Всеки миг се молим за "Юнчето"Биляна, по-бързо да се гушне в прегръдките на мама

• 13 717
  • 287
  •   1
Отговори
# 150
Blues, аз ще ходя на лекцията на 3-ти май. Досега не съм ходила на нито една, защото бях на работа, но от 7ми май излизам отпуска, затова подхващам лекциите една по една  Simple Smile Заплюх си 5-6 от майските теми.

# 151
Здравейте сладурки  Hug
Сутринта 'обичайните заподозрени' отново бяхме забелязани на софийската лекция на '9 месеца' (Уроци по кърмене).. моя милост научи някои доста обезпокоителни факти, а по-точно, че вероятността да се смъкват килограми докато се кърми е нищожна  #Crazy, че ако искаме да няма проблеми с кърмата трябва да забравим за фитнеса и тежките аеробики (аз лично се надъхвах за тае-бо  Cry ), че ако на бременна жена не се отказва папкане, то за кърмачката важи двойно, и че спокойствие му е майката, щото само и единствено отрицателните емоции са способни да ни лишат от мляко!!! Ох, хора, почвам да се шашкам не на шега, аз искам септеври на морееееее  Cry
От друга страна се надявам, че всичко е индивидуално и всяка ще може да си прецени за себе си какво може и не може.
dimitriana, моля попитай г-н Христов дали може да каже, какво толкова става в 11тия месец от живота на бебо, че ако не се отбие тогава, после възниквали травми на отрицателна емоционална зависимост към майката, и от негова страна, и от нейна. Моите лекции са някъде погребани и ми е трудно да изровя информацията, а се скъсвам от любопитство още от сутринта, когато лекторката от '9 месеца' наблегна върху това. Сещам се, че за този период се твърди, че малкото за пръв път осъзнава истински, че мама е отделно същество, че може да идва и да си отива, това е свързано с т.нар. 'страх от непознатия' - криза 8-12месец, може би ако тогава се кърми, това продължава базисната зависимост и пречи на малкото да се развива като индивид, а и на майката да се върне към нормалния си живот?!?!? Но дали е само това?!  newsm78 Ей, голяма чуденка  newsm78
За педиатър - признавам, че първо гледах да е близо, после вече да ми хареса. За щастие до нас на Ами Буе се намира Детския център 'Здраве', където работят цели 2 педиатърки - привърженички на изключителното кърмене, късното захранване и хомеопатията  Peace. Което ми напомня, че още отлагам ходенето си дотам, а време не остава..  ooooh! Да не говорим, че и чантата за родилното не ми е готова.. срам!
Онзи ден заведох мъжо да гледа помпите на Медела, и човека след щателен оглед си каза, че материала хич не му се вижда читав (то и продавачката каза, че е забранено да се изваряват/стерилизират, понеже щели да се стопят (?!?!!) Да видим какво ще каже след огледа на Авент-а  newsm78
От мен толкоз, че пак се олях! И... juja, не те виждам дали наистина имаш РД, но ако да, то  Hug Hug Hug и весело изкарване!

# 152
  • welcome to the Jungle
Ей, банда! А, мархаба!!  Mr. Green
Живот кипи в нашата тема, брей, отпуска вече ще взимам от домашните, за да се насладя на форумчето  Joy.

Незнам от де да почвам да пиша, ма ше е много  bowuu.

Благодаря за подкрепата към Оги  Hug, много ви обичам всичките!
Искрено се моля никога, нито едно детенце да не стигат тези бактерии  #2gunfire.

аани, радвам се, че малкото сладурче бързо укрепва и че всичко е наред! Радвам се, че и при теб не са се влошили нещата при тази кризисна ситуация, а както казва Кетката - издържала си геройски! БРАВО от мен  Hug  bouquet РАзбира се и на фъстъчето браво  Heart Eyes!

Силванке Чирпанлийска ( отдавна се каня да ти споделя, че наполовина съм чирпанско чедо, майка ми е от там, имаме къща в центъра, и еееехейй  Flutter колко лета съм търчала там). Стискам ти палци да нямаш повече притеснения, все пак ДЕВЕТКАТА наближава. Контракциите са гадно неща, ама е чудесно да имаш адекватен и добър лекар, на когото да разичташ   bouquet. Лежи си повечко, гледай филмчета, чети книжки, че е блян това време даже и за мен  Whistling.

Ей, мацки, що те се предали така откъм любовните нощи бре  Rolling Eyes Embarassed Heart Eyes. При мен срам-несрам, ама сексът е редовен, страстен и мнооого хубав Flutter. Е, само си мечтая за разни пози, че ми поомръзна единствената разрешена, но пък всичко си е ок  Whistling

Относно педиатрите, мамита, не сме я обсъждали тази тема, но това е може би едно от най-важните неща за бебенцата  Hug. Когато бях б,еменна с Оги, в юлската отчетна 2005 - мнооого говорихме за педиатрите. Искам да ви споделя, че е от огромно значение на какъв детски лекар " ще се нахендрите".
Има страшно много промени в световен аспект, които нашите видни педиатри сладко проспиват. Пример - тотално е отхвърлено ранното захранване, даването на сокове от 45 ден и пюре от 3ти месец. През 2005 година в страната ни е приет и официален документ (някакъв план за храненето беше  newsm78) за отхвърляне на ранното захранвнае и приемане на правилото, че се захранва след 6ти месец, пък ... ИСТИНАТА  #Crazy , тъжната истина...тази, дето е реалност... е , че масово заспалите гани не го спазват, не знаят и си карат като от преди 20 години  #2gunfire. Това определено вреди жестоко на бебетата,
доказано е, че с ранното захранване и алергиите са скочили с около 60 %  Confused.
Друга болна тема са ваксините, адекватната намеса на доктора в кризисна ситуация и т.н.
ПИша всичко това до новите мами (щото старите вече сме изпитали с подробности всичко това, което пиша), та съветът ми е - ПИТАЙТЕ ВЪВ ФОРУМА ЗА ДОБРИ ПЕДИАТРИ, създайте си критерии, по които ще прецените това ли е вашия педиатър или не, но в никакъв случай не се записвайте при първия срещнат, само за да отбиете номера.
Аз примерно водя Оги при д-р ЛЮбенова в 14 ДКЦ, което въобще не е в нашия район. НЕ ми е близо, но пък разчитам на изключително кадърен педиатър, много внимателно подхождащ към всеки проблем на детето, изключително в час с новостите и т.н. Е, и тя си има трески за дялане, но съм доволно и то много   bouquet.

Относно комарник за количката  newsm78, според мен зависи за кой район на страната ни става дума. Специално в София не съм виждала жестока офанзива на комари и детето ми сякаш е хапано повече от бълхи  #2gunfire по градинките, отколкото от комари. Аз лично досега не съм ползвала нито за вкъщи, нито за навън. ДАже и на морето като ходихме миналата година - нямаше нужда.

Добре дошла на новата мама   bouquet

Относно болежките в ставите  #Crazy и аз съм като Блус...будя се нощем от свирепа болка, чак ми се реве... И аз съм поне от месец така... ама какво да се прави.
Между другото тазът не се разширява  Flutter. Ето малко повече инфо, цитат на една опитна акушерка nani_   bouquet:
Цитат
Костния таз не се разширява нито по време на бременността, нито по време на раждането. Промяна в размерите при външно измерване в началото и в края на бременността има, но тя се дължи на увеличаването на тапицировката, а не на костите. При разрехавяването на съединителната тъкан в областта на симфизата ( срамната кост) е възможно разширяване но не по-голямо от 0,5 - 0,7 см., а това е крайно недостатъчно за раждане при наистина тесен таз.
Позицията на главата на бебето и способностите за конфигурация на костите са определящи за това дали ще е възможно нормално раждане при тесен таз. Истинско "разтваряне" на костите ( по-скоро разтягане на симфизата) е проблем, недобре преценено раждане и е съпроводено със сериозна болка в симфизата, дори до проблем с ходенето. Непосредствено след раждането бебетата на майки с тесен таз имат силно издължени главички (като Нефертити), два-три дни след раждането възстановяват формата на главичката си.

И за финал малко да ви се оплача  Naughty. Днес ми връчиха фиш и заплащането за месец април, който половината е по старому( т.е. парите за отглеждане на Оги), а от 17 април - по новому - 50% от парите на Оги + 90% от заплатата... Толкова усилия полагах, писах молби, носих обяснения по кой закон по кои точки ми се полага изчислението и съответно заплащането .... и въпреки всико са забравили да ми прибавят 50 % от парите за Оги ....
Та сега ще се моля да ми оправят какафонията  Tired, щото не е приятно да се чувстваш малко минат от някакво недоглеждане...А дано да се оправят и да ми доплатят, че  Crossing Arms.

А хубава и спокойн вечер на всички  Flutter

# 153
  • welcome to the Jungle
[ моя милост научи някои доста обезпокоителни факти, а по-точно, че вероятността да се смъкват килограми докато се кърми е нищожна  #Crazy, че ако искаме да няма проблеми с кърмата трябва да забравим за фитнеса и тежките аеробики (аз лично се надъхвах за тае-бо  Cry ), че ако на бременна жена не се отказва папкане, то за кърмачката важи двойно, и че спокойствие му е майката, щото само и единствено отрицателните емоции са способни да ни лишат от мляко!!! Ох, хора, почвам да се шашкам не на шега, аз искам септеври на морееееее  Cry[/color]

Кетка, ха сега да ти говоря от първо лице, единствено число с факти относно кърменето  bowuu
1. С бременността бях качила 18 кг.! НА раждането свалих 6, а останалите 12 се изпариха до навършване на 3 месеца на Оги. БЛАГОДАРЕНИЕ НА КЪРМЕНЕТО  bowuu. Приятелките ми се дзвереха как си влизах и в най-слаботелесните панталони  Rolling Eyes, а аз само кърмех и си похапвах прилично  Flutter.
2.  През този период имах страшни отрицателни емоции, преживявах доста сериозни житейски катаклизми и ей Богу, толкова рев съм изревала тогава, че ти е бедна фантазията Tired. Е, кърмицата си вървеше, Оги си растеше и всичко си беше ОТЛИЧНО  Hug. Нито лошите емоции, нито стресът, който преживях, нито притесненията, които имах и за миг не попречиха на качествената Огова манджа  bowuu. ТА за мен и това са бабини деветини  Wink. ТИ си храни детето редовно, стимулирай лактацията, когато виждаш, че намалява, пък нека да видим от какво ще ти спре бебещшкото папу   bouquet.
3. Хахахаха - а това са фитнеса и аеробиката е невероятна глупост, СЪЩО #Crazy. Та животът на една новоизлюпена майка не е възможно да бъде застоял - то са разходки, нощни бодърствания с обиколки из къщи да успокояваш коликите на бебето, то са домакинсите дейности...и всичко това като го сумираш за деня - еееехеееей какъв фитнес е. А да не говоря, че след нормално раждане на третия месец ми беше даден картбланш за спорт и си правех доста упражнения в къщи ( за секцио мисля, че към 6тия дават пълно натоварване).

И тук не мога да не прибавя и фактът, че при кърменето се отделя хормонът окситоцин, а благодарение на него се появяват маточни контракции и матката се прибира изключително бързо bowuu.

Та, мен ако питаш, я вземи и сгъни на 14 тези твои кахъри и ги хвърли в коша за боклук   bouquet

# 154
Здравейте на всички  Grinning

Еличко, мила, извинявай, че чак сега ти отговарям за кошчето, но днес не бях на компютъра...Та кошчето наистина така изглежда, но разбира се текстилната му част е в различни разцветки, ще снимам съвсем скоро обещавам  Simple Smile. Гюрукът може да се сгъва и да се маха също, стойката се продава отделно.

Силно се надявам другата седмица вече пак да съм на лекциите и да се запозная с всички  Hug

Оооо, и разбира се ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН, ЖУЖА!!!   nbirthday Tada  party023

Желая ти най-желаното в момента  Wink - здраво и прелестно бебче и още много радост и семейно щастие!!!  bouquet

Последна редакция: чт, 26 апр 2007, 18:34 от kiki29

# 155
ЧРД  на нашата ЖУЖИ, да е все така усмихната, красива и лъчезарна   newsm59  newsm59  Tada   ura

# 156
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=1844.msg18047#msg18047
ketkata това сайтче го погледни ако имаш време! И другото интересно е, мама ми разказа как 75 година когато се е родил брат ми бебетата са ги гледали сестри и само ги носели на майките да ги кърмят, а през останалото време майките си почивали и правели гимнастика! Според мен всяка индивидуално може да си прецени дали да прави някаква лека гимнастичка! Важното е да не ни гепи следродилната депресия! И честито на рожденничката, да ние жива и здрава!  bouquet

# 157
Честит Рожден Ден, Jujata! Да си жива, здрава и усмивката да не слиза от лицето ти!   bouquet
Аз днес бях на ЖК. Не мога да повярвам, че след огромния глад, който ме гони напоследък и многото празници в началото на април, не съм качила нито килце. Според докторката всичко е наред, бебето е пораснало и няма място за притеснения. Утре ще ходя и на ехограф, та ще видим и колко в действителност е наддало. Ще направя и поредните изследвания, дано и те да са в норма. Взех си и прословутия болничен. Ха, дано да не го връщат, че...  Confused Та както се казва – слънцето огря и нашия двор.  newsm44 Днес даже успях и по магазините да се разходя. Ама то било толкова емоционално, толкова сладко и умилително да ги гледаш и да си избираш от тези малки дрешки...  newsm03 Все ви се радвах на покупките, ама днес наистина разбрах какво е. Да минат празниците и аз се отдавам на пазаруване. Silvadge, стискам палци скоро да се успокоят контракциите и всичко да се оправи, че до края има още време. Чакаме добри новини от теб!  Hug На всички останали   love001 по коремчетата

# 158
Ей,jujata ,Честит Рожден Ден!!!
Да си жива,здрава и все такава хубава и усмихната още мноооого години!

Blues ,разсмя ме за слончето...ми ако не си ходила в зоопарка миналия септември май няма как Wink
Lilibon ,с тия твоите сънища предполагам че раждането има опасност даже много да ти хареса Laughing.
Ketkata ,цитирам г-н Христов:"Според чичко Фройд до към година и половина е т.н. "орален стадии" в сексуалното развитие на детето.Има недоказани теории,че късното отбиване на бебето може да доведе до нездравословно (подсъзнателно) обвързване към майката в по-късен етап,както и развитие на собственическо чувство,което така или иначе се развива в даден момент.Майката трябва да "демонстрира" понякога своята независимост.Тоест детето трябва да се научи,че не може да "получи" майка си,когато пожелае.Като това приучаване трябва да стане постепенно,разбира се"
Долкото аз разбрах (а аз разбирамкаквото ми изнася)- май не е важно до кога кърмиш,а просто да научиш детето си на самостоятелност като му демонстрираш постепенно своята независимост.То това май се постига чудесно като забременееш с братче/сестриче май Wink

Момичета,днес ходих да ми направят болничния лист в Правителствена болница,където мисля да раждам,въпреки че вече от доста време съм в майчинство и да ви кажа се върнах малко тъжна.Проблемът е в това,че аз съм заченала по-късно от датата,която показват онези акушерски календарчета,където ни отчитат термините по последен цикъл.Аз имам дори ехографски изследвания на яйцеклетката,която сега рита бая,където на 13 септември ясно личи,че аз все още не съм в овулация,а теоритично би трябвало да съм забременяла на 11ти.Тъжното е че никой не ме чува и аз наистина се уплаших,че могат да се опитат да ми предизвикат по-рано раждането,а в повечето (познати на мен) подобни случаи то завършва със секцио.Това,което наистина ме подтисна е че в тази болница не само непрекъснато говорят за секцио,но и нямат репутация на добри в тази област.Както и да е.Аз съм твърдо решена,че искам да родя нормално,защото съм убедена че  няма причина да не го правя,както и искам да родя когато започна да раждам,а не 5 дни след термина.Кажете ми,моля ви,нали нямат право да ме накарат да се откажа от решението си?Защото много се притеснявам,че с с техните похвати ще се опитат да ме поизплашат и трябва да съм наистина добре осведомена,както за самото раждане,така и за правната страна на въпроса.
Съжалявам ако звуча като лигла,но днес наистина се почувствах сякаш съм сама срещу целия свят.Ама едно хълцане, дълбоко в матката ми, ми дава сили и кураж.
Това да ходя на ЖК без мъжката третинка хич не е добра идея Simple Smile
Най-малкото трябваше да види как малката каратистка в корема ми пусна няколко юмрука на накрайника на ехографа,защото си мислеше че я закача Joy

Последна редакция: чт, 26 апр 2007, 20:35 от dimitriana

# 159

Леле, като ви чета за болежките лошо ми става  #Crazy. Аз засега съм си добре (да чукна на дърво), но то никога не е късно. А относно гладните кокошки  Laughing вие вече спряхте ли "плътските удоволствия"  Rolling Eyes, че аз не съм и се чудя да не си докарам беля.  За срамотиите хич не помня предния път кога спряхме  Embarassed.
Ами не сме спрели, но сме ги празредили.. Най - много 1 - 2 пъти седмично... Heart Eyes
Хехе, Еличко, и аз съм позабравила тез удоволствия, за съжаление, но така ми пречи тозикорем и така съм уморена и изнервена, че вече не ми е до това.
При мен ситуацията става все по-сложна, но въпреки това мисля да финиширам края на следващата седмица ooooh!
Болничният ми трябва да е от 05.05.2007, но ще го взема на 07.05.2007.

Поздрави на всички  bouquet

Лалето, ти как ходиш на работа? С градския или кола? Колко наддаде до тук?

С градския транспорт Confused, досега са ми отстъпили един път място, дори и с тумбака всички се правят, че не те виждат #2gunfire #Cussing out
Препочитам да стоя права, вместо стадо побеснели бабички да ме премажат, мен и бебата.

Дотук съм наддала 10 кг, ама като гледам са само на корем, друг въпрос е, че когато родя, трябва на всяка цена да се стегна.

Лека вечер на всички  bouquet

# 160
  • welcome to the Jungle
Честит рожден ден на Жужата! ДА си жива, здрава, весела, щастлива и мноооооооого успехи в живота ти желая   bouquet

dimitriana ,  Tired много ти е сложен казуса Thinking.Аз, когато бях бременна с Оги, цикълът ми беше изключително нередовен. При последна М. на 09.09., аз съм заченала към 25.10  Sick. И понеже никой не знаеше кога е станало точно ( както при теб  Wink), докторът ми се водеше по ехографските мерки и изчисления от ехографа термин.
Но има една голяма подробност - този ми доктор, който видя за първи път плодното сакче, той ми води цялата бременност и накрая заедно бяхме и в родилна зала  Hug( ДА МИ Е ЖИВ И ЗДРАВ ДОКТОРА  Heart Eyes), та човекът бе съвсем наясно.
Странно ми е, защо не желаят да те изслушат, да видят ехографските снимки от преди зачеването и да направят адекватен план  Rolling Eyes, какво им пречи да изготвят една съвсем точна на твоето състояние анамнеза Crossing Arms Thinking...
Трябва да си наясно, че никой насила не може да те накара да лягаш под ножа. От друга страна аз уважавам изключително докторското мнение ( можбе защото изключително уважавам и доктора си) и не смятам, че познанията ми в тази област са съизмерими със знанията и уменията на който и да е гинеколог ( по същия начин - зная какво е ток, ама не не ремонтирам ел. уредите и ел. инсталацията в къщи). ТА в този ред на мисли, пък бих те окуражила да се довериш на лекарите.
Всъщност, аз на твое място бих искала среща със следиящия ме доктор, бих поговорила обстойно с него относно казуса ми и ако този човек не ми спечели доверието, му казвам довиждане и толкоз  Naughty
В крайна сметка Правителстевна болница не е чудо голямо, та човек изключително да държи да ражда там Crossing Arms. Е, условията в стаите са добри, но нито напливът е огромен ( съответно и опитът и на акушер-гинеколозите и на неонатолозите), нито могат да се похвалят със супер-известни специалисти Whistling. Моя близка роди секцио там преди 2 години..с пълна анестезия  Rolling Eyes , а защо не бяха ползвали далеч по-модерната спинална - идея нямам  Rolling Eyes....
Едно е сигурно,  и в последния момент да идеш да раждаш в Майчин дом или Св. София - няма да те върнат  Hug.

# 161
  • София
bosilek   какви са тези упражнения,би ли описала какво трябва да се прави ,че в моята книжка не пише.

Онзи ден говорих с една мама и тя ми каза ,че много лесно е родила и че това се дължи на всекидневната гимнастика която е правила.

Успешен ден на всички !

# 162
Добро утро момичета как сте в този слънчев ден само за разходки и покупки.Вчера бях на преглед бебето се развива добре напълно си отговаря на седмиците  Heart Eyes и със сигурност ни потвърдиха че ще е момиче  newsm44 stork-girl няма никой по-щастлив от таткото хвали се на всеки  hahahaхайде по-късно ще се включа пак нещо mon am се губи дали всичко при нея е добре.

# 163
Здравейте момичета,

Хихихихи благодаря на всички ви за прекрасните пожелания и честно да си призная изкарах един прекрасен ден вчера  Joy  bowuu може би защото от 3 години насам все се случва да е работен ден и то все едни общи събрания... едни чудесии, дори миналата година бях в задгранична комадировка по това време...., но тази годинаааааааааа  smile3521 smile3525 е моите шефове дори ме пуснаха на обяд, а не ме държаха до 9 вечерта, както се е случвало на други мои рождени дни хихихихи  #Sniper
За прекрасното ми настроение допринесе и мойто доки, който ме зарадва, че чакаме уж със сигурност МОМИЧЕ и че е 1,900 кг. Е за трети месец е седалищно и вероятно ще ме кръц - но голям прааааааааааз Joy
Иначе ще си получа болничния на 7-ми май сутринта и го нося на работата, казвам им АРИВИДЕРЧИ АМИЧИ и хуквам на пазар, че имам доста да ви догонвам....
Относно мом_ан мога да успокоя духовете... bowuu нещо и се е скапал монитора, и е на ремонт та така, надявам се да се присъедини отново към нашата среща утре в 11 на часовника в Бургас, както и всички познати и непознати до сега бургаски мами.... newsm08
Момичета пазете се - като чета кой колко разколачен се чувства и ми става мъчно  Weary . А за "онези" хормони - е мен нещо не ме тресат някакви свръх сексуални мераци, но не се и лишаваме - все още не ми пречи корема  Laughing и това е добреееееее но до кога не се знае....
Е приятен и слънчев ден на всички  Hug  Hug  Hug и весел уикенд   bouquet

# 164
Добро утро на всички тумбачета Grinning.Не съм писала отдавна,но редовно ви чета.Вчера ходих на жк качила съм 16кг,но сама се успокоявам че не ми личат много Mr. Green.Бебо е добре според док около 1900грама вижда ми се малко мъничко но да е живо и здраво.Аз се чувствам добре макар че понякога изпадам в нещо като дупка хем ми се прави нещо,хем не знам какво,скучно ми е все такива глупави неща.
Вие започнахте ли с приготовленията за болницата?Аз чакам да минат тези почивни дни и започвам.Хайде толкова от мен,че стана май дългичко.

Общи условия

Активация на акаунт