МАРТ все още далече, маминка усеща своето човече

• 13 396
  • 288
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
....Ако се полагат само по два прегледа на УЗ през ЗОК, значи аз вече съм си ги изразходвала и трябва да разчитам на благоволението на онзи доктор да си направи труда да си включи видеозона, та да ме погледне... ако пък не благоволи - направо ще си се гушкаме с бебчи на пролет... Това ме кара да си задам въпроса: "Аз в кой век живея?"...
Явно само в Бг се мисли, че трябва бебето да се гледа всеки месец на видеозон. Имам позната във Франция, която скоро ще трябва да ражда и която също е гледана 2 пъти за цялата бременност. Момичетата, които се включват тук извън Бг също са споделяли, че им се полагат 2-3 прегледа. Така че явно не е толкова належащо да е всеки месец. С първата си бременност също съм гледана 2 пъти и си родих здраво момченце, дай Боже и този път  Praynig Естествено, че чувството, което буди в теб срещата с мъничето е несравнима, но говорим за медицинската необходимост, а не сантименталната  Wink

# 211
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Здравейте,  момичета Hug!
Много сте изписали, досега четох отгоре-отгоре, че да съм в час за какво сте говорили ooooh!.

Мини, евала на контрольорката и срам за съгражданите ти, но не мисли, че нашите са по-.... Naughty По принцип в градски транспорт не се качвам често, но ми се наложи преди 2 месеца за 2 спирки и знаеш ли какво установих?! 90% от седящите бяха мъже, а до тях в гъчканицата, с торбите се наредили изморени лелки, които се връщат от работа. Shocked Седях, гледах и не вярвах на очите си. Като четях случката ти и това, че жена се е впечатлила от това, че си бременна, жена ти е отстъпила място,  си помислих точно това - на мъжете не им прави впечатление. Жените в днешно време са по-големи кавалери. ooooh!

Аз се присъединявам към всички, които не си харесват доктора или по-скоро - нямат му доверие. Аз моя си го харесвам. Млад (под 40), симпатяга, усмихнат, с чувство за хумор, но проблема е, че за всичко, което ме притеснява той казва - няма страшно, не се притеснявай. Изписва ми разни хапове за високо кръвно по телефона, без да ми го е мерил лично и без дори да знае колко ми е нормалното #Crazy. За киселините каза, че най-накрая ще стигнем и до ранитидин, а аз четох, че доста сериозно може да увреди плода. За контракциите или по-скоро за това стягане, което предполагаме, че са контракции, майка ми го беше слязла до кабинета му (работят в една болница) да го пита, а той пак - няма страшно ooooh!, без да пита с болки ли са или без, през колко време... Корема досега не ми е измерил веднъж. Васерман още не съм правила, но никой не ми го е назначил. Всички изследвания, които са ми правени до момента ми ги е пускала майка ми, за сметка на клиниката, в която работи. Правила съм 2 пъти кръв, 2 пъти урина и токсоплазмоза. Абе малко джаста - праста ми се струва доктора. Не че искам някой, който да ме шашка за най-малките неща, по-добре така от една страна, да ми казва, че "нямало страшно", но...  Малко съм си тралала и някак си нямам доверие на никого, та може и от мен да си идва всичко, но факта, че се притеснявам и да му звъня, когато нещо ми има е достатъчен да...и аз не знам какво да Rolling Eyes

За флуора - само бях чувала, но добре, че сте повдигнали темата, та да го питам следващата седмица доктора ми, ама сигорно ще ми каже "Аааа...няма страшно, не ти трябва" Joy.

И сега да се похваля с нещо - вчера нямах киселини цял ден. И папах мноооооооого.  Crazy Цял един (от най-големите) дюнер изгълтах, после една кашкавалка, кисело мляко с вафли Боровец, бирени фъстъчки, малко биричка и мноооого вода (много пълноценна и здравословна храна а?). Crazy Вечерта пак прегръщах тоалетната, но поне успях да си хапна, че предишните дни дори не можех да ям. Мисля си, че ако бях спряла до дюнера нямаше да се стига до  Sick, но лакомията е непреодолима при мен, особено след почти двуседмичен глад и страх от храна...

Бебето много рита, а онази вечер го усетих вече и отвън. Сложих си ръката на корема и усетих как рита Flutter.

# 212
Здравейте и от мен! Момичета не знам какво точно очаквате от докторите, но мога да заявя, че аз съм доволна от моят. Той ми каза, че имам право на 3 безплатни УЗ, но аз ги направих през 1-2 месец(желателно е когато преди това си правила спонтанен аборт) и сега ако искам да ме гледа (то не е задължително, а не е и много полезно все пак) си плащам по 10 лева (има намаление за бременни).
До сега само веднъж ми е пускал ПКК от което се установи,че хемоглобина ми е на долната граница. Иначе ми мери кръвното, обиколката на корема, височината на матката и т.н. Отговаря на всичките ми въпроси. Hug
Старае се да избягваме лекарствата и ми препоръчва да си набавям необходимото с храната. Направо е много внимателен.
Що се отнася до раждането - ако искам да е при него - 250 лв. Ако ли не - при когото се падне на смяна в болницата. Аз сигурно ще си платя за него, защото имам неприятни спомени от някои негови колеги от предишния път и ако се падне някои от тях  #2gunfire
Иначе престоят е безплатен- освен ако не искаш самостоятелна стая(20лв на вечер), но това е глупаво - цели три дни ще си кукавелкаш самичка.

# 213
Sade, първо да ти благодаря за милите думи и за комплиментите. Simple Smile И после да се опитам да те успокоя. И аз, както каза някое от момичетата тук имам цял "букет" от болки всеки ден. Като започнеш от менструални за няколко минути, ту от ляво, ту от дясно, по-нагоре, по-надолу, втвърдяване под пъпа, остри прерязващи болки около пъпа ... болки да искаш! Simple Smile И аз се затръшках и отидох на лекар и мен ме понаплашиха и ми изписаха магнерот (този който ме наплаши и ми изписа магнерота дори не ме прегледа) а след това отидох при моя си лекар и му казах всичко9 това. След доста обстоен преглед ми каза, че всичко е наред и болките са съвсем нормални. Магнерота да излишен, но щом съм го започнала да си го допия. Simple Smile Той всеки път ми повтаря "момиче, бременността не е шега работа и в теб сега се развива един човек. не може да не те боли, да не усещаш нищо и да не ти е дискомфортно. ако беше така бог щеше да даде раждането на бебета на мъжете!"

# 214
Аз мога да направя разлика между миналия път и този. С предишната бременност ми се появяваха контракции от най-малкото нещо, ако стоя по-дълго да мия чинии, ако походя малко по-дълго, ако се возя на кола, по сто пъти на ден, включително и през нощта или даже ако си почивам.  Пиех много, много магнерот. Не е нужно с тази диагноза въобще да ме преглеждат, то е ясно, че съм имала нужда от конски дози.

Сега не изпитвам абсолютно никакъв дискомфорт, като изключа червата, нямам контракции никакви и докато разбера, че съм бременна и ще родя. Даже си мисля, че ако все такива бременности карам, мога и десет да родя!  Grinning

# 215
Момичета не знам какво точно очаквате от докторите, но мога да заявя, че аз съм доволна от моят.

Очаквам от него да се държи към мен с уважение и да проведе с мен един елементарен човешки разговор по време на консултация. Да ми каже с две думи дали бебето ми се развива нормално, защото в крайна сметка това е смисъла на тези прегледи. Може би аз нещо съм се повредила, но мисля че имам право на това всеки път когато отида на преглед, а не 2 пъти през бременността си. Колкото за прегледа на ехограф - аз лично не правя от липсата на такъв драма.

# 216
.... Той всеки път ми повтаря "момиче, бременността не е шега работа и в теб сега се развива един човек. не може да не те боли, да не усещаш нищо и да не ти е дискомфортно. ако беше така бог щеше да даде раждането на бебета на мъжете!"
Това много ми хареса  Laughing Мен ме пробожда отвреме-навреме тук-таме, но контракции мисля, че нямам. Киселини и запек нямам, но за сметка на това  Embarassed пръцкам като за световно  Embarassed . Ама това да ми е проблема Wink Както бях споменавала и по-рано, на моменти почти забравям, че съм бременна и много се надявам нещата да продължат да се развиват така и да имам възможност да се движа, защото аз съм свикнала много да ходя пеша.

# 217
Аз искам да попитам, който е наясно колко пъти се пуска ПКК и в кои месеци точно?
Успешен ден на всички.
Според касата мисля, че два пъти, ако не се лъжа. Иначе д-р Даскалов ми каза - ПКК през месец, а урина + седимент - всеки месец.

през месец е  и при мен

# 218
  • в бяла къща с голямо дворче... след софийското околомръсно
Момичета не знам какво точно очаквате от докторите, но мога да заявя, че аз съм доволна от моят.

Очаквам от него да се държи към мен с уважение и да проведе с мен един елементарен човешки разговор по време на консултация. Да ми каже с две думи дали бебето ми се развива нормално, защото в крайна сметка това е смисъла на тези прегледи. Може би аз нещо съм се повредила, но мисля че имам право на това всеки път когато отида на преглед, а не 2 пъти през бременността си. Колкото за прегледа на ехограф - аз лично не правя от липсата на такъв драма.
Ама съвсем не си се повредила. Мисля, че всички очакваме точно това Peace!

# 219
Разбира се, че е нормално да искаш от доктора ти да бъде отзивчив!

Само да вметна, че всъщност може и да имам контракции, но не усещам болка, само нещо като съвсем, съвсем леко менструално усещане, по-скоро напрежение.

# 220
Момичета ето какво намерих, докато се рових насам-натам...

Кегел упражнения

Тези упражнения стягат и подсилват мускулите около вагината, уретрата и ректума. Способността ни да управляваме тези мускули се повишава с упражнения.

Как се правят:
1. За да намерите верния мускул, седнете на тоалетната и сприрайте и пускайте урината си. Направете го няколко пъти докато идентифицирате мускула. От тук нататък уринирайте нормално, спирането беше само за диагностика.
2. Упражнения- Стегнете и осоводете мускула за 1-2 секунди (1-2 стягане и после 1-2 отпускане). Правете 10 пъти на ден в групи по 10.
- Стегнете мускула и дръжте 20 сек. Мускула може да се умори доста, така че провете по едно през интервал от време, до 10 на ден.
- Асансьор: стягайте мускула малко по малко все едно асансьор се качва етаж по етаж, до 5 етажа. После бавно и гладко отпуснете до партера (мускула ще е там при раждане). След това се качете пак на 1 етаж, където мускула трябва да е в нормална позиция. Започнте с 3 серии на ден по 5 повторения и постепенно стигнете до 10-15 повторения, 5-10 серии на ден.
3. Упражненията могат да се правят, докато седите, стоите, гледате ТВ или шофирате.
Колянна преса

Седнете на пода и разтворете колената така че ходилата се докосват. Дръжте гърба изправен. Натиснете колената нежно и бавно към пода. Бройте до 3. 2-3 повторения, 3-5 пъти на ден.
Коремни упраженения Внимание: упражненията изискващи да легнете по гръб се правят само в първия триместър.
- Повдигане на краката: Легнете на пода с леко сгънати колене и ходила стъпили на пода. Притиснете гърба към пода. Вдигнете едното коляно колкото се може по близо до гърдите, Изпънете крака във въздуха. Сгънете коляното и върнете крака на пода. Повторете с другия крак. 5-10 повторения на ден.
-  Повдигане на коляното: Вдишвайте като се повдигата и издишвайте като се връщате в начална позиция. Легнете в позицията описа по-горе. Повдигнете главата и рамене като в съшото време в свиванете едното коляно към носа си. Отпуснете шията и врата си, не ги напрягайте. Върнете се в изходна позиция и повторете с другия крак. 5-10 повторения на ден.
Люлеене на ханша:
Стойте прави и опрете плътно гърба си на стената зад вас. Стегнете коремните мускули и дупето като не отлепяте гърба от стената. Сложете ръще на ханша и ще усетите как при стягане той се люлее към стената. Издишайте като се стягате, вдишайте като се отпускате. Повторете 2-3 пъти по 2 серии на ден.
2-ти начин
Застанете на четири крака, с изпънати ръце. Стегнете коремните мускули и дупето. Ще усетите извивка в гърба. Праете упражнението бявно и равномерно. Издишайте като се стягате, вдишайте като се отпускате. Повторете 2-3 пъти по 2 серии на ден.

# 221
Браво Indi, направо си ги "копнах" в тефтерчето. newsm44

# 222
Аз бях чела още преди около 2 месеца в една книга подобни упражнения, но все още не съм направила нито едно от тях  Embarassed И да си призная това с "въртенето на ханша" малко не можах да си го представя как ще стане още тогава. Ама май вече е време ако мислим да правим някакви такива упражнения да започваме, а? Simple Smile

# 223
  • Бургас
момичета мислили ли сте си кърменето.аз първият път се отказах много бързо,но тогава нямах нет и достъп до такава информация,а сега ако знаете как ме е яд.тогава реших,че щом бебето се буди начесто значи нямам кърма Embarassed,ама кой да ми каже по често да го слагам на гърда.

# 224
Аз мисля да кърмя и този път 1 година, но не повече, ако всичко е наред, както беше този път.
Честно казано нямам желание да чета за кърмене. Не искам да се вманиачавам в тази тема Crazy Crazy
Имах си достатъчно мляко, даже исках да го намаля. Бебето си наддаваше идеално само на мляко и си го кърмех на поискване. Единствено съм се допитвала когато имах задържане на мляко и температура.

Общи условия

Активация на акаунт