Всеки миг се молим за "Юнчето"Биляна, по-бързо да се гушне в прегръдките на мама

• 13 718
  • 287
  •   1
Отговори
# 165
Добро утро,мами Hug
Тук съм,но нямам интернет вкъ6ти о6те,а да идвам специално на работа да го полzвам малко ме мърzи Embarassed
Вчера купих ко6че zа беба и съм много 6тастлива..Иначе съм добре,последната ми контрола е в понеделник и вече 6те видя доктори чак при раждането Crazy Последния месец съм качила 3кг smile3515 и ми се струват малко много,ама...
3а сватбата ме бавят с едни документи от България #Cussing out и дано дойдат навреме,че 6те стане "сутринта сватба-вечерта бебе" Joy
Айде пожелавам ви приятен ден и много целувки по коремите Sunglasses

# 166
Добро утро мами сладурани
в тази хубва сутрин да ви почерпя,макар и виртуално  smile3510 Popcorn lalalala cook
днес с моито мило слунчице правим една година от както се взехме   bouquet

# 167
Parleva,
За тези упражнения можеш да прочетеш тук:
http://www.kidshealth.org/parent/nutrition_fit/fitness/exercising_pregnancy.html
http://www.emaxhealth.com/86/1418.html
http://www.americanpregnancy.org/labornbirth/kegelexercises.htm

Казват се упражнения на Арнолд Кегел и тук са доста известни. "Kegel exercises, also called pelvic floor exercises, help strengthen the muscles that support the uterus, bladder, and bowels. Kegel exercises also help strengthen vaginal muscles." Много са лесни и всичките ми раждали познати твърдят, че са им помогнали при раждането, както и при възстановяването след раждането. (иначе още пишат, че предотвратява появата на хемороиди и изпускания на урина).
Принципът е да стягаш и отпускаш един мускул отдолу на таза (мисля....  Thinking не ме бива особено с медицинските термини и може да те объркам  Embarassed ). Ако има мами, дето знаят по-добре да обяснят, ще им бъда благодарна. Пишат, че този мускул се открива по следния начин: като пишкаш, спри за момент (но само еднократно и за малко) и този мускул, който си напрегнала, за да спреш пишкането, това е търсеният. И после на практика можеш да го стягаш и отпускаш когато си искаш (на спирката на автобуса, на опашката в магазина и т.н.), като започваш с по-слабо стягане и отпускане и постепенно се стремиш да задържиш мускула по-дълго време стегнат.

Ще се радвам и други мами да споделят дали правят подобни упражнения Simple Smile

Хепиууман, честита ви годишнина!! Да празнувате в любов още много много такива!!    bouquet

# 168
Ето, намерих и нещо на български:
http://forum.all.bg/showflat.php/Cat/0/Number/1610604/Main/1603565
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171624.260
Там има и по-добри обяснения от моето....  Blush

# 169
Привет,момичета!Честити празници на всички на патерици!  bouquetАз напоследък не съм писала,но откакто съм почивка,само пера бебурански истории,гладя,домакинствам и се разхождам,но нещо взех да се поизморявам и реших да си дам малко почивка!
Иначе ставите вече ме болят зверски!!!!!!!!!!!!!!!!!
За педиатър и аз взех да се зачудвам,нали трябва да го изберем преди раждането?!
Желая ви усмихнат ден!

# 170
  • София
Ето какво намерих и аз за Кегел !

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=138898.msg2675286#msg2675286

# 171
  • София
Здравейте мами. Честит празник на happywoman и всички празнували   bouquet със закъснение.
За избора на педиатър - май трябва да отида в близката поликлиника и да попитам, ма как точно да разбера дали е добър  newsm78 /моят личен лекар е в другия край на София, от няколко год. сме в квартала, но до скоро даже не знаех къде е ДКЦ-то и нямам лични впечатления, а ми се иска да е наблизо де, щот сега доста се разкарвам, като дойде време за консултация, а с бебе ще е много трудно - и шофьор не съм.../
За упражненията на Кегел - дали не е късничко вече за тях, ако не- захващам се. То и да е късно май не е лошо да почна защото имам  поленова алергия, а сега всичко цъвти и кихам постоянно, а като се разкихам - се .... понапикавам   hahaha/гадничко звучи май, ама .../
Много  ме мори безсънието - на работа не ходя, а и кой знае какви задължения нямам, а бях свикнала все на педал... та може и за това да е  - нали не се изморявам, но много гадно - като се събудя през нощта  #Crazy
 Hug

# 172
Lioness ,благодаря за подкрепата,защото аз по-скоро емоционално поизпуснах малко напрежение.Просто ми се стори безсърдечно от тяхна страна.
Имаме семейна приятелка,която е акушерка там и тя много държи да ме изражда,за това...иначе аз много исках да родя в МД,защото и аз там съм родена и ми се стори романтично и моята дъщеря да роди там един ден Heart Eyes (или нощ Wink )
Долкото се докоснах до проблема,лекарите много настояват да правят секцио,защото от здравната каса това се плаща добре.Нормалното раждане май почти не се заплаща.Другата причина е че там наистина няма много раждания и всяка мама,която не е съпруга на някой министър е просто шанс да подобрят техниката си (или да я усвоят тепърва).Проучих каквото успях да намеря както за болницата,така и за процесите при нормалното раждане,за да не разчитам на лекарската добросъвестност.
Разбира се,там има и добри специалисти.Поне така съм чела,но въпросът беше,че просто не е редно да гледат на мен като на допълнителен доход. Crossing Arms

Та,как да е, днес отивам при бойкоборисовечетата да си взема паспорта.

Супер мерси за тия сайтчета с упражненията,bosilek .Много ми харесва идеята да се поготвям по такъв начин за раждането.Пък и добрата подготовка намалява стреса newsm10.

Вчера ходих в супер сладкия склад на Захитекс,а и г-жа Христова старша (свекървата) ми сподели,че е доволна от тези дрешки и смятам да я заведа и да си накупим цветни радости за нашите души и дупето на принцесата.
А между другото качих няколко снимки.Ако искате да се запознаем-заповядайте.Дрешките са малко,но аз повечето ги наследявам по братова линия на съпруга ми,както и количка и какво ли още не.Сега ми остава само да взема и да разбера за какъв размер ми трябвали всички дрешки Wink
И накрая,но с най-голямо значение : married Романтично посрещане на вечерта, happywoman.Пожелавам ти да си все така щастлива,защото по това си личи колко си обичана!!!

# 173
За избора на педиатър - май трябва да отида в близката поликлиника и да попитам, ма как точно да разбера дали е добър  newsm78 /

Навремето аз попитах майките на 2-3 бебета от нашия блок и така избрах педиатърката. До 2 години обаче Емил си имаше частна педиатърка и почти не бях се възползвала от нея. Сега вече сме само при нея и за щастие нямам оплаквания. Почти всички деца от нашия блок са записани при нея (а в нашия блок има ужасно много  Grinning) и всички родители са сравнително доволни Grinning Аз също се прехвърлих при нея, без значение, че е педиатър и ми е доста удобно така. Нашата квартална поликлиника е 15-ти ДКЦ, Дианабад.  Peace

Ама какво ми става...с малко закъснение

ЧЕСТИТА ГОДИШНИНА HAPPYWOMAN!!!    bigdance2  Kissing Heart Flowers Bouquet
Желая ви да живеете и отглеждате децата си в много любов и разбирателство!

Последна редакция: пт, 27 апр 2007, 14:30 от kiki29

# 174
Поздрави и от мен на HAPPY WOMAN  за годишнината с пожелание и след 50 г. пак да е толкова щастлива !!!!!

Вчера ходих на изследвания и се оказа,че хемоглобина ми е 99 ........ те такова чудо не беше ми се случвало  #Crazy
Явно затова ми причерняваше и бях като умиращия лебед от известно време..
Почнах да дъвча от вчера Малтофер Sick и така 30 дни......... Поне 7-8 дена щели да изминат преди да усетя подобрение....
Абе усещах си аз,че нещо нямам апетит и косата ми стана суха и ноктите се пресушиха и т.н. ,но кой да се сети , че е било от това...
Казаха ми повече почивка,сякаш нещо съм се претоварила -макар ,че така се чувствам...

В Шейново работи един мой съученик д-р Тодор Димитров от други познати знам,че бил станал мнооого известен доктор АГ и разни ТВ звезди искали той да ги разражда...Знам само ,че е голям шегаджия и ходел на някакви специализации в чужбина.Ако някоя от вас ражда при него или го види да му предадете много поздрави от мен.Ще му кажете "от Краси , от математическата в Пазарджик ,от неговия клас "

# 175
Тумбачета, ама много хубаво стискате палци, да знаете!  Hug
Д-р Манчев не само че се съгласи да ми поеме раждането, но и се оказа изключително мил и приятен човек, огледа БЕБКАТА отвсякъде - да, и той каза, че е момиченце, та хайде май е крайно време да повярвам  baby_neutral Иначе беба е ОК, върви си 'по план', всичко й е наред, и към края на май живот и здраве вече ще си я гушкаме  Hug Ох, и най-накрая се сдобих и с бебешки снимки ехографски, че ми беше голям мерак Simple Smile
Lioness, благодаря много за обстойните доводи за кърменето!! Честно казано, и аз много се изумих от лекцията, е, сигурно има нещо вярво във всичко, но не бива да приемам нещата буквално и окончателно. Уси, мерси за линка, там доста неща съм изчела вече, ама пуста му склероза, сигурно ще трябва да повторя.  Sick И като съм почнала с благодарностите, dimitriana  Hug Hug, можеше и аз да се сетя де (и аз съм психолог по образование), ама нали стана дума за склерозата по-горе  Embarassed Да не говорим, че и не чувам нещо, оглушах покрай тая бременност  #Crazy Еееех, бели кахъри са това, като гледам някои от мамите..
happywoman, пожелавам много романтично изкарване на специалния ден! Оттук насетне да се обичате само все-повече и повече! 
Да ви се похваля накрая, че у нас ремонта напредва с бесни темпове!! Вече си имаме и помагач в лицето на един съсед, та съм още по-спокойна. А мама и тати искат утре да ме водят по бебешки магазини и борси, та се очертава приказен ден  Hug

Засега ви казвам чао и пращам много целувки на немирните пупи  newsm32

# 176
Краси, аз се сещам за кой доктор става въпрос, а и съм го виждала в Шейново.  Simple Smile Една моя позната ражда при него и беше доволна, а и други положителни мнения съм чувала. Защо да не дойдеш и ти тук да раждаш или не ти се иска при съученик  Wink  Hug
Между другото и аз съм завършила гимназия в Пазарджик, но немската  Simple Smile , а и в този град съм родена, майка ми е от Пазарджик...

# 177
Kiki  да не излезе,че се познаваме  Laughing

Права си - при съученик - не си е работа  Mr. Green
А и що подигравки отнасяше от моя страна,че мечтата му беше за става гинеколог........ Heart Eyes
2004 г имахме среща на випуска та си умрях от смях с неговите истории .....
От друга страна вече съм уговорила раждане в Пловдив в Окръжна болница и тъй като смятам да е когото бебо реши-т.е. нормално не е възможно да припкам до София на 130 км. все пак Пловдив е на 35 км.
Кики познаваш ли Росито Карпачева  от немската -около твоите години е ?!
Тя работи при нас - много сме доволни от нея и е стахотен човек.

# 178
Благодаря ви момичета за хубавите пожелания  newsm51
Кики ти за коя докторка говориш в Дианабад.аз ходя в 15 ДКЦ на ЖК и там съм си  харесала педиатърка- д-р Ралчева,говорих е една мама която ми каза че е много доволна от докторката.Ходихме и лично с докторката да говорим,и честно казано и на мене много ми хареса.И определено реших при нея да се запишем,много мила жена е и явно са доволни от нея родителите защото съм виждала много деца да водят там.Д-р Ралчева води и лекции към списание "9 месеца".

Последна редакция: пт, 27 апр 2007, 15:48 от happywoman

# 179
happywoman Честита годишнина и много семейно щастие. luvbed  Еличко,ремонта ни е много як и най-лошото ,е че с нищо немога да помагам на мъжа си ,че днес на консултацията ми казаха ,че до 2 седмици мога и да родя ако не почивам много. Местим се от гарсониера в малко по-голям апартамент ,но е стар и не е за разправяне колко работа има,затова не смея да купувам още нищо ,че са ужасни прахоляци. А за това ,че си изпаднала в състояние ,да си мислиш ,че не те обичат не си сама ,покрай ремонта и двамата с мъжа ми сме се поизнервили ,а и днес все едно ни поляха с вода ,та трябва още зор да си дадем и да побързаме ,че беба е много ниско и ако тръгне да излиза... та това ще да е от хормоните май и другите неща в комплекс ,ремонти ,покупки и т.н .ни идва в повечко  Sad Честит рожден ден и на jujata да си здравичка и да се обърне детето че... И мойта мома беше седалищно, днес вече д-ра каза ,че се е обърнала и вече спокойно говорихме за нормално раждане ,желая ти успех  Peace Krassi-Mira ами почивай повечко и аз пия мноооого желязо заради хемоглобина и постоянно ми се вие свят и се шегуваме с моя мъж ,че беба ще е правим желязната лейди  Laughing Ketkata ние май също ще си търсим помагач за ремонта ,че много ми се вижда и ви желая успех! Да пожелая и много слънчеви и изпълнени с хубави емоции дни за всички!

Общи условия

Активация на акаунт