взето има ефект, че всеки е зает с нещо, независимо дали след това трябва лично да го довърша...

# 474
Нямам тайна за почистването, но и не смятам, че един човек трябва да прави всичко. Като си разпределим дейностите става по-бързо и след това може да се насладим на някое споделено забавление.

# 475
Прибирам всички излишни вещи, вкл.сувенири и всякакви боклучки, които пречат ( с малко дете сме). Така като бърша прах се улеснявам много, а останалото го върши прахосмукачката робот, която вече е за смяна

# 476
С две малки дяволчета и едно куче, което оставя косми навсякъде. За празниците винаги се спасявам с бърз план – първо прахосмукачка и перене, после се фокусирам само по стаите в които ще влизат гостите, а всичко хаотично скривам в една голяма кошница в спалнята. Децата ми помагат да съберат играчките си в кутии, аз минавам с ролка по дивана за косми и спрей с оцет по огледалата – за 40 минути става лъскаво. Тайната ми е „отгоре надолу" – прах горе, после под, и поръсвам сода по килимите за миризми от кучето. Пускам канела да ври на котлона за празничен аромат, сменям кърпите в банята и готово, изглежда като от каталог. Ако гостите са след час, просто викаш децата на помощ и не се опитваш да чистиш всичко – фокусирай се върху видимия хаос и ще си перфектна домакиня!

# 477
Все едно правя плетена почистване - прозорци, стълбища, килими, всичко се почиства. Украсяваме и слагаме коледните свещи, играчки и джудженца.

# 478
  • София
Почиствам редовно и не се налага да се заема основно преди празниците. Държа винаги прозорците ми да са чисти, това е моята малка мания. Включвам всички вкъщи за по-бърз резултат

# 479
Започвам с най-видимите зони, използвам универсални кърпички за повечето повърхности, а за пода- прахосмуксчка, моп и подсушаване.

Общи условия

Активация на акаунт